Άνοιξη 2017: Σε ποιο διακοσμητικό στυλ ανήκεις ανάλογα με το αγαπημένο σου λουλούδι

Δεν είναι η ιδέα σου, η άνοιξη έχει ήδη μπει και αυτά τα καιρικά… γυρίσματα είναι τα τελευταία τερτίπια της, πριν αποφασίσει να εγκατασταθεί μαζί σου για τους επόμενους μήνες! Αλλά ακόμη και με αυτά τα σκαμπανεβάσματα, το ανοιξιάτικο κλίμα σίγουρα σε έχει επηρεάσει -θετικά εννοείται! Είναι η εποχή της ανανέωσης και της… άνθισης και αυτό αποτυπώνεται στον τρόπο ζωής σου και φυσικά στο χώρο και τη διακόσμησή σου! Αρκεί να σκεφτείς όλα αυτά τα ανθισμένα και δροσερά λουλούδια που βάζεις καθημερινά στο σπίτι σου! Οι επιλογές είναι ξαφνικά τόσο πολλές και η διάθεσή σου τόσο ανεβασμένη που δεν χάνεις την ευκαιρία να φέρεις λίγη… φύση στο χώρο σου!

Έχεις, όμως, σκεφτεί ποτέ πως τα λουλούδια που διαλέγεις για να φέρεις στο σπίτι και να συνδυάσεις με τα υπόλοιπα αντικείμενα του interior design σου, δεν είναι μια τυχαία επιλογή; Διότι, φυσικά, όλα τα λουλούδια αρέσουν σε όλους τους ανθρώπους, αλλά οι περισσότεροι έχουν προτίμηση σε κάποιο συγκεκριμένο είδος ή ακόμη και αγαπημένη “οικογένεια” λουλουδιών! Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που κινούνται βάσει χρώματος, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η επιλογή δεν είναι πάντα ασύνδετη με την προσωπικότητα και το γούστο τους. Σε κάθε περίπτωση, τα λουλούδια “κρύβουν” πάντα ένα νόημα, μια διαφορετική χρήση ανάλογα με το είδος και το χρώμα τους!

Για παράδειγμα, σίγουρα θα έχεις ακούσει για το “πάθος που υποδηλώνουν τα κόκκινα τριαντάφυλλα” ή “την αγνότητα που εκφράζουν τα λευκά άνθη”! Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι όσο απλά φαίνονται, αλλά στην πραγματικότητα το κάθε λουλούδι φέρνει μαζί του μια ολόκληρη ιστορία και χρησιμοποιείται από συγκεκριμένους ανθρώπους για συγκεκριμένους λόγους. Και οι λόγοι αυτοί είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με το στυλ, το γούστο και την αισθητική -πέρα από την προσωπικότητα και το χαρακτήρα του καθένα!

Παρακάτω μπορείς να μάθεις μερικά πράγματα για τη σημασία των λουλουδιών που δεν γνώριζες μέχρι τώρα!


Τριαντάφυλλα

Εκείνοι που επιλέγουν να βάλουν τριαντάφυλλα στη διακόσμησή τους είναι περισσότερο συναισθηματικοί και ρομαντικοί τύποι. Μπορεί να το θεωρείς κλισέ, αλλά τα τριαντάφυλλα είναι όντως συνδεδεμένα με το συναίσθημα! Επιπλέον, δείχνουν μια προτίμηση σε πιο κλασικά και διαχρονικά στυλ διακόσμησης, με φινέτσα και πολυτέλεια!

Τουλίπες

Αν οι τουλίπες είναι το λουλούδι που προτιμάς να έχεις στο χώρο σου, σημαίνει πως είσαι άνθρωπος με βεβαιότητα και σιγουριά για τον εαυτό σου και δεν έχεις πρόβλημα να “πειραματίζεσαι” με τα διαφορετικά στυλ και trends! Μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξεις τη διακόσμησή σου ανάλογα με τη διάθεσή σου, αλλά πάντα θα είσαι οργανωμένη και τακτική!

Μαργαρίτες
Όταν η μαργαρίτα είναι το αγαπημένο σου λουλούδι, τότε σημαίνει πως είσαι άνθρωπος του ήλιου και της ηρεμίας! Σου αρέσει η ενέργεια που δίνει το φως σε ένα χώρο και επιλέγεις φωτισμούς με “ζωντάνια” και φρεσκάδα!

Βιολέτες
Μάλλον είσαι “νοσταλγικός” τύπος, αν το λουλούδι που σε εκφράζει είναι η βιολέτα! Κατά πάσα πιθανότητα αναζητάς “θησαυρούς” σε παλαιοπωλεία, λατρεύεις τα vintage αντικείμενα και τη retro αισθητική και… κλίνεις προς τη ρομαντική πλευρά της ζωής!

Ηλιοτρόπια
Ένα καθόλου συνηθισμένο λουλούδι, με εκκεντρική εμφάνιση και έντονη “προσωπικότητα”, ακριβώς όπως και εσύ που τα επιλέγεις! Τα ηλιοτρόπια δεν είναι απλά άνθη και δεν ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα! Όσοι τα προτιμούν συνήθως έχουν και τις ανάλογες διακοσμητικές τάσεις και δεν “παίζουν” εκ του ασφαλούς!

Ορχιδέες
Αν είσαι τύπος της ορχιδέας σημαίνει πως είσαι και άνθρωπος της λεπτομέρειας! Το σπίτι σου δεν “φωνάζει” την πολυτέλειά του, αλλά είναι απολύτως προσεγμένο μέχρι το παραμικρό στοιχείο του! Πάντα συμβαδίζεις με τις τάσεις του interior design, αλλά όχι με τα πιο “χτυπητά” κομμάτια. Με λίγα λόγια, είσαι η ήρεμη δύναμη της διακόσμησης!

Μπιγκόνιες
Με τον όγκο και τα ζωντανά τους χρώματα, οι μπιγκόνιες είναι για σένα που λατρεύεις τις μονοχρωμίες και το nordic design! Επιλέγεις την μπιγκόνια για να φέρεις δροσερή νότα στο minimal, αλλά “ζωντανό” χώρο σου και δεν φοβάσαι να “παίξεις” με τις διαφορετικές αποχρώσεις!

Κρίνοι
Οι κρίνοι και οι κάλλες δηλώνουν ηρεμία, αλλά και πιστή αφοσίωση στο στυλ και τις λεπτομέρειες! Δεν θα άφηνες ποτέ το σπίτι σου απεριποίητο και τη διακόσμησή σου ατημέλητη, αν οι κρίνοι είναι τα αγαπημένα σου λουλούδια!

Read More

And More