Διακόσμηση: 8 φυτά που θα ομορφύνουν το υπνοδωμάτιό σου και θα διευκολύνουν τον ύπνο σου!

Μπορούν τα φυτά σε ένα υπνοδωμάτιο να αλλάξουν τον ύπνο σου και να τον κάνουν καλύτερο; Ναι, τα φυτά, εκτός από καλλωπιστικές ιδιότητες μπορούν υπό κάποιες συνθήκες να διευκολύνουν τον ύπνο σου και να σου προσφέρουν χαλάρωση ώστε και να ξυπνήσεις ακόμα καλύτερα! Τα φυτά είναι μια πολύ καλή λύση για να βάλεις χρώμα και ζωή σε ένα δωμάτιο και φυσικά σου αλλάζουν τη διάθεση. Αυτό που πρέπει πάντα να λαμβάνεις υπόψη σου είναι ότι χρειάζονται φως, νερό και αέρα, οπότε φρόντισε να τα βάζεις κοντά σε παράθυρο και φυσικά να αερίζεις πάντα το χώρο σου ειδικά όταν πρόκειται για υπνοδωμάτιο ώστε να αναπνέουν καλύτερα!

Παρακάτω σου προτείνουμε 8 φυτά που διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι προσφέρουν ευεργετικές ιδιότητες για τον ύπνο και αξίζει να έχεις στο υπνοδωμάτιό σου!

1. Λεβάντα

Είναι γνωστές οι χαλαρωτικές της ιδιότητες. Ένα γλαστράκι με λεβάντα ειδικά όταν είναι ανθισμένο θα σε χαλαρώνει όσο κοιμάσαι και πριν. Κόψε μάλιστα ένα κομμάτι και βάλ’ το μέσα στο μαξιλάρι σου για καλύτερα αποτελέσματα.

2. Γιασεμί


Το μεθυστικό του άρωμα και τα υπέροχα άνθη του μπορούν να κάνουν τον ύπνο σου πιο γλυκό αλλά και να σε κάνουν να ξυπνήσεις με αισιοδοξία. Προτίμησε το λεγόμενο αραβικό γιασεμί που είναι πιο γυαλιστερό αλλά το “χιώτικο” είναι πάντα αυτό που έχει το πιο ωραίο άρωμα!

3. Γαρδένια

Γνωστή για το υπέροχο άρωμά της, μπορεί να τοποθετηθεί σε μια ηλιόλουστη γωνιά του δωματίου σου για να σου χαρίζει το άρωμά της όταν είναι φυσικά η εποχή της ανθοφορίας της. Μια γερμανική μελέτη έδειξε ότι η γαρδένια λειτουργούσε στα ποντίκια όπως ακριβώς το βάλιουμ!

4. Κισσός

Ένα μικρό χαριτωμένο γλαστράκι με αυτό το αναρριχώμενο φυτό είναι το καλύτερο καθαριστικό αέρα για το δωμάτιό σου. Δεν έχει απαιτήσεις, είναι ανθεκτικό και φιγουράρει πρώτο στη λίστα της ΝΑΣΑ για τα φυτά που καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα!

5. Αλόη βέρα


Το πόσο ευεργετική είναι για το δέρμα το ξέρεις ήδη. Αυτό που δεν ξέρεις ίσως είναι ότι το φυτό της αλόης έχει την τάση να μαζεύει τους ρύπους και τα χημικά που υπάρχουν στον αέρα και να τον καθαρίζει. Μάλιστα αν τα επίπεδά τους είναι υψηλά το φυτό βγάζει καφετιά σημάδια στα φύλλα του!

6. Πόθος

Και αυτό το αναρριχητικό φυτό βρίσκεται στη λίστα της ΝΑΣΑ. Ο πόθος αγαπάει τα μέρη με λίγο ήλιο και υγρασία και συνήθως προτιμάται για τα μπάνια όμως κάνει εξίσου καλή δουλειά και στα υπνοδωμάτια!

7. Δράκαινα

Η δράκαινα είναι γνωστό καλλωπιστικό φυτό εσωτερικών χώρων που δίνει άλλη όψη χάρη στα πανέμορφα κοκκινωπά φύλλα της. Αυτό που ίσως δεν ξέρεις είναι ότι καθαρίζει τον αέρα από επικίνδυνα χημικά όπως η φορμαλεΰδη.

8. “Γλώσσα της πεθεράς”

Εκτός από το γνωστό γλυκό, υπάρχει και ένα χαρακτηριστικό φυτό με αυτό το όνομα που προτιμάται πολύ στα σπίτια. Η ΝΑΣΑ το έχει κατατάξει στα 12 φυτά που καθαρίζουν αποτελεσματικά τον αέρα και όταν κοιμάσαι χρειάζεσαι σίγουρα καθαρό αέρα!

Read More

And More