New entry: Αυτό είναι το νέο σκανδιναβικό design που θα σε ενθουσιάσει!

Απλότητα, μινιμαλισμός και λειτουργικότητα: Αυτές είναι οι τρεις βασικές συνιστώσες του σκανδιναβικού design. Ανοιχτόχρωμο ξύλο, λευκοί τοίχοι, λιτά έπιπλα και γήινοι χρωματισμοί είναι τα χαρακτηριστικά που συναντάς συνήθως σε έναν χώρο που θεωρείται σκανδιναβικής διακόσμησης. Και παρ’ ότι ως κίνημα ξεκίνησε στις βόρειες ευρωπαϊκές χώρες στη δεκαετία του ’50, σύντομα εξαπλώθηκε ως τάση σε όλο τον κόσμο και αγαπήθηκε όσο λίγες!

Είναι βέβαιο ότι κι εσύ ως ένα βαθμό θα έχεις επηρεαστεί από την nordic κουλτούρα και πως στο σπίτι σου, αν κοιτάξεις λίγο καλύτερα, θα εντοπίσεις διάφορα αντικείμενα που ακολουθούν πιστά το τρίπτυχο “απλό, αφαιρετικό και χρηστικό”. Και τώρα ήρθε η ώρα να βάλεις μια μικρή πινελιά!

Το νέο σκανδιναβικό στυλ κάνει την εμφάνισή του δυναμικά και σίγουρα θα σε παρασύρει στη γλυκιά δίνη του! Κράτησε όλα τα βασικά χαρακτηριστικά της προηγούμενης αισθητικής και το μικρό twist που χρειάζεσαι πλέον είναι περισσότερο χρώμα, διαφορετικές υφές και μεγαλύτερη ελευθερία στους συνδυασμούς!

Τόλμησε να κάνεις μερικές τονωτικές ενέσεις στο χώρο σου, που θα ανανεώσουν τη διάθεσή σου και θα κάνουν στο σπίτι σου update!

Παρακάτω μπορείς να πάρεις ιδέες που θα σε βοηθήσουν!


Απλές γραμμές, λευκοί τοίχοι, ζεστός φωτισμός και το… πολυπόθητο χρώμα βάζουν τη σφραγίδα του νέου σκανδιναβικού design.


Γκρι, σομόν και φωτεινό κίτρινο δίνουν ζωντάνια στο μονόχρωμο σαλόνι.


Η κυριαρχία του ξύλου “σπάει” με τις μικρές χρωματιστές λεπτομέρειες και τις διαφορετικές υφές.


Το animal print χαλί ταιριάζει απίστευτα με το μουσταρδί, το χακί και το πορτοκαλί.


Η μονοχρωμία μπορεί να έχει καινούριο χαρακτήρα με ένα fluffy χαλί που δίνει βάθος και προοπτική.


Χρώμα, χρώμα και πάλι χρώμα. Έτσι αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον ένας minimal χώρος.


Τα χρωματιστά μαξιλάρια “απογειώνουν” την ακαταμάχητη αισθητική του scandinavian chic.

Read More

And More