Ένα παλάτι έγινε ξενοδοχείο: Δες το νέο Four Seasons στην Αγία Πετρούπολη!

Ένα πολυτελέστατο απόκτημα προστέθηκε στην αλυσίδα των ξενοδοχείων Four Seasons, αυτή τη φορά στην αριστοκρατική Αγία Πετρούπολη. Ένα αναπαλαιωμένο παλάτι περιμένει τους εκλεκτούς καλεσμένους του!

Το εγχείρημα ήταν απαιτητικό και δύσκολο από πλευράς αρχιτεκτονικής και διακόσμησης και για έναν πρόσθετο λόγο πέρα από την παλαιότητα και την σημαντικότητα του κτιρίου: οι εργασίες αναπαλαίωσης επιτηρούνταν στενά από τη ρωσική κυβέρνηση. Διατηρήθηκε όλη η νεοκλασσική μεγαλοπρέπεια του κτιρίου και έγιναν προσπάθειες και στο εσωτερικό του να διατηρηθεί το ύφος της εποχής που κτίστηκε, με τη διαφορά ότι προστέθηκαν μοντέρνες ανέσεις όπως spa. Διαθέτει 183 δωμάτια και 29 σουίτες, πολυτελή εστιατόρια και φυσικά συνεδριακούς χώρους.

/
Το “Παλάτι των Λεόντων” όπως είναι γνωστό το κτίριο κτίστηκε το 1817 και αποτελούσε θερινή βασιλική κατοικία πριν στεγάσει το Υπουργείο Πολέμου μέχρι το 1917. Αργότερα άλλαξε πολλές χρήσεις έως ότου το 2002 δόθηκε η άδεια να αναπαλαιωθεί και να χρησιμοποιθεί ως ξενοδοχείο πολυτελείας. Είναι χαρακτηριστική η κίτρινη πρόσοψή του όπου δεσπόζουν δύο τεράστια πέτρινα λιοντάρια.

/
Μια εντυπωσιακή, διπλή, μαρμάρινη σκάλα υποδέχεται τον επισκέπτη δίνοντας την εντύπωση ότι πρίγκηπες και πριγκήπισσες θα την κατέβουν ντυμένοι με πολυτέλεια. Η διπλή αυτή σκάλα σήμερα υποδέχεται τουρίστες που μπορούν να διαθέσουν σεβαστά ποσά για να διαμείνουν σε ένα από τα δωμάτια του παλατιού-ξενοδοχείου.

/
Η διακοσμηση είναι λιτή αλλά τα τεράστια ξύλινα παράθυρα, οι πολυέλαιοι και τα ακριβά υφάσματα δίνουν βασιλική όψη σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου. Τα παστέλ και γήινα χρώματα έχουν την τιμητική τους!

/
Το φως δίνει μια μοναδική προοπτική σε ένα από τα πίσω δωμάτια του ξενοδοχείου που θυμίζει έντονα βρετανική εξοχική κατοικία. Άλλωστε οι εργασίες αναπαλαίωσης ανατέθηκαν σε βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο.

/
Αυτό το σαλόνι μιας από τις σουίτες του ξενοδοχείου θα μπορούσε να φιλοξενεί υπουργούς ή να είναι αίθουσα αναμονής για τους επισκέπτες ενός βασιλιά. Αυστηρές γραμμές, έπιπλα επηρεασμένα έντονα από την ιστορία του κτιρίου και “ήσυχοι” χρωματισμοί συνθέτουν μια μοναδική ατμόσφαιρα.

/
Ο διάκοσμος της οροφής του παλατιού αναπαλαιώθηκε με τον καλυτερο δυνατό τρόπο και έδωσε ένα μοναδικό αποτέλεσμα που συνδυάζει τις γύψινες κατασκευές με την πολυτέλεια του χρυσού.

/
Το παλάτι που πλέον στεγάζει το Four Seasons της Αγίας Πετρούπολης είναι εξίσου εντυπωσιακό και τη νύχτα χάρη στον εξαιρετικό φωτισμό του!

Read More

And More