Διακόσμηση: Δες πώς χρησιμοποιούνται οι καθρέφτες!

Αν αναρωτιέσαι πώς θα αλλάξεις το σπίτι σου ώστε να δείχνει μεγαλύτερο τότε πρέπει να ξέρεις ότι οι καθρέφτες είναι μια καλή λύση! Αντανακλούν το φως αλλά και τις επιφάνειες με αποτέλεσμα να δίνουν την ψευδαίσθηση ότι ένας χώρος είναι μεγαλύτερος από ό,τι δείχνει.
Και για του λόγου το αληθές θα σου δείξουμε ένα διαμέρισμα από την κοντινή μας Ισπανία και συγκεκριμένα τη Βαρκελώνη που ονομάζεται House of mirrors (το σπίτι με τους καθρέφτες). Οι Nook Architects που ανέλαβαν να το αναικαινίσουν θέλησαν να το κάνουν να δείχνει μεγαλύτερο από τα 100 τετραγωνικά του και κατέφυγαν σε μία προσφιλή λύση: τους καθρέφτες.
Πιο συγκεκριμένα, τοποθέτησαν μεγάλους καθρέφτες σε στρατηγικά σημεία των χώρων που λόγω της αντανάκλασης αμέσως έδιναν την εντύπωση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος.

Οι αρχιτέκτονες καταρχήν τοποθέτησαν μεγάλα γυαλιστερά πλακάκια (δηλαδή εκμεταλλεύτηκαν το καθρεφτιζέ εφέ) στο πάτωμα του σαλονιού ώστε να αντανακλά το φως από τα μεγάλα παράθυρα.


Μία κεντρική κολώνα του σαλονιού είναι “ντυμενη” με καθρέφτες.

Περισσότερο αυτοί οι καθρέφτες δίνουν βάθος στην κουζίνα η οποία επίσης έχει γυαλιστερό πάγκο.


Οι καθρέφτες έπαιξαν πολύ μεγάλο ρόλο κυρίως στο χωλ όπως εδώ που πραγματικά ο διάδρομος δείχνει πολύ μεγαλύτερος.


Η είσοδος του σπιτιού απέκτησε μεγαλύτερο βάθος αλλά και φωτίστηκε περισσότερο.


Στο υπνοδωμάτιο που είναι ενιαίο με το μπάνιο τοποθετήθηκε πανελ καθρέφτη πάνω από το νιπτήρα που έδωσε έξτρα βάθος στο χώρο.


Η χρήση του μάρμαρου δίνει κομψότητα στη ντουζιέρα.

Read More

And More