Διακόσμηση: “Ζωντάνεψε” το σπίτι σου με 7 τρόπους!

“Ζωντάνεψε” το σπίτι σου με απλές πινελιές χρώματος σε μέρη που ίσως δεν φανταζόσουν. 7 τρόποι να βάλεις χρώμα στη ζωή σου και να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα!

1. Ριχτάρια

Εάν έχεις επιλέξει σαλόνι σε μονοχρωμία αλλά τώρα ξαφνικά τη βαρέθηκες ή θέλεις να κάνεις μια χρωματική παρέμβαση δεν έχεις παρά να διαλέξεις ένα ριχτάρι σε έντονο χρώμα και να το αφήσεις να πέφτει πάνω στον καναπέ σου. Το μάτι θα “σταματάει” πάνω στο χρώμα και εσύ θα έχεις φωτίσει το χώρο σου.

2. Ταβάνι και πάτωμα

Είχες φανταστεί ποτέ ότι αν βάλεις χρώμα στο πάτωμα ή στο ταβάνι αλλάζει όλη η προοπτική του χώρου σου; “Ζωντανεύει” με τον καλύτερο τρόπο οποιοδήποτε δωμάτιο. Αυτό που πρέπει να έχεις υπόψη σου είναι ότι αν επιλέξεις να χρωματίσεις το ταβάνι μην το κάνεις σε ένα μικρό δωμάτιο καθώς μπορεί να το κάνει να δείχνει πιο μικρό. Προτίμησε να κάνεις αλλαγές στο πάτωμα. Από την άλλη εάν έχεις ένα μεγάλο δωμάτιο, όπως π.χ. μια μεγάλη κουζίνα πώς θα σου φαινόταν να αποκτήσεις ένα καρό ταβάνι;

3. Βάψε την εξώπορτα!

Τι καλύτερο από το να υποδέχεσαι τους επισκέπτες σου με μια εξώπορτα βαμμένη σε ένα χρώμα της αρεσκείας σου και να κάνεις εντύπωση;

4. Μπορντούρες στις κουρτίνες

Μια μουντή ή μονόχρωμη κουρτίνα αποκτά άλλη “προσωπικότητα” εάν ράψεις μια χρωματιστή μπορντούρα ή βολάν σε όλο της το μήκος και το πλάτος. Μαίανδροι ή αλλα σχέδια δίνουν ζωντάνια και ύφος σε ένα μονότονο ύφασμα.

5. Μαξιλάρια

Εάν το σαλόνι σου είναι λιτό και κινείται στους τόνους του λευκού φαντάσου πόση εντύπωση θα κάνεις εάν τοποθετήσεις δύο τρία μαξιλάρια σε έντονο τυρκουάζ ή λαχανί χρώμα ανάμεσα στα άλλα!

6. “Ζωντάνεψε” τα ράφια της βιβλιοθήκης

Οι βιβλιοθήκες είναι τα κατεξοχήν “βαριά” και βαρετά έπιπλα. Έχεις σκεφτεί όμως ότι αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ εύκολα; Αρκεί να “ντύσεις” την “πλάτη” της βιβλιοθήκης ανάμεσα στα ράφια με χρωματιστή ταπετσαρία σε σχέδια και χρώματα που σου ταιριάζουν και αμέσως κάνεις μια μοναδική στιλιστική παρέμβαση στο χώρο σου!


7. Φωτιστικά


Σε ένα χώρο που όλα είναι τακτοποιημένα κατά σχήμα και χρώμα όπως σε ένα σαλόνι ή μια κουζίνα και δεν θέλεις να χαλάσεις αυτήν την στιλιστική οργάνωση τότε το φωτιστικό που θα επιλέξεις θα “ζωντανέψει” το χώρο σου! Ένα εξαντρίκ, χρωματιστό ή περίεργου σχήματος φωτιστικό θα κάνει τη διαφορά!

Read More

And More