Πίσω στην κορυφή της σελίδας
04.03.2013 | 23:06

Ένα κουκλόσπιτο για... ανθρώπους στην Ιαπωνία!

Ένα κουκλόσπιτο για... ανθρώπους στην Ιαπωνία!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Είναι γνωστό ότι οι Ιάπωνες πρωτοπορούν σε κάθε τομέα και ειδικά της τεχνολογίας. Πρωτοπορούν όμως και στην αρχιτεκτονική, όπως θα δεις στις φωτογραφίες παρακάτω! Έτσι το νέο home trend είναι να ανακαλύπτουν τρόπους και να σχεδιάζουν μοναδικά σπίτια σε ελάχιστο δοσμένο χώρο εκμεταλλευόμενοι το ύψος! Δες τι έκανε ένα ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο που κυριολεκτικά είναι σαν να έχτισε ένα κουκλόσπιτο και να το έκοψε στα δύο!
/
Αυτή είναι η εξωτερική όψη του σπιτιού στην πόλη Fujisawa της Ιαπωνίας. Τίποτα δεν προδιαθέτει για το εσωτερικό.

/
Αυτό είναι το εσωτερικό του σπιτιού (η μία πλευρά) πριν επιπλωθεί. Ο αρχιτέκτονας έχει "απλώσει" το σπίτι προς τα πάνω, εκμεταλλευόμενος το ύψος και χρησιμοποιώντας πολλά παράθυρα στην οροφή.

/
Με αυτήν την ξύλινη κατασκευή εκατέρωθεν του σαλονιού το σπίτι μοιάζει να είναι τριώροφο ενώ στην πραγματικότητα είναι μόλις 63 τετραγωνικά.

/
Κρεβατοκάμαρα και κουζίνα φιλοξενούνται στη μία ξύλινη εσοχή του σπιτιού και  το γραφείο και το μπάνιο στην άλλη. Στη μέση το σαλόνι!

/
Αυτή είναι η όψη του χώρου από ψηλά.

/
Έτσι δείχνει ο χώρος από την πλευρά του μπάνιου. 

/
Αυτή είναι η κρεβατοκάμαρα, ένας υπερυψωμένος χώρος με άπλετο φως και ένα μικρό γραφείο που βλέπει εσωτερικά στο σαλόνι.Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10