Τα ωραιότερα, από άποψη design, spa στον κόσμο!

Μια νέα γενιά spa με υψηλό design και πολυτελείς παροχές “γεννιέται” και προσφέρει καταπληκτικό θέαμα στο μάτι αλλά και στο σώμα για τους τυχερούς που μπορούν να τα επισκεφτούν!

Vinothérapie SPA Caudalie, Marqués de Riscal, Ισπανία
/
Ο αρχιτέκτονας Frank Gehry σχεδιάσε αυτό το μοναδικό κτίριο στην βόρεια Ισπανία μέσα στους αμπελώνες της Rioja Alavesa. Χρησιμοποίησε κάτι λιγότερο από 3 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα τιτανίου για δημιουργήσει την οροφή του spa σε σχήμα κυμάτων που να θυμίζουν τη φούστα χορεύτριας φλαμένκο. Μια γυάλινη πόρτα οδηγεί στο spa, το οποίο προσφέρει την αναζωογονητική οινοθεραπεία με σταφύλια της περιοχής.

The Spa, Viceroy, Miami, ΗΠΑ
/
Το enfant terrible του design, ο Philippe Starck κρύβεται πίσω από το σχεδιασμό αυτού του spa που στεγάζεται στον 15 όροφο του ουρανοξύστη Arquitectonica και έχει έκταση 3000 τετραγωνικών μέτρων. Το ύψος των χώρων είναι απροσμέτρητο, το μάρμαρο χωρίζει τις διάφορες πισίνες ενώ η τεράστια βιβλιοθήκη κάνει εντύπωση!

Espace Vitalité Chenot, Μαρακές
/
Απόλυτο σεβασμό στην Ανατολή έδειξε ο σχεδιαστής Jacques Garcia σχεδιάζοντας αυτό το πολυτελές spa στο εξωτικό Μαρακές. 7 δωμάτια περιτριγυρίζουν μια ειρηνική πισίνα θυμίζοντας έντονα τα παλιά χαμάμ ενώ το ξύλο, τα μαροκινά πλακάκια και ο χαμηλός φωτισμός αποτελούν το πλέον χαλαρωτικό στοιχείο του χώρου. took inspiration from the East. Οι πελάτες του spa απολαμβάνουν μια σειρά αντιγηραντικών medi-spa μεθόδων του Γάλλου γιατρού Dr. Henri Chenot.


Armani/SPA, Armani Hotel, Μιλάνο, Ιταλία

/
Ο ίδιος ο πολυτάλαντος Giorgio Armani σχεδιάσε αυτό το spa ως τμήμα του ξενοδοχείου με το όνομά του στο Μιλάνο. Αποτελεί ένα δείγμα του ανδρικού μινιμαλισμού που τον διακατέχει, με μοντέρνες αλλά λιτές και καθαρές γραμμές. Βρίσκεται στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου ώστε να προσφέρει εκπληκτική θέα της πόλης ειδικά από την θερμαινόμενη πισίνα του spa.

Green T. House Living Bath House Residence, Πεκίνο, Κίνα
/
Η φωτογραφία απεικονίζει το spa μιας βίλας τεσσάρων δωματίων που διατίθεται για ακριβές διακοπές στο Πεκίνο. Δημιουργός της η JinR και το όνομα της βίλας είναι Green T. House. Αυτή η πισίνα είναι γεμάτη με μεταλλικό νερό και εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού ενώ σωλήνες στο σχήμα κουταλιού ρίχνουν ζεστό νερό στους λουόμενους. Οι προσφερόμενες θεραπείες του spa βασίζονται στο πράσινο τσάι αλλά και στην κινέζικη ιατρική για αναζωογόνηση.

The Dolder Grand Spa, Ζυρίχη, Ελβετία
/
Χτισμένο αρχικά το 1899, το Dolder Grand είναι ένα ξενοδοχείο που θυμίζει κάστρο και είναι κόσμημα για τη Ζυρίχη. Την ανακαίνισή του που κράτησε 4 χρόνια ανέλαβε ο Norman Foster. Ανάμεσα στις προσθήκες που έκανε ήταν και το spa με επιρροές από την Ιαπωνία.

Verdura Golf & Spa Resort, Σικελία, Ιταλία
/
Και μόνο η πανοραμική φωτογραφία από τις πισίνες θαλασσοθεραπείας κόβει την ανάσα. Ο ξενοδόχος Rocco Forte άνοιξε το Verdura Golf & Spa Resort το 2010, με σκοπό να προσφέρει ένα νέο επίπεδο μεσογειακής πολυτέλειας σε μια ιδιωτική παραλία στην νοτιοδυτική πλευρά της Σικελίας. Το ολιστικό spa του resort σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Flavio Albanese, που δημιούργησε έναν εσωτερικό κι εξωτερικό χώρο περίπου 4000 τετραγωνικών μέτρων με βάση το tufo μια τοπική πέτρα. Οι εξωτερικές πισίνες έχουν μοναδική θέα στα βουνά Caltabellotta.

Spa Fasano, Hotel Fasano Punta del Este, Ουρουγουάη
/
Το 2010 λειτούργησε ένα μοναδικό resort στην πανέμορφη περιοχή Punta del Este της Ουρουγουάης. Ο κορυφαίος Βραζιλιάνος αρχιτέκτονας Isay Weinfeld σχεδίασε ένα μινιμαλιστικό spa που εκ πρώτης όψεως δεν θυμίζει σε τίποτα την πολυτέλεια που υπόσχεται. Και όμως! Η πέτρινη κατασκευή του αποσκοπούσε στο να εναρμονίζεται με το γρανιτένιο περιβάλλον του ενώ ένα “σκίσιμο” στα πλάγια του κτιρίου αφήνει τον επισκέπτη του spa να κοιτά εκστασιασμένος το απέραντο γαλάζιο. Στο εσωτερικό του το spa είναι διακοσμημένο με τοπικούς κάκτους και άλλα είδη της τοπική χλωρίδας.

Mamounia Spa, Hotel La Mamounia, Μαρόκο
/
Με έμπνευση τα χαμάμ του 1950 στο Κάιρο, ο αρχιτέκτονας σχεδιάσε ένα αψιδωτό spa σε ένα από τα διασημότερα ξενοδοχεία του Μαρόκου. Μαξιλάρες, χαμηλός φωτισμός, μωσαικά, χρυσός είναι τα συστατικά ηρεμίας που προτείνονται. Η πισίνα είναι με όζον ενώ 80 διαφορετικές θεραπείες προσφέρονται στους υποψήφιους πελάτες του spa.

Read More

And More