HOT TRENDS! Ποιες είναι οι βασικότερες τάσεις στη διακόσμηση;

Όπως η μόδα, έτσι και η διακόσμηση έχει τις δικές της τάσεις. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι κάνουμε συνεχώς ανακαίνιση στο χώρο μας. Όμως μπορούμε να του δώσουμε μερικές πινελιές ανανέωσης.
Ποιες είναι όμως οι τάσεις που επικρατούν φέτος; Η interior designer Alexandra Robertson σου δίνει τις βασικές κατευθύνσεις ώστε το σπίτι σου να ακολουθεί τη μόδα…
ΟΙ ΠΙΟ HOT ΤΑΣΕΙΣ!
1. Go Green

Πρώτη από όλες τις τάσεις που τον τελευταίο καιρό κερδίζει χώρο μέσα στα σπίτια μας και στη συνείδηση μας είναι η τάση Go Green. Πρόκειται για έπιπλα και αντικείμενα που κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά όπως χαρτί, ξύλο, γυαλί, χαλκό και δέρμα.
Σπίτια που σέβονται το περιβάλλον, χώροι που εμπνέονται από τη φύση, τάση που στηρίζει τις οικολογικές -απαραίτητες πια- αναζητήσεις… γιατί η σύγχρονη εποχή του design δεν αρκείται μόνο στην εικόνα!

2. Old is New!


Μια τάση που συνεχώς κερδίζει έδαφος. Παλιά έπιπλα που γίνονται καινούρια και διεκδικούν ξανά μια θέση στο χώρο σου. Retro αντικείμενα που περνούν το φράγμα του χρόνου και επανατοποθετούνται δίπλα σε design έπιπλα δημιουργώντας ένα έντονο παιχνίδι αντιθέσεων.
Η διακόσμηση θέλει φαντασία και πειραματισμούς. Έτσι, έπιπλα που μοιάζουν άχρηστα μπορούν να μεταμορφωθούν και να βρούνε μια θέση στο νέο σου σπίτι. Μην πετάς τίποτα.

3. Πανδαισία Χρωμάτων


Το αντίδοτο στον Χειμώνα φέτος είναι τα χρώματα και μάλιστα όσο περισσότερα τόσο καλύτερα. Δεν υπάρχουν όρια. Η φετινή σεζόν βρίσκεται σε ένα χρωματικό ντελίριο. Πλουραλίσμός χρωμάτων έρχεται να σου αλλάξει τη διάθεση και περίεργοι συνδυασμοί προκαλούν τις διακοσμητικές σου ικανότητες.

4. Αίσθηση Πολυτέλειας


To μπαρόκ επανέρχεται και κερδίζει ξανά τις εντυπώσεις σε μια πιο chic βέβαια εκδοχή. Ο μινιμαλισμός χάνει έδαφος και η υπερβολή φλερτάρει ξανά με τα σπίτια μας. Αν έχεις ταλέντο στη διακόσμηση μη διστάσεις να τολμήσεις ένα cocktail διαφορετικών στιλ (mix and match).

ΧΡΗΣΙΜΑ TIPS… ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ!


Η interior designer Alexandra Robertson σε βοηθάει με απλά βήματα να λύνεις τις διακοσμητικές σου εξισώσεις…
-Οι χώροι να δείχνουν όσο λιγότερο στημένοι γίνεται. Το επιτηδευμένο δεν είναι must. Αντίθετα, το ειλικρινές, το αυθεντικό είναι το ζητούμενο.
-Να είσαι προσεχτική με την επιλογή των αξεσουάρ (καθρέφτες, διακοσμητικά αντικείμενα κτλ.). Μην τα αντιμετωπίζεις ως δευτερεύοντα. Έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν ή ακόμα και να καταστρέψουν ένα χώρο.
-Χρησιμοποίησε έντονα χρώματα.
-Τόλμησε να συνδυάσεις χρώματα με έντονες αντιθέσεις.
ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ


Ποια είναι όμως τα χρώματα που επικρατούν φέτος στη μόδα του deco; Τι είναι must για το σπίτι μας;
1.Το γκρί δείχνει να κερδίζει συνεχώς έδαφος και μάλιστα σε όλες του τις αποχρώσεις. Η αυτοκρατορία του γκρι επεκτείνεται παντού… Δοκίμασέ στους τοίχους, στα έπιπλα, ακόμα και σε διακοσμητικά αντικείμενα. Η ουδετερότητά του θα σε βοηθήσει σε πολλούς συνδυασμούς.
2. Αν αγαπάς τους γήινους τόνους, το σκούρο καφέ (σοκολατί) είναι το χρώμα σου. Για ένα πιο cosy και “ζεστό” αποτέλεσμα.
3. Όπως αναφέραμε και πριν, τα έντονα χρώματα δίνουν δυναμικά το παρόν. Μην φοβηθείς λοιπόν να ανοίξεις την πόρτα του σπιτιού σου στο μοβ, το πορτοκαλί, το φούξια, το τιρκουάζ…
4. Οι elegant χρωματικοί συνδυασμοί είναι το μαύρο με το γκρι, το μαύρο με το ασημί, το ανοιχτό μπλε με το γκρι, το πορτοκαλί με το γκρι.
5. Αν ανήκεις στις φανατικές της διακόσμησης, στις απαιτητικές του είδους που θέλουν να είναι πάντα ένα βήμα πιο μπροστά προτίμησε τα έπιπλα art nouveau με μαύρο δέρμα και ξύλο μέσα σε χώρους με έντονα χρώματα.
6. Το νούμερο ένα όμως χρώμα για φέτος το άφησα για το τέλος: Το Wythe Blue (το γαλάζιο-γκρι χρώμα του σύννεφου πριν τη βροχή). Ένα κλασικό διαχρονικό χρώμα με παγκόσμια απήχηση.

Read More

And More