Πώς πρέπει να τοποθετείς τα διακοσμητικά σου αντικείμενα;

Το πώς τοποθετείς τα διακοσμητικά σου αντικείμενα μέσα σε ένα χώρο έχει μεγάλη σημασία ώστε να δείχνουν όμορφα στιλιστικά αλλά και να μην “μπουκώνει” το μάτι. Διάβασε μερικούς απαραίτητους κανόνες!

/
Πώς τοποθετείς τα διακοσμητικά στο τραπεζάκι του σαλονιού; Χρησιμοποίησε δισκάκια για να ομαδοποιήσεις ομοειδή αντικείμενα όπως κεριά, κεραμικά και ολοκλήρωσε το ντεκόρ με μερικά βιβλία όπως λευκώματα πάνω στα οποία μπορεί να έχεις τοποθετήσει μια γυάλα με διάφορα μικρά διακοσμητικά που σου αρέσουν.

/
Πώς διακοσμείς μια κονσόλα; Χρειάζεσαι ένα ψηλό φωτιστικό, ένα κάδρο πιο ψηλό από το φωτιστικό σου και μερικά διακοσμητικά βάζα, δοχεία ή άλλα που να σου αρέσουν. Βάλε το φωτιστικό στην μία άκρη και κρέμασε το κάδρο μερικά εκατοστά ψηλότερα από το ύψος της κονσόλας. Βεβαιώσου ότι το κάδρο είναι πιο ψηλό από το φωτιστικό ώστε να δημιουργεί μια ωραία εικόνα.

/
Ο κανόνας αυτός λέγεται “ο ρυθμός του ματιού”. Τοποθέτησε διάφορα έπιπλα και αντικείμενα κατά σειρά ύψους ώστε το μάτι να πηγαίνει αυτόματα από το ένα στο άλλο. Παρατήρησε τη φωτογραφία την αλληλουχία: Ένας ολόσωμος καθρέφτης οδηγεί το μάτι στο ψηλό φωτιστικό πάνω στην κονσόλα και με τη σειρά του στο σκαμπό κάτω από αυτήν. Σκέψου το σαν σκάλα!

/
Δημιούργησε ένα οπτικό παιχνίδι σε ένα μικρό τραπεζάκι επιλέγοντας “χτυπητά” γεωμετρικά σχήματα. Εδώ βλέπεις ένα φωτιστικό πολυεπίπεδο, που δίνει τη θέση του σε μερικές διακοσμητικές σφαίρες και ένα ορθογώνιο κουτί.

/
Παίξε με τις αντιθέσεις. Βάλε λευκά σερβίτσια σε ένα σκουρόχρωμο έπιπλο ή σκούρα διακοσμητικά σε ένα ανοιχτόχρωμο για να τραβήξεις τα βλέμματα. Εδώ βλέπεις μια ενδιαφέρουσα αντίθεση άσπρου-μαύρου.

/
Δώσε αρμονία στα ασύμμετρα αντικείμενα τοποθετώντας τα με επιδέξιο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; Βάλε σε μια γωνιά όλα τα ασύμμετρα σε ύψος και φάρδος διακοσμητικά σου και στην άλλη γωνία βάλε ένα κάδρο πιο ψηλό από αυτά για να δημιουργήσεις μια όμορφη και ενδιαφέρουσα αντίθεση και διαβάθμιση στο ύψος.

Read More

And More