Διακοσμητικά tips: Πώς να αξιοποιήσεις τους μικρούς τοίχους του σπιτιού σου

Στα περισσότερα σπίτια (βασικά, σε όλα) υπάρχουν κάποια μικρά σημεία, μερικές γωνιές, ορισμένες περιοχές που συνήθως είναι πολύ μικρές για να χωρέσουν οτιδήποτε. Είτε θα βρίσκονται ανάμεσα σε δύο παράθυρα, δύο μπαλκονόπορτες ή δύο πόρτες, είτε θα αποτελούν κολώνες του κτιρίου, ή θα είναι μια μικρή εσοχή δίπλα σε κολώνες και στηρίγματα των τοίχων, πάντως αυτές οι περιορισμένες επιφάνειες πολύ συχνά μπορεί να σε προβληματίσουν, γιατί μένουν άδειες και δεν ξέρεις πώς να τις αξιοποιήσεις. Στην πραγματικότητα, αν δεις το ποτήρι… μισογεμάτο, θα αντιληφθείς πως αυτές ακριβώς οι “στενεμένες” γωνιές του σπιτιού είναι ιδανικές για να φιλοξενήσουν το αστείρευτο γούστο σου και την ανώτερη αισθητική σου!

Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να διακοσμήσεις έναν μικρό τοίχο του σπιτιού, ανεξαρτήτως δωματίου στο οποίο βρίσκεται, γιατί η αισθητική γραμμή του υπόλοιπου χώρου θα σου δώσει την απαραίτητη καθοδήγηση και για αυτή τη μικρή ανεκμετάλλευτη περιοχή. Ωστόσο, το θετικό είναι πως μπορείς πάντα να τη μετατρέψεις σε σημείο αναφοράς του χώρου, τραβώντας τα βλέμματα πάνω της και καθιστώντας την statement area ολόκληρου του δωματίου!

Σε άλλες περιπτώσεις, μπορείς να εκμεταλλευθείς αυτό το μικρό… κενό για να κάνεις ένα χώρο πιο λειτουργικό και βοηθητικό! Αυτό δεν σημαίνει πως θα μετατρέψεις αυτό το περιορισμένο κομμάτι του τοίχου σε “αποθήκη”, αλλά με στυλ και γούστο να αξιοποιήσεις την ύπαρξη του και για περισσότερο χρηστικούς λόγους. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που έχει σημασία είναι να δημιουργήσεις μια γωνιά με διακοσμητικές αναφορές που σε εκφράζουν, αλλά και ένα σημείο του σπιτιού που βοηθάει μεν τη γενικότερη “κίνηση” του χώρου, χωρίς ωστόσο να μειώνει το interior value του υπόλοιπου χώρου!

Παρακάτω, λοιπόν, μπορείς να δεις μερικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις τους μικρούς και μέχρι πρότινος αχρησιμοποίητους τοίχους του σπιτιού σου σε… βωμό του stylish interior design!


Διακόσμησε με φυτά

Χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα ραφάκια και μικρά γλαστράκια, μπορείς να δημιουργήσεις ένα μικρό “κρεμαστό” κήπο στο σπίτι σου, αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο το λιλιπούτειο χώρο που σου προσφέρει ο περιορισμένος τοίχος του σπιτιού σου, ενώ παράλληλα θα… καθαρίζεις και την ατμόσφαιρα και ταυτόχρονα θα “αγκαλιάσεις” το μεγαλύτερο trend της εποχής που είναι τα φυτά εσωτερικού χώρου.

Φτιάξε ένα μαυροπίνακα

Οι μικροί τοίχοι που βρίσκονται ανάμεσα σε δύο δωμάτια είναι η ιδανική περίπτωση για να τους χρησιμοποιήσεις είτε ως “σημειωματάρια”, είτε ως… καμβάδες σύγχρονης τέχνης! Έτσι, περνώντας ένα ειδικό χρώμα για μαυροπίνακες και με μερικές κιμωλίες θα μπορείς να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου τις δουλειές της εβδομάδας ή να “ξετυλίξεις” το ταλέντο σου, δημιουργώντας μικρά έργα τέχνης!

Ευκαιρία για περισσότερη τέχνη

Ο περιορισμένος χαρακτήρας των συγκεκριμένων τοίχων παρέχει την ιδανική γεωμετρία που χρειάζεσαι για να τον μετατρέψεις σε μια μικρή… γκαλερί! Αυτό σημαίνει πως μπορείς να τον αξιοποιήσεις για να δημιουργήσεις μοναδικές συνθέσεις με κάδρα και κρεμαστά διακοσμητικά, όπως είναι τα faux κέρατα και τα boho αξεσουάρ σου!

Κρέμασε τους καθρέφτες σου άφοβα

Οι τόσο μικροί τοίχοι, όπως εκείνοι που βρίσκονται ανάμεσα σε πόρτες ή παράθυρα, μπορεί να σου δώσουν την αίσθηση του εντελώς άχρηστου στοιχείου στο χώρο. Και όμως, κρεμώντας πάνω τους έναν καθρέφτη μπορείς να τους μετατρέψεις σε ένα απολύτως elegant σημείο του σπιτιού, ενώ παράλληλα θα δώσεις και μεγαλύτερη προοπτική στο εκάστοτε δωμάτιο, μέσα από τις αντανακλάσεις!

Δώσε έμφαση με το χρώμα

Είπαμε, ότι οι περιορισμένες εκτάσεις στους τοίχους μπορούν να αποτελέσουν το σημείο αναφοράς ενός χώρου. Και αυτό επιτυγχάνεται τέλεια μέσα από μια έντονη απόχρωση που μπορείς να χρησιμοποιήσεις! Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να δώσεις έμφαση στο interior design σου, ενώ παράλληλα δεν θα νιώθεις να “πιέζεσαι” από τη μεγάλη έκταση χρώματος στο δωμάτιο!

Φτιάξε την γκαρνταρόμπα σου

Ειδικά στην περίπτωση που ο μικρός τοίχος βρίσκεται στο δωμάτιο ή το φουαγιέ του σπιτιού, τότε μία από τις πιο stylish λύσεις είναι να τον χρησιμοποιήσεις για να κρεμάσεις και τη stylish γκαρνταρόμπα σου! Με έναν κρεμαστό “καλόγερο” θα μπορέσεις να φτιάξεις μια γωνιά με ιδιαίτερη αισθητική, αρκεί να προσέξεις να μην υπερφορτώσεις το σημείο με αχρείαστα αντικείμενα…

Κρέμασε τα χρηστικά αντικείμενα

Φτάνοντας στο χώρο της κουζίνας, αυτά τα πολύ μικρά κενά που μένουν στους τοίχους και πιστεύεις πως δεν έχεις κανένα τρόπο να χωρέσεις κάτι πάνω τους, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να κρεμάσεις αντικείμενα όπως τα κατσαρολικά και οι κουτάλες σου, ώστε να δώσεις μεγαλύτερη ένταση στο interior design, αλλά και να τα χρησιμοποιείς ανά πάσα στιγμή!

Read More

And More