Έξυπνοι τρόποι να… χωρίσεις ένα δωμάτιο!

Πώς μπορείς να χωρίσεις ένα δωμάτιο στα δύο χωρίς να χτίσεις νέο τοίχο; Υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσεις έναν έξτρα χώρο; Η απάντηση κρύβεται στα διαχωριστικά όπως τα παραβάν, οι βιβλιοθήκες χωρίς πλάτη, ακόμη και ένας μπουφές ή μια κονσόλα μπορούν να λειτουργήσουν σαν διαχωριστικά που βάζουν όρια στα διάφορα μέρη του δωματίου.

Ειδικά σε έναν χώρο open plan που μπορεί να σε κουράσει με το πόσο μεγάλος είναι αλλά από την άλλη δεν σου αρέσουν οι τοίχοι, ένα παραβάν μπορεί να σου αλλάξει την προοπτική! Παρακάτω μάλιστα θα δεις και άλλες προτάσεις όπως διαχωριστικά από οπακ γυαλί!

1. Κλασικά διαχωριστικά
/
Σε πολλά σχέδια, με ή χωρίς γυαλί, με ύφασμα, με ξύλο, ζωγραφισμένα ή όχι δημιουργούν έναν έξτρα κρυφό χώρο πίσω από αυτά και είναι ιδανικά για ένα σαλόνι.

2. Ανοιχτές βιβλιοθήκες
/
Είναι ένας δημιουργικός τρόπος να χωρίσεις ένα σαλόνι στα δύο. Επιπλέον σε μικρά διαμερίσματα μια βιβλιοθήκη χωρίς πλάτη μπορεί να μπει ως διαχωριστικό ανάμεσα σε σαλόνι και κρεβατοκάμαρα ή κουζίνα.

/

3. Οπάκ γυαλί
/
Μια πολύ μοντέρνα λύση είναι το οπακ γυαλί που τοποθετείται σε διαχωριστικά, κυρίως συρόμενες πόρτες ή λύση όπως αυτή που βλέπεις εδώ με πάνελ που στηρίζονται στο ταβάνι και στο πάτωμα.

/

4. Πάνελς
/
Τα διαχωριστικά πανελς λειτουργούν σαν τοίχοι χωρίς να είναι τόσο βαριά κατασκευή όσο ο τοίχος. Βάφονται σε όλα τα χρώματα και είναι μια λύση για να χωρίσεις ένα χώρο.

Read More

And More