Cool bedrooms: Ήρθε η ώρα να δώσεις αμέσως σημασία στο δωμάτιο που σου χαρίζει τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση

Είναι Κυριακή και επιτέλους μετά από πολύ καιρό έχεις όλη την ημέρα για τον εαυτό σου! Μπορείς να κάνεις ό,τι (μα ό,τι) θέλεις! Να βγεις για φαγητό σε κάποιο εστιατόριο με μεγάλο hype αυτό τον καιρό, να δεις τους φίλους σου και να πιεις καφέ κάπου στο κέντρο, να κάνεις βόλτες στο κοντινότερο πάρκο, να οργανώσεις μια μονοήμερη εκδρομή ή… να περάσεις την ημέρα στο κρεβάτι σου! Και τώρα για σκέψου: υπάρχει μεγαλύτερη πολυτέλεια από το να περάσεις μια ημέρα στο πανέμορφο δωμάτιό σου, απολαμβάνοντας τα αφράτα μαξιλάρια σου και το αναπαυτικό στρώμα, ενώ το δέρμα σου χαϊδεύουν τα υπέροχα λινά σεντόνια που μόλις αγόρασες και το βλέμμα σου περιεργάζεται το super stylish “μπουντουάρ” σου και τις αέρινες κουρτίνες; Όταν τα πόδια σου αγγίζουν ξυπόλητα τα φίνα χαλιά που έχεις με προσοχή επιλέξει να “συντροφεύουν” το κρεβάτι σου και η μυρωδιά από τα φρέσκα λουλούδια που έφερες χθες για να κοσμήσουν το ολοκαίνουριο γυάλινο βάζο που έβαλες στο κομοδίνο σου;

Υπάρχει πιο όμορφη αίσθηση “αρχοντιάς” και πολυτέλειας, λοιπόν, από τον χαλαρωτικό χρόνο που μπορείς να αφιερώσεις στον εαυτό σου (έστω και μία στο τόσο); Όπου το μόνο που χρειάζεται να σκεφτείς είναι το πόσο πολύ απολαμβάνεις το σπίτι σου, τον προσωπικό χώρο σου, το καταφύγιό σου και να ξεκουραστείς, να βυθιστείς στα φίνα υφάσματα του κρεβατιού και να ξεχάσεις πως αύριο είναι Δευτέρα και θα πρέπει να επιστρέψεις στις υποχρεώσεις σου και το “βαρύ” πρόγραμμα της εβδομάδας -και της ζωής γενικότερα! Για όλες αυτές τις φορές που ανέβαλες την προσωπική σου ευχαρίστηση στο βωμό της κοινωνικότητας ή της εγρήγορσης ή των υποχρεώσεων, σου αξίζει να αναπληρώσεις τον χαμένο χρόνο με μία ημέρα… απόσυρσης, “επανασυναρμολόγησης” και ανάπαυσης!

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο κρίσιμο ερώτημα: Ακόμη και αν έχεις τη θέληση να… επιδοθείς σε ένα ολοήμερο καλοκαιρινό και δροσερό cocooning, είσαι σίγουρη ότι το υπνοδωμάτιό σου είναι το ιδανικό για μια τέτοια “επιχείρηση”; Έχεις φροντίσει αρκετά τον πιο ιδιωτικό χώρο του σπιτιού σου; Έχεις δώσει την πρέπουσα σημασία σε αυτό το “ταπεινό”, αλλά τόσο σημαντικό για τη σωματική και συναισθηματική υγεία σου δωμάτιο; Γιατί, ξέρεις, είναι πολύ εύκολο να χαθεί το μέτρο και ο στόχος και να καταλήξεις με μια κρεβατοκάμαρα φορτωμένη με αντικείμενα και έπιπλα και τελικά “φασαριόζικη” και κουραστική, σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τον σκοπό που προορίζεται δηλαδή! Για ρίξε μια ματιά γύρω σου και αν εντοπίσεις ατοπήματα, βάλε σε μια σειρά όλα αυτά που θα ήθελες να αλλάξεις ή απλά να διορθώσεις, ώστε να επιτύχεις τον επιθυμητό στόχο!

