Fall decorations: Πέντε βήματα που θα σε βοηθήσουν να μπεις με μια ανάσα σε φθινοπωρινή διάθεση

Δυστυχώς (καθόλου δεν θέλω κι εγώ να το ξεστομίσω, πίστεψέ με!) το καλοκαίρι έχει αρχίσει να… θολώνει κάπου πίσω στο backgroud -τουλάχιστον ημερολογιακά, γιατί αν κρίνω από τις θερμοκρασίες, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα! Ωστόσο, οι περισσότεροι έχουμε επιστρέψει από τις θερινές άδειες και προσπαθούμε με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει να ξαναμπούμε σε καθημερινό πρόγραμμα και να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε τις ειδυλλιακές παραλίες των ηλιοκαμένων νησιών. Και ξέρεις ποια είναι η καλύτερη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις; Η ανανέωση! Ναι, το φθινόπωρο είναι μια μεταβατική περίοδος, που όμως χαρακτηρίζεται από αρκετές αλλαγές: οι θερμοκρασίες πέφτουν ελαφρώς, έχουμε ανάγκη από… μια κάποια θαλπωρή και αίσθηση ασφάλειας μετά την απότομη “προσγείωση” στην πραγματικότητα, η γκαρνταρόμπα μας αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον, οι διατροφικές συνήθειές μας προσαρμόζονται σε νέα standards και όλες οι παραπάνω αλλαγές αντικατοπτρίζονται φυσικά και στο σπίτι μας! Για αυτό το λόγο, τώρα είναι η κατάλληλη περίοδος να κάνεις τις απαραίτητες ανακατατάξεις και να δώσεις διαφορετική κατεύθυνση στη διακόσμησή σου, ώστε να προετοιμάσεις το interior design σου και μαζί με αυτό τη διάθεσή σου για το χειμώνα που αναγκαστικά θα συναντήσεις σε μερικούς μήνες!

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, ο Σεπτέμβριος και εν γένει το φθινόπωρο έχει τη δική του χρωματική παλέτα, η οποία απαρτίζεται από περισσότερο γήινες αποχρώσεις και φυσικές υφές, ενώ ταυτόχρονα οι καιρικές συνθήκες επιτάσσουν το απαραίτητο cocooning και comforting της σεζόν! Αυτά τα δύο στοιχεία συνδυάζονται, όπως καταλαβαίνεις, άψογα και στη διακόσμηση του σπιτιού που είναι βέβαιο ότι χρειάζεται να απαλλαχθούν από τις tropical και εξωτικές αναφορές με τις οποίες το επένδυσες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και τώρα αρχίζουν να μοιάζουν παράταιρες!

Για να καταφέρεις, λοιπόν, να φέρεις την ισορροπία που χρειάζεται το interior design σου, ώστε να ταιριάζει με την εποχή που διανύουμε, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να πάρεις ιδέες και να ανανεωθείς!

Ζέστανε το χώρο σου

Μία από τις πιο “πλούσιες” υφές για το σπίτι είναι η fluffy και ογκώδης γούνα. Και αυτή είναι ίσως μία από τις καλύτερες επιλογές για να ζεστάνεις ελαφρώς το σπίτι και να του δώσεις περισσότερο cozy & comfy διάθεση. Λόγω καιρού, πάντως, προτίμησε να τη χρησιμοποιήσεις σε μικρές ποσότητες και σε περιορισμένα σημεία του σπιτιού, ώστε να μην νιώσεις ξαφνική… βαρυχειμωνιά!

Κάνε το σπίτι σου πιο ουδέτερο

Όπως είπαμε, το φθινόπωρο είναι η εποχή της γης και του neutral, επομένως η αλλαγή των αποχρώσεων του σπιτιού σε πιο γήινες υφές είναι ένα από τα πιο βασικά βήματα. Διάλεξε διακοσμητικά μαξιλάρια, ριχτάρια, κουβερτάκια και κουρτίνες σε natural αποχρώσεις, που θα ταιριάξουν τέλεια και με τα φυσικά υλικά που ήδη έχεις, όπως το ξύλο, τα φυτά και τα μέταλλα!

Διάλεξε βαθύτερες αποχρώσεις

Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις του 2017 ήταν και παραμένουν οι βαθιές και μυστηριακές αποχρώσεις των πολύτιμων λίθων. Και παρ’ ό,τι μπορεί να μην θέλεις να “αγκαλιάσεις” από τώρα τα πολύ βαριά και σκούρα χρώματα, ωστόσο μπορείς να επιλέξεις από μια μεγάλη γκάμα των πιο… σπασμένων μπλε και πράσινων για να “ντύσεις” μικρές λεπτομέρειες και υφάνσεις στους χώρους του σπιτιού, ώστε να έχεις το απαραίτητο cozyness του φθινοπώρου!

Βάλε το hygge στη διακόσμησή σου

Το φθινόπωρο θέλει… στοργή για να αντεπεξέλθεις στο τέλος του καλοκαιριού και ο πιο αποδεδειγμένα αποτελεσματικός τρόπος να το επιτύχεις είναι να “ασπαστείς” τη δανέζικη νοοτροπία του hygge που θέλει χαλαρό σκανδιναβικό ύφος, με ζεστασιά και ηρεμία στους τόνους και τις υφές, αισθαντικό φωτισμό και διάθεση για… βουτιές στον αναπαυτικό καναπέ!

“Αγκάλιασε” το layering

Κάθε ενημερωμένο interior design θέλει το απαραίτητο layering, ανεξαρτήτως εποχής. Οι υφές και τα υλικά μπορεί να αλλάζουν, αλλά το σκεπτικό παραμένει ίδιο και έχει ως ζητούμενο την αίσθηση ζεστασιάς που όμως πηγαίνει “πακέτο” με τη stylish διακόσμηση! Και αυτή την εποχή, λοιπόν, φρόντισε να εναλλάξεις τις υφές, τους όγκους και τα υλικά, ώστε να έχεις το σωστό αποτέλεσμα!

Read More

And More