Διακόσμηση: Πώς να χρησιμοποιήσεις το χρώμα ως σημείο αναφοράς!

Πολύ συχνά θα διαβάσεις ή θα ακούσεις τον όρο focal point στη διακόσμηση. Ώρα να δώσουμε εξηγήσεις με ένα μοναδικό παράδειγμα κατοικίας!

Μας έρχεται από το Λονδίνο και πραγματικά ενσωματώνει με τον καλύτερο τρόπο την έννοια του focal point ή ελληνιστί του σημείου αναφοράς σε ένα σπίτι.

/
Η κατοικία ονομάζεται Silverlight House και είναι δημιουργία του γραφείου Adjaye Associates. Το βασικό μοτίβο του σπιτιού είναι η μοντέρνα, industrial διακόσμηση με πολύ μέταλλο και γυαλί. Οι επιφάνειες είναι κατά πλειοψηφία λευκές, γκρι ή και μαύρες. Για το λόγο αυτό και για να δώσουν ενδιαφέρον στο χώρο οι διακοσμητές έκανα focal point στον κάτω όροφο μια καταπράσινη κουζίνα.
/
Ο χώρος σαλονιού κουζίνας είναι ενιαίος και έτσι το χρώμα της κουζίνας φαίνεται από κάθε σημείο του ορόφου ενώ αντανακλά στις γυαλιστερες επιφάνειες προσδίδοντας στο χώρο μια διαφορετική αίσθηση.

/
Στο σαλόνι focal point είναι μια επίσης πράσινη πολυθρόνα που ξεχωρίζει μεέσα στο καφέ και γκρι σύνολο, κλέβοντας τη δόξα ακόμη και από το εντυπωσιακό κρεμαστό φωτιστικό.

/
Ο χώρος αποκτά άλλη διάσταση, αίσθηση αλλά και ζωηράδα χάρη στην τολμηρή αλλά καθόλου ακραία επιλογή της πολυθρόνας και δεν είναι μονότονος.

/
Η επιλογή του χρώματος τονίζει ακόμη περισσότερο την υπόλοιπη διακόσμηση δίνοντας μια αίσθηση ζωηράδας.

/
Σε συνδυασμό με την πράσινη κουζίνα, το μάτι δεν “βαριέται” σε έναν χώρο που τα χρώματά του είναι πολύ γήινα!

Read More

And More