Αυτά είναι τα διακοσμητικά tricks ώστε το σπίτι σου να μην είναι ποτέ outdated

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι όταν νιώθεις ότι ο καιρός “ανοίγει” και η θερμοκρασία ανεβαίνει; Να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου! Και ποιο είναι το επόμενο βήμα, αφού τελειώσεις με τα ρούχα σου; Να φροντίσεις και για τα… ρούχα του σπιτιού σου! Γιατί, σκέψου πόσο παράταιρο μπορεί να μοιάζει το σαλόνι σου, όταν έξω ο ήλιος καίει και εσύ έχεις ακόμα στρωμένα βαριά χαλιά, πλεκτά ριχτάρια και γούνινες λεπτομέρειες. Το ίδιο, όμως, ισχύει και σε βάθος χρόνου, όχι μόνο με βάση τις εποχές! Μακάρι να μπορούσες να υιοθετήσεις ένα στυλ για το σπίτι σου και να μην χρειαζόταν να παρέμβεις με οποιονδήποτε τρόπο ποτέ ξανά, αλλά δυστυχώς οι καιροί αλλάζουν και οι συνθήκες δημιουργούν νέες ανάγκες και περισσότερες απαιτήσεις! Και επειδή οι συνεχείς και συχνές ανακαινίσεις δεν είναι ό,τι πιο οικονομικό και βολικό μπορεί να υπάρχει εκεί έξω, ο καλύτερος τρόπος για να αντεπεξέλθεις στην ανάγκη σου για αλλαγή και ανανέωση είναι το interior design σου να έχει διαχρονική χροιά και να μην περιορίζεται “χρονολογικά” μονάχα στο σήμερα!

Τα σπίτι συνήθως αρχίζει να σε “κουράζει” όταν διαθέτει έντονα στοιχεία, με πολλές αναφορές στην εκάστοτε “μόδα” που επιβάλλει η κάθε χρονική περίοδος! Είτε όταν πρόκειται για τις τάσεις μιας χρονιάς, είτε για τις επιταγές της κάθε εποχής, η διακόσμησή σου καλό είναι να απομακρύνεται από τα πολλά “πρέπει” και να προσαρμόζεται περισσότερο στις δικές σου προτιμήσεις. Ο προσωπικός σου χαρακτήρας και το γούστο σου είναι εκείνα που θα δώσουν “προσωπικότητα” στο χώρο σου και θα προσδιορίσουν την ταυτότητά του και όχι η… τυφλή αναπαραγωγή των σελίδων των περιοδικών. Ο χρυσός κανόνας, λοιπόν, για ένα σπίτι που θα είναι πάντα in style είναι η ευέλικτη και προσαρμόσιμη διακόσμηση!

Παρακάτω μπορείς να δεις μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις και να διακοσμήσεις το χώρο σου, ώστε να είναι πάντα up to date!

Μην “αντιγράφεις” τις τάσεις που παρακολουθείς

Ναι μεν είναι πάντα ένας καλός οδηγός για τη διακόσμησή σου και μπορείς να βρεις ανάμεσά τους την αισθητική που σου ταιριάζει, αλλά θα πρέπει να βάζεις και την προσωπική πινελιά σου, ώστε να κρατήσεις κάποιες ισορροπίες. Υπάρχουν trends που μπορεί μέσα σε ένα μήνα να ξεπεραστούν και μάλλον δεν θα σου αρέσει καθόλου η εξέλιξη να έχεις επενδύσει σε ένα “τρανταχτό” κομμάτι που η… μπογιά του πέρασε και σε άφησε απλά με μια ξεπερασμένη επιλογή.

Χρησιμοποίησε ουδέτερες αποχρώσεις

Η καλύτερη επένδυση που ίσως μπορείς να κάνεις στο σπίτι, για να νιώθεις ασφαλής ότι δεν θα μείνεις παραπονεμένη, είναι η σωστή και διαχρονική επιλογή της χρωματικής παλέτας! Τα ουδέτερα χρώματα είναι η πιο σίγουρη λύση, ώστε να μην χρειαστεί να φέρεις άμεσα το… συνεργείο για αναστήλωση!

Μην παραμελείς τις μικροεπισκευές
Οποιαδήποτε “ατέλεια” προκύπτει στο χώρο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα! Διότι από τις μικρότερες λεπτομέρειες μπορούν να προκύψουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Επομένως, τη στιγμή που εντοπίζεις οποιοδήποτε προβληματάκι που χρειάζεται επισκευή, θα πρέπει να το ελέγχεις αμέσως, ώστε να μην “διαιωνιστεί” η βλάβη και καταλήξεις να… σκορπάς ένα σωρό χρήματα. Έτσι, θα είσαι σίγουρη ότι καμία βλάβη θα καταλήξει να γίνει τόσο σημαντική, ώστε να χρειαστεί να κάνεις αναγκαστική ανακαίνιση!

Αγάπα το μινιμαλισμό

Όσο πιο “φορτωμένος” είναι ένας χώρος, τόσο πιο κουραστικός μπορεί να αποδειχθεί! Ταυτόχρονα, ο μαξιμαλισμός μπορεί να σου δημιουργήσει την εντύπωση πως οι επιλογές που έχεις κάνει στη διακόσμηση δεν σου ταιριάζουν πλέον και να σε “σπρώχνουν” προς την αλλαγή! Αντιθέτως, ένα απλό και λιτό interior είναι πάντα “ανοιχτό” στις προσθήκες και ο clean cut σχεδιασμός δίνει την αίσθηση του καινούριου και του… ακούραστου!

“Φρέσκαρε” συχνά τα χρώματα

Από το να αφήνεις τον καιρό να περνά, δίνοντας τη δυνατότητα στο χρόνο να κάνει έντονα τα σημάδια της φθοράς στους τοίχους, με αποτέλεσμα η προσπάθεια για επαναφορά να είναι χρονοβόρα και πολυέξοδη, προτιμότερο είναι να οργανώνεις συχνά φρεσκαρίσματα στα χρώματα και να διατηρείς το σπίτι όσο γίνεται πιο καθαρό. Έτσι, θα έχεις συνεχώς την αίσθηση του καινούριου και ανανεωμένου χώρου, ακόμη και όταν έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που έκανες οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση στη διακόσμηση.

“Παίξε” με τις εποχές
Οι μικρές τονωτικές ενέσεις που μπορείς να δίνεις στο χώρο σου, ανάλογα με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες είναι και οι πιο ανανεωτικές κινήσεις για το interior design. Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις την αίσθηση ότι μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο εσύ έχεις αλλάξει πολλά διακοσμητικά ρεύματα, παρ’ όλο που η μόνη αλλαγή θα είναι στα ριχτάρια, τα κάδρα, τα χαλιά ή τις κουρτίνες, που σίγουρα μπορείς να έχεις από δύο στο σπίτι!

Read More

And More