Διακόσμηση: Πώς να αγαπήσεις το όχι-και-τόσο-τέλειο σπίτι σου!

Αν παρακολουθείς τη στήλη μας για τη διακόσμηση τότε θα βλέπεις ότι πυκνά-συχνά σε βομβαρδίζουμε με δεκάδες ιδέες για να βελτιώσεις το σπίτι σου με όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα και όσο το δυνατόν περισσότερη φαντασία! Όλοι μας λίγο έως πολύ έχουμε παραπονάκια από το χώρο μας και δεν τον θεωρούμε τέλειο ή έχουμε μικρότερα ή μεγαλύτερα θέματα που θέλουμε να λύσουμε για να γίνει το σπίτι μας όπως το ονειρευόμαστε. Πολλές φορές όμως δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτά που θέλουμε και συμβιβαζόμαστε ζώντας σε έναν χώρο που δεν μας ικανοποιεί.
Και για αυτήν την περίπτωση σου έχουμε μερικές συμβουλές-λύσεις για να αγαπήσεις στο σπίτι σου, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που θα μπορέσεις να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα! Άλλωστε μην ξεχνάς ότι οι ατέλειες κάνουν τη διαφορά!

1. Διόρθωσε τα μικροπροβλήματα!
Αντί να γκρινιάζεις συνέχεια, αφιέρωσε ένα σαββατοκύριακο και επιδιόρθωσε μόνη σου (αν η τσέπη σου δεν αντέχει έναν τεχνικό) ή με τη βοήθεια κάποιου έμπειρου μικροπροβλήματα που είναι ενοχλητικά όπως μια βρύση που στάζει, ή μια ατέλεια στον τοίχο ή ένα πλακάκι που έχει ξεκολλήσει.

2. Μην υποτιμάς ποτέ τη δύναμη των φυτών!

Ένα φυτό δίπλα στο κρεβάτι σου ή σε μια γωνιά του σαλονιού που ίσως θέλεις να καλύψεις πάντα ζωντανεύει ένα χώρο και η προσοχή εστιάζεται στο φυτό και όχι στην ατέλεια!

3. Ντύσε τον καναπέ με μαξιλάρια!

Τα μαξιλάρια είναι μια σχετικά φθηνή λύση για να αλλάξεις όψη σε έναν καναπέ που δεν μπορείς να αντικαταστήσεις ή για να κάνεις το κρεβάτι σου να δείχνει πιο ενδιαφέρον!

4. Όταν δεν ξέρεις τι άλλο να κάνεις, βάλε ένα δίσκο!

Και δεν εννοούμε δίσκο μουσικής αλλά έναν δίσκο σερβιρίσματος πάνω στο τραπεζάκι του σαλονιού σου ή στο τραπεζάκι δίπλα στο κρεβάτι σου για να φιλοξενήσει περιοδικά ή αντικείμενα οργανωμένα. Ένας δίσκος κυκλοφορεί σε πολλά χρώματα και σχέδια και κοστίζει λιγότερο από ένα έπιπλο!

5. Στρώνε το κρεβάτι σου!

Στο έχουμε ξαναπεί ότι είναι τεράστια η διαφορά στο πώς δείχνει ένας χώρος με στρωμένο κρεβάτι ακόμη κι αν γύρω του επικρατεί το χάος με έναν χώρο που το κρεβάτι είναι ξέστρωτο. Ειδικά εάν ο χώρος σου είναι μικρός και το κρεβάτι είναι σε κεντρικό σημείο, το σπίτι σου θα δείχνει πολύ πιο συμμαζεμένο με το κρεβάτι πάντα στρωμένο.

6. Δημιούργησε αγαπημένες γωνιές!

Μην ξεχνάς να δημιουργείς γωνιές με αγαπημένα σου αντικείμενα που θα κάνουν το σπίτι σου πιο φιλικό σε σένα και θα σε ξεκουράζουν ώστε να ξεχνάς τις ατέλειες!

Read More

And More