Φελλός: Το φυσικό υλικό που κυριαρχεί στη διακόσμηση του σπιτιού

Μέσα στη γενικότερη τάση που επικρατεί στο inerior design τα τελευταία χρόνια και επικροτεί τη χρήση φυσικών και eco- friendly υλικών στη διακόσμηση, έχει ενταχθεί πλέον και ο φελλός! Μια οικολογική πρώτη ύλη με πολλές και διαφορές χρηστικές λειτουργίες, αλλά και με μεγάλο αισθητικό ενδιαφέρον!

Ο φελλός μπορεί να μιμηθεί το ξύλο και να δώσει στο χώρο τα ίδια αποτελέσματα, χωρίς να κοστίζει τόσο, ενώ ταυτόχρονα δίνει μια περισσότερο exotic νότα στον εκάστοτε χώρο ή αντικείμενο που επενδύεται με αυτό. Επιπλέον, ο φελλός είναι ένα neutral στοιχείο για το σπίτι, που δεν προκαλεί “φασαρία” και έχει διακριτική παρουσία, αναδεικνύοντας οτιδήποτε σταθεί δίπλα του! Ταιριάζει σε κάθε διακοσμητικό ρεύμα, από τα minimal και αφαιρετικά έως τα μπαρόκ και ρουστίκ, χωρίς να αλλοιώνει το χαρακτήρα τους, αλλά αντιθέτως δίνοντας έμφαση στα υπόλοιπα υλικά και τις υφές του χώρου!

Παρακάτω μπορείς να δεις μοναδικά αντικείμενα είτε φτιαγμένα από φελλό, είτε με pattern που θυμίζει το αγαπημένο υλικό και να πάρεις ιδέες για τη δική σου διακόσμηση!


Ράφι Pinorama Cork Shelf by Inga Sempe for HAY


Βάζο Cork Tall Vase by Melanie Abrantes Designs


Μαξιλάρι Lumbar Pillow Cover in Cork Dash Gold by Spicer Bags


Σκαμπό Cork Stool A by Jasper Morrison for Vitra

Read More

And More