TLife | The female side of life

25.11.2010 | 09:56

ΣΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ

Info

Βαθμολογία

***

Πρωταγωνιστές

ΤΑΝΙΑ ΤΡΥΠΗ , ΤΖΕΝΗ ΜΠΟΤΣΗ , ΜΠΕΤΥ ΛΙΒΑΝΟΥ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΛΗΣ , ΙΩΣΗΦ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ , ΝΙΚΟΣ ΒΕΡΛΕΚΗΣ , ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ , ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ , ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΥΚΑΣ , ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΓΚΟΣ , ΠΑΤΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ , ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΑΜΗΣ

Σκηνοθεσία

ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΡΚΙΔΗΣ

Σενάριο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΣ

Ημερομηνία Προβολής

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου 2010

Διάρκεια

100'

Χρονολογία παραγωγής

2010

Χώρα παραγωγής

ΕΛΛΑΔΑ

Είδος Ταινίας

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ

Υπόθεση

Στο ξέσπασμα του φεγγαριού αυτός που θα γλιτώσει δεν θα είναι αυτός που αρνήθηκε στον έρωτα να δώσει" τραγουδά ο Βασίλης Σκουλάς ένα βράδυ σε ένα παραδοσιακό στέκι του Ηρακλείου. Ανάμεσα στους θαμώνες η Αλεξάνδρα και ο Μάνος, δύο άγνωστα μεταξύ τους νέα παιδιά, νιώθουν ερωτική αναστάτωση με τις πρώτες ματιές που ανταλλάσσουν. Η επαφή τους διακόπτεται απότομα από τον αδελφό της Αλεξάνδρας, τον Στέφανο, που την παίρνει και φεύγουν. Η Αλεξάνδρα και ο Μάνος ξαναβρίσκονται συμπτωματικά στο Λονδίνο όπου σπουδάζουν σε διαφορετικές σχολές και έτσι αρχίζουν να βλέπονται κρυφά, αφού ο Κωνσταντίνος Αδαμάκης, ο πατέρας της Αλεξάνδρας, την έχει τάξει στον γιο της συνεταίρου του στις ξενοδοχειακές του επιχειρήσεις. Ο Κωνσταντίνος έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν, όταν μαθαίνει από τον Στέφανο ότι ο Μάνος δεν είναι άλλος από τον γιο του Άγγελου Παπαδάκη, που τον τραυμάτισε σοβαρά πριν από πολλά χρόνια, πυροδοτώντας μία βεντέτα που μεταμόρφωσε δύο παιδικούς φίλους σε αιώνιους εχθρούς. Η Αλεξάνδρα και ο Μάνος, που αγνοούν αυτή την ιστορία, ζουν ανέμελα τον έρωτά τους, ως τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος και ο Στέφανος επεμβαίνουν βίαια και προσπαθούν να τους χωρίσουν. Η προειδοποίησή τους είναι σαφής: αν ο Μάνος δεν εξαφανιστεί από τη ζωή της Αλεξάνδρας, θα πεθάνει. Το ειδύλλιο μετατρέπεται σε θρίλερ, καθώς οι δύο εραστές αγωνίζονται να διασώσουν τον έρωτά τους, παρά τις απειλές και τις πιέσεις.

Κριτικη

Σε αυτήν την ταινία η κριτική θα είναι από τα λόγια του Σκηνοθέτη : Στον “παράδεισο των ερωτευμένων” έχουν θέση μόνο αυτοί που αγάπησαν χωρίς να λογαριάσουν εμπόδια και κινδύνους. Έβαλαν την αγάπη πάνω από την ίδια τους τη ζωή. Μια φιλία δυο νέων από την Κρήτη, με αφορμή μια γυναίκα, έγινε άσβεστο μίσος που κρατάει 25 χρόνια. Και φτάνουμε στο σήμερα. Τα παιδιά τους συναντιούνται και αγαπιούνται με μια αγάπη αγνή – μεταφυσική, γιατί η αγάπη είναι πάνω από το μίσος και τη βεντέτα. Οι νέοι σήμερα, πέρα απ’ ότι πιστεύουν μερικοί, λαχταρούν να ζήσουν τον απόλυτο έρωτα. Η ευτέλεια των τηλεοπτικών προγραμμάτων και τα μηνύματα του εύκολου και, χωρίς συναίσθημα, μοντέλου ερωτικής σχέσης απ’ όλα τα μέσα επικοινωνίας, μας δημιούργησε την ανάγκη να δώσουμε στον θεατή μια ιστορία αγνής αγάπης εκεί που η ίδια μοίρα, χωρίς να το επιζητούν οι δυο νέοι ήρωες, έρχεται να τους χτυπήσει την πόρτα σαν να είναι προδιαγεγραμμένο να συναντηθούν… σαν να γνωρίζονται από πάντα. Η αγάπη τους δίνει τη δύναμη να μπουν σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι αντιμέτωποι με τους δικούς τους και τον περίγυρό τους… Θέλουν να το ζήσουν με οποιοδήποτε τρόπο. Εμείς πιστεύουμε ότι αξίζει να την δείτε γιατί πραγματικά θα βγείτε χορτασμένοι και σε θέαμα και σε συναισθήματα.

Κριτική/Επιμέλεια

Καζιάνης Γιώργος

Βαθμολόγησε το

Πείτε μας...

Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
λέγεται ΤL!fe...