Διακοσμητικά tips: Πώς να κάνεις το χώρο σου να φτάσει στο… maximum των δυνατοτήτων του

Αν αγαπάς τη διακόσμηση και λατρεύεις να ανακαλύπτεις συνεχώς νέους τρόπους που σε βοηθούν να ανανεώσεις την εικόνα του σπιτιού σου, τότε σίγουρα θα έχεις βάλει σε μια σχετική σειρά έννοιες, όπως προσωπικό στυλ, αισθητικές επιρροές, τάσεις και νέες ιδέες. Και η αλήθεια είναι πως τα πάντα είναι αλληλοσυνδεόμενα, επηρεάζονται από ποικίλες κατευθύνσεις και μεταφράζονται διαφορετικά από τον καθένα, παρά το στενό συσχετισμό τους! Πάντως, το τι είναι stylish μπορεί να έχει μια… οικουμενική ροπή, αλλά ουσιαστικά η προσωπικότητα του καθένα είναι εκείνη που δίνει το κεντρικό στίγμα. Παρ’ όλα αυτά, τις περισσότερες φορές υπάρχουν universal κατευθυντήριες γραμμές, σύμφωνα με τις οποίες μπορείς να δώσεις boost στο interior design σου και να τις εκμεταλλευθείς, προσαρμόζοντάς τες στο στυλ σου! Σήμερα, λοιπόν, θα μιλήσουμε για τις πέντε κινήσεις που οφείλεις να κάνεις στο σπίτι σου για να έχεις μια αισθητικά ολοκληρωμένη μορφή, χωρίς τα μικρά λαθάκια που μπορεί να μειώνουν το επιθυμητό… sophistication!

Με τον όρο “sophistication” αναφέρομαι φυσικά στον αέρα που αποπνέει ένας χώρος και όχι στο να είναι στιλιζαρισμένα politically correct. Κάποια σπίτια έχουν αυτό το cool vibe που μοιράζονται οι millenials, άλλα “αγκαλιάζουν” τον bohemian μαξιμαλισμό και κάποια προτιμούν τον cozy μινιμαλισμό με μπόλικο layering. Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από την αισθητική του κάθε χώρου, εκείνο που έχει σημασία είναι να υπηρετείται το στυλ που έχει επιλεγεί, η λειτουργικότητα, αλλά και το comfortness level που σου προσφέρει. Ωστόσο, για να συντελούνται όλα τα παραπάνω, υπάρχουν μερικά βήματα (άτυποι κανόνες, αν θέλεις) που σίγουρα καταφέρνουν να “απογειώσουν” το αποτέλεσμα που θέλεις να έχεις στη διακόσμησή σου! Και όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, έτσι και η διακόσμηση δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο!

Γι’ αυτό, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να δεις πώς θα διαμορφώσεις τη διακόσμησή σου έτσι, ώστε να είναι πάντοτε φιλόξενη, “τακτοποιημένη” και να αναδεικνύει τα καλύτερα στοιχεία της!

Κάνε styling στο κρεβάτι σου

Πλέον, ξέρεις πως το υπνοδωμάτιο είναι ίσως ο πιο “ιερός” χώρος του σπιτιού και οφείλεις πάντα να του δίνεις την απαραίτητη προσοχή! Plus ο τρόπος που… φέρεσαι στο δωμάτιό σου (που δεν είναι η “βιτρίνα” του σπιτιού) είναι ενδεικτικός της προσωπικότητάς σου. Αν θέλεις, λοιπόν, να μην “χαλάσεις” το στυλ και την εικόνα σου, φρόντισε να έχεις ένα τακτοποιημένο κρεβάτι! Είναι απαραίτητο για να παρέχει και σε εσένα τη χαλάρωση που χρειάζεσαι, μπαίνοντας στην κρεβατοκάμαρά σου.

Δώσε βάση στο φωτισμό σου

Δεν θα βαρεθώ ποτέ να το λέω: ο φωτισμός μπορεί να “φτιάξει” ή να καταστρέψει ένα χώρο. Και κάποια στιγμή θα πρέπει να με ακούσεις. Είναι λάθος να παραβλέπουμε τη σημασία του σωστού φωτισμού, που θα αναδείξει το interior design και την αρχιτεκτονική του σπιτιού. Κάνε, λοιπόν, τη… μελέτη σου και βρες ποιες είναι οι ανάγκες του χώρου και ποιο στυλ θα ακολουθήσεις στα φωτιστικά που θα τοποθετήσεις!

“Εξαφάνισε” τα καλώδια από το χώρο σου

Η τεχνολογία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας και πολλά από τα decorating items στο σπίτι σου θα είναι εξελιγμένες ηλεκτρονικές συσκευές. Όμως, πρέπει να βρεις έναν τρόπο να καλύψεις, να κρύψεις και να αποθηκεύσεις όλα αυτά τα καλώδια που μπορεί να κάνουν το σαλόνι σου να μοιάζει με… communication room της NASA! Όσο λιγότερος ο “θόρυβος” που προκαλούν τέτοιου είδους “τεχνικά προβλήματα”, τόσο το καλύτερο για τη συνολική εικόνα του χώρου!

Μείωσε τα διακοσμητικά αντικείμενα

Ξέρω πόσο δύσκολο σου είναι να αποχωριστείς όλα τα αγαπημένα σου διακοσμητικά, στα οποία αφιέρωσες σκέψη, χρόνο και χρήμα, αλλά είναι αναγκαίο να ελαφρύνεις το χώρο σου για να δώσεις την ευκαιρία στα decorating items να φανούν. Φορτώνοντας το χώρο με περισσευούμενα στοιχεία, καταλήγεις να κουράζεις το βλέμμα με πολλή πληροφορία. Μείωσε, λοιπόν, τα διακοσμητικά σου, κράτα τα αγαπημένα σου και φύλαξε τα υπόλοιπα για μελλοντική χρήση, ώστε να ανανεώνεις εύκολα και γρήγορα το χώρο σου ανά πάσα στιγμή, απλά εναλλάσσοντας τις μικρές λεπτομέρειές του!

Διατήρησε τα τζάμια σου καθαρά

Μπορεί εσύ να μην το παρατηρείς, αλλά οι άλλοι θα το κάνουν. Και τελικά, πόση σημασία έχουν τα όμορφα έπιπλα και αντικείμενα, όταν το “σκηνικό” μέσα στο οποίο τα τοποθετείς είναι… ελλιπές; Τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες του σπιτιού είναι τα σημεία εισόδου για το φυσικό φως, επομένως αναπόσπαστο κομμάτι της διακόσμησής σου! Δώσε, λοιπόν, βάση στον καθαρισμό τους για να είναι το αποτέλεσμα ακόμη πιο αρχοντικό και stylish!

Read More

And More