Τα 10 πιο “προχωρημένα” κτίρια στον κόσμο!

10 αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα, αν και από πολλούς αμφιλεγόμενα, ανοίγουν νέους δρόμους στο σχεδιασμό και αλλάζουν την αντίληψη που είχαμε μέχρι τώρα για την αρχιτεκτονική!

8 Tallet

Μια τρισδιάστατη γειτονιά οραματίστηκαν οι αρχιτέκτονες αυτού του κτιρίου στην Κοπεγχάγη της Δανίας ώστε οι γείτονες να επικοινωνούν μεταξύ τους!

Education Executive Agency and Tax Office

Ιδού ένα μοναδικό, μοντέρνο δημόσιο κτίριο με οικολογική συνείδηση! Στεγάζει υπηρεσίες της ολλανδικής εφορίας και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να ελέγχει την ποσότητα της ηλιακής ακτινοβολίας που πέφτει πάνω του. Επιπλέον έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε εάν η εφορία αποχωρήσει να μετατρέπεται εύκολα σε διαμερίσματα για ιδιώτες!

Guangzhou Opera House

Η έμπνευση για το σχεδιασμό του κτιρίου που στεγάζει την όπερα προήλθε από τις δυνάμεις της φύσης που διαμόρφωσαν το τοπίο στον ποταμό Pearl στην επαρχία Guangdong της Κίνας, όπου βρίσκεται.Αποτελείται από δύο κτίρια, το ένα στεγάζει την 1800 θέσεων όπερα και το άλλο μια αίθουσα εκδηλώσεων 400 ατόμων.

Khan Shatyr Entertainment Center

Το μοναδικό αυτό κτίριο στεγάζει ένα ψυχαγωγικό πάρκο στην πόλη Astana του Καζακστάν και έχει τη μοναδική ιδιότητα χάρη στα υλικά κατασκευής του να αντέχει ακραίες θερμοκρασίες από πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν μέχρι υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες!


Museo Soumaya


Όταν ο δισεκατομμυριούχος Carlos Slim Helú ξεκίνησε τα σχέδια για το Μουσείο της πόλης του Mexico City- που θα έπαιρνε το όνομα της συζύγου του που πέθανε και θα φιλοξενούσε πάνω από 60,000 έργα τέχνης, ανάμεσά τους και η μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή σε γλυπτά του Ροντέν- απευθύνθηκε στο γαμπρό του, αρχιτέκτονα Fernando Romero. Ο Romero δημιούργησε ένα μοναδικό κτήριο 6 ορόφων που να θυμίζει αντικείμενο τέχνης, με μικρά εξάγωνα πλακάκια από ασημί αλουμίνιο.

The International Commerce Centre

Το κτίριο αυτό είναι το ψηλότερο στο Χονγκ Κονγκ και πλέον στεγάζει το νέο ξενοδοχείο Ritz-Carlton, κάνοντάς το το ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Οι τρεις κάτω άκρες του προεξέχουν ενώ η τέταρτη πλευρά του οδηγεί σε ένα αίθριο που το συνδέει με το σταθμό Kowloon.

Nanjing Sifang Art Museum

Το μοναδικό αυτό μουσείο βρίσκεται και αυτό στην Κίνα, στην επαρχία Jiangsu. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν τούβλα-αντίκες και μπαμπού.

Absolute World

Γυαλί, μπετόν και μέταλλο συνθέτουν τα υλικά κατασκευής των δύο αυτών συγκροτημάτων κατοικιών στο Οντάριο του Καναδά. Εξαιτίας της ευέλικτης μορφής τους παρομοιάστηκαν με τα σώματα ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Rolex Learning Center

Χρηματοδοτημένο από τον διάσημο ωρολογοποιό Rolex, το κτίριο στεγάζει το Πολυτεχνείο της Λωζάνης στην Ελβετία. Οι Ιάπωνες αρχιτέκτονες που το σχεδίασαν βραβεύτηκαν το 2010 με το βραβείο Pritzker Architecture Prize για το όραμά τους να κατασκευάσουν ένα κτίριο χωρίς όρια που αφήνει στη φύση το περιθώριο να αλληλεπιδράσει με τους ανθρώπους.

Toren

Η έντονη ασυμμετρία στο γυαλί και το αλουμίνιο της εξωτερικής επιφάνειάς του κάνει χαρακτηριστικό αυτό το κτίριο στο Brooklyn της Νέας Υόρκης και το κάνει να θυμίζει ένα τεράστιο κυβιστικό γλυπτό.

Read More

And More