Το νέο συναντά το παλιό σε ένα σπίτι στο New Jersey!

Ανασχεδιάστηκε και επεκτάθηκε από τον αρχιτέκτονα Jensen C. Vasil Architect. Κάθε χώρο του καταφέρνει να είναι διαφορετικός χωρίς να “χαλάει” την ομοιομορφία όλου του σπιτιού. Κάποια δωμάτια έχουν μοντέρνα τάση ενώ σε μερικά έχουν διατηρηθεί τοίχοι με τούβλα και ξύλινες λεπτομέρειες από το παρελθόν.

/
Η εξωτερική όψη του σπιτιού προδίδει ένα μοντέρνο σπίτι.


Το κεντικό σαλόνι του σπιτιού χρησιμοποιεί ένα ουδέτερο χρώμα, το γκρι για να δώσει ζεστασιά χωρίς να είναι ρετρό. Παρατήρησε πόσο όμορφα έχει αποκατασταθεί η ξύλινη, ξυλόγλυπτη βάση της σκάλας.


Μια μοντέρνα τραπεζαρία με το δικό της τζάκι και βιβλιοθήκη περιμένει τους καλεσμένους.


Οι μεγάλες καμάρες που αφήνουν το φως να μπει είναι χαρακτηριστικό των παλιών σπιτιών και έχουν αξιοποιηθεί κατάλληλα.


Στο ισόγειο του σπιτιού βρίσκεται ένα σαλόνι πιο φιλικό σε παιδιά και στο βάθος διακρίνεται και ένα playroom με τηλεόραση. Ο παλιός τοίχος με τα τούβλα έχει διατηρηθεί και αποκατασταθεί.


Η κουζίνα είναι ένας πολύ λιτός αλλά εξαιρετικά φωτεινός χώρος με σκάλα που κατεβάζει στον κήπο.


Μία από τις κρεβατοκάμαρες έχει τοίχο από τούβλα που θυμίζε έντονα τα παλιά σπίτια της Νέας Υόρκης.


Μία άλλη βρίσκεται σε εσοχή του τοίχου με μια μεγάλη καμάρα να δεσπόζει και μια άνετη πολυθρόνα.


Ένα από τα κυρίως μπάνια συνδυάζει το παλιό με το καινούργιο: τζάκι, πολυθρόνα, βιτρώ στα παράθυρα αλλά μοντέρνα είδη υγιεινής.


Ένα άλλο από τα μπάνια του σπιτιού είναι σχεδόν industrial: διατηρεί το ξύλινο ταβάνι ενώ ο υπόλοιπος χώρος παίζει με το σκούρο γκρι που είναι πολύ μοντέρνο.

Από τα εξαιρετικά σημεία του σπιτιού είναι το υπόγειο το οποίο θυμίζει έντονα κομψό, παλιό μπαρ. Το παλιό μπαράκι, τα τούβλα του τοίχου και τα περίτεχνα κάγκελα δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα παλιάς Αμερικής.

Read More

And More