Και αν χρειάζεσαι λίγο περισσότερο “σπρώξιμο”, τότε δες στις φωτογραφίες που ακολουθούν μερικά από τα πιο cool και “ξεκούραστα” υπνοδωμάτια που σου μάζεψα και άρχισε να σχεδιάζεις πώς θα ονειρευτείς ΣΕ αυτά και να σταματήσεις να τα… ονειρεύεσαι μόνο!


Ο μινιμαλισμός μπορεί να αποδειχθεί θαυματουργός για το υπνοδωμάτιο, ακόμη και όταν περιλαμβάνει μεγάλες χρωματιστές επιφάνειες. Σε κάποιος περιπτώσεις ταιριάζει απόλυτα η λογική του less is more, όσο κοινό κι αν σου ακούγεται!


Το υπνοδωμάτιο χρειάζεται και μια μικρή δόση… μυστηρίου για να σε “αποπλανήσει”. Μερικές βαθιές αποχρώσεις μπορούν να “σεταριστούν” άψογα με περισσότερο σκανδιναβικά στοιχεία και ήσυχα μονόχρωμα patterns!


Η επιτομή της γαλλικής φινέτσας είναι εκεί που συναντιέται το κλασικό με την απλότητα. Όπως βλέπεις δεν χρειάζονται φοβερά πράγματα για να γίνει ένα υπνοδωμάτιο χαλαρωτικό και cozy!


Το νέο σκανδιναβικό design βρίσκεται κάπου ανάμεσα στην αφαιρετικότητα της nordic αισθητικής και τις boco chic πινελιές. Σε μια κρεβατοκάμαρα ο συγκεκριμένος συνδυασμός δίνει απίθανα αποτελέσματα!


Έχεις σίγουρα ξαναδιαβάσει για το μονοχρωματικό layering και κανένα άλλο χρώμα δεν το πετυχαίνει περισσότερο από το λευκό! Ειδικά όταν μιλάμε για ένα υπνοδωμάτιο, τότε τι πιο ξεκούραστο και φίνο από τις διάφορες μικροδιαφορές του άσπρου;


Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι το ροζ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ; Ε, μα, δες εδώ πόσο όμορφο δείχνει σε ένα υπνοδωμάτιο που… ισορροπεί με αξιοθαύμαστη ακρίβεια πάνω στους κανόνες του urban industrialism, της bohemian φινέτσας και του σκανδιναβικού πραγματισμού!


Εντάξει, μπορεί να σε ξαφνιάζει αυτή η αισθητική, μιας και η καθαρότητα του ιαπωνικού στυλ είναι αρκετά “ξένη” σε εμάς, αλλά στην πραγματικότητα αυτό ακριβώς το ύφος είναι που επιτυγχάνει και το.. υπέρτατο ζεν!


Και για ένα mix & match αποτέλεσμα μπορείς πάντα να εμπιστεύεσαι τη δύναμη του ακατέργαστου ξύλου, όταν συνδυάζεται με moody blue αποχρώσεις και μεταλλικές λεπτομέρειες! Η χρωματική παλέτα μπορεί να το “παίζει σε πολλά ταμπλό”, αλλά χωρίς να γίνεται κουραστική.


Γκρι, γκρι και γκρι. Τα λόγια είναι περιττά. Το συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο είναι πολύ cool για να είναι αληθινό, έτσι δεν είναι; Και όμως, δεν είναι τόσο περίπλοκο όσο μπορεί να σου φαίνεται!


Μπορεί τα σκούρα χρώματα να μην είναι πάντοτε ιδανική επιλογή για μια κρεβατοκάμαρα, αλλά υπάρχουν φορές που είναι πραγματικά ακαταμάχητα! Άλλωστε, όλη η σημασία είναι στους σωστούς συνδυασμούς! Και εδώ το λευκό καταφέρνει να ισορροπήσει το moody ανθρακί!

Read More

And More