Δες το σπίτι του Night Shyamalan!

Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, ενίοτε ηθοποιός ο Night Shyamalan μας έχει χαρίσει μυστηριακές επιτυχίες όπως “Η έκτη αίσθηση”, το “Unbreakable”, “Το σκοτεινό χωριό”. Το σπίτι του, μια εντυπωσιακή, αναπαλαιωμένη έπαυλη θα μπορούσε να έχει ξεπηδήσει από το σκηνικό κάποιας ταινίας του!

Με ινδική καταγωγή, ο Shyamalan μεγάλωσε στην πολιτεία της Pennsylvania την οποία δεν εγκαταλείπει ακόμη και τώρα. Οι περισσότερες ταινίες του είναι γυρισμένες εκεί και φυσικά εκεί βρίσκεται και η τεράστια έπαυλή του στην οποία κατοικεί με τη σύζυγό του Bhavna. Ο σχεδιαστής Richard Cameron επέβλεψε την εκ βάθρων μεταμόρφωση της οικίας. Οι κήποι σχεδιάστηκαν από την Barbara Paca ενώ το εσωτερικό του σπιτιού επιπλώθηκε σε συνεργασία με τον διακοσμητή David Kleinberg.


Ο Shyamalan και η σύζυγός του ποζάρουν χαμογελαστοί μπροστά από την επιβλητική πρόσοψη της έπαυλής τους. Πρόκειται για μια αυθεντική κατοικία του 1937 σε στιλ γεωργιανής εποχής, που υποδέχεται τον επισκέπτη από μια πύλη στην οποία δεσπόζουν τεράστια δέντρα.


Το γραφείο του Shyamalan είναι “ντυμένο” με βιβλιοθήκες από λευκή οξιά ενώ τα γύψινα τελειώματα στο ταβάνι είναι στο χέρι. Το τραπέζι είναι σουηδική αντίκα από την αντικερί Dienst + Dotter Antikviteter.


Το καθιστικό είναι ένας ζεστός χώρος που κυριαρχούν τα γήινα χρώματα από τα ξύλινα έπιπλα και τα υφάσματα σε αντίθεση με τη ζωηρόχρωμη τραπεζαρία. Το ζεύγος Shyamalan αγόρασε το τραπέζι και τις καρέκλες από τη Νότιο Αφρική και τις έντυσε με ύφασμα Duralee που έδωσε μοντέρνο ύφος σε έναν κλασικό χώρο.


Η κουζίνα είναι ένας συνδυασμός κλασικού και μοντέρνου, με ξύλινο πάτωμα, μοντέρνες συσκευές και καρέκλες-αντίκες.
Η βιβλιοθήκη από την άλλη είναι ένας ύμνος στην Αγγλία του 16ου αιώνα με τραπέζι γαλλική αντίκα, δερμάτινες καρέκλες και βιβλιοθήκες από οξιά.


Τα γήινα χρώματα στις αποχρώσεις του μπεζ και του καφέ κυριαρχούν και στην κύρια κρεβατοκάμαρα. Χαρακτηριστικό του δωματίου είναι η πληθώρα παραθύρων ενώ η μονοχρωμία διακόπτεται από βάζα με κίτρινα λουλούδια.


Ένα σουηδικό ανάκλιντρο του 19ου αιώνα κοσμεί το μπάνιο που διαθέτει τζάκι για στιγμές χειμερινής -και όχι μόνο-χαλάρωσης!


Η πισίνα διαθέτει δικό της σπίτι ενώ μια υπαίθρια τραπεζαρία έχει στηθεί στο εξωτερικό του σπιτιού για να απολαμβάνει το ζεύγος και οι φίλοι του τη μοναδική θέα του σπιτιού.

Read More

And More