Floating art: Η “αιωρούμενη” τέχνη που θα κάνει… κατάληψη στη διακόσμησή σου

Πίνακες ζωγραφικής, καλλιτεχνικές φωτογραφήσεις, vintage επιγραφές, posters, carte postals, κεντήματα, typography, προσωπογραφίες και χίλια δυο πράγματα μπορούν να χωρέσουν σε ένα κάδρο! Άλλωστε, η τέχνη υπήρξε πάντοτε σημείο αναφοράς στη διακόσμηση ενός σπιτιού, πολύ πριν τα statement items κάνουν την εμφάνισή τους στο… λεξικό του interior design! Οι πίνακες και τα κάδρα είναι τα στοιχεία που μπορούν να “απογειώσουν” ένα χώρο και να δώσουν “ζωή” και κατεύθυνση στο υπόλοιπο décor του σπιτιού! Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια η τέχνη καταφέρνει να μπει σε κάθε σπίτι -χωρίς να απαιτούνται πλέον υπέρογκα ποσά για την απόκτηση ενός κομματιού! Αν, όμως, έχεις βρεθεί μπροστά στο… τέλμα και δεν ξέρεις τι να επιλέξεις για να κοσμήσεις τους τοίχους του σπιτιού σου, έρχεται η νέα τάση που ακούει στο όνομα floating art να σου λύσει τα χέρια!

Ξέχνα τα κάδρα και το πολύπλοκο κορνιζάρισμα! Η τέχνη που… αιωρείται είναι το πιο απλό και εύκολο πράγμα που μπορείς να φανταστείς! Ούτε πλαίσια, ούτε σχοινιά και αλυσίδες για το κρέμασμα! Η floating art χρησιμοποιεί μόνο τζάμι (γυαλί), ενώ στο εσωτερικό της μπορείς να τοποθετήσεις ό,τι πιο ανάλαφρο και “δροσιστικό”! Γιατί, ανάμεσα από δύο κομμάτια γυαλί δεν χωράει μόνο το χαρτί, αλλά ακόμη και ολόκληρη η φύση! Τα “αιωρούμενα” frames έχουν κάνει την εμφάνισή τους μέσα από την boho αισθητική, που χρησιμοποιεί άφθονα φυσικά υλικά και προωθεί την οικολογική διακόσμηση! Πλέον, όμως, μπορεί να ενταχθεί σε κάθε διακοσμητικό και αισθητικό ρεύμα και να ταιριάξει με όλα τα γούστα! Φτάνει να βρεις τι είναι εκείνο που σε εκφράζει και πηγαίνει στο χώρο σου, ώστε να το τοποθετήσεις μέσα σε ένα γυάλινο… περίβλημα!

Το διαφορετικό και πρωτότυπο με τη floating art είναι πως, όπως φανερώνει και το όνομά της, δεν χρειάζεται να εφάπτεται στον τοίχο! Άλλωστε, δεν διαθέτει “πλάτη” και το εσωτερικό της είναι εμφανές και από τις δύο όψεις της! Έτσι, μπορείς να κρεμάσεις το “κάδρο” από το ταβάνι, να το ακουμπήσεις σε ένα ράφι ή στο δάπεδο (αν η βάση του είναι αρκετά σταθερή ώστε να στέκεται), χωρίς φυσικά να σημαίνει ότι δεν μπορείς να το έχεις και στον τοίχο!

Αν, λοιπόν, θέλεις να πάρεις μερικές ιδέες για όσα χωρούν στο… πλαίσιο της floating art, ρίξε μια ματιά στις φωτογραφίες που ακολουθούν!


Καταπράσινη… φύση
Για να πετύχεις το πιο tropical αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας floating frames στο χώρο σου, μπορείς να “καδράρεις” υπερμεγέθη φύλλα από εξωτικά φυτά, όπως η μανστέρα, ο φίκος και ο πάπυρος! Θα ταιριάξει απόλυτα με τα φυτά εσωτερικού χώρου που ήδη έχεις στο σπίτι και θα δώσει ακόμη πιο eco- friendly διάσταση στη διακόσμησή σου. Ενδείκνυται για κρέμασμα από την οροφή, ώστε τα… εκθέματα να είναι ορατά και από τις δύο πλευρές του!

Posters και φωτογραφήσεις

Τα posters που θα χρησιμοποιούσες σε ένα οποιοδήποτε συμβατικό κάδρο, αλλάζουν εντελώς όψη όταν χρησιμοποιηθούν ως floating art! Η απουσία περιγράμματος δίνει έμφαση στο περιεχόμενο της φωτογραφίας, τραβώντας τα βλέμματα κατευθείαν επάνω του!

Φτερά και… πούπουλα
Τα φτερά είναι ιδανικός συνδυασμός με τα floating frames και την minimal αισθητική τους! Παραπέμπουν σε περισσότερο vintage διακόσμηση, αλλά ταιριάζουν απόλυτα και με τις boho επιρροές που μπορεί να έχει ένας χώρος.

Παλιές φωτογραφίες
Αν έχεις αγαπημένες ασπρόμαυρες φωτογραφίες των γονιών ή των παππούδων σου, τώρα είναι η ευκαιρία να τις αναδείξεις! Ήδη είχε κάνει την εμφάνιση της η χρήση παλιών φωτογραφιών στη διακόσμηση, συνδυάζοντας τη ρετρό αισθητική με τη νοσταλγία. Πλέον, οι “συναισθηματικές” φωτογραφίες σου μπορούν να πάρουν εντελώς νέα μορφή μέσα από την “αιωρούμενη” τέχνη από γυαλί!

Βοτανολογία και… ανθολόγιο
Πέρα από τα χλωρά φύλλα του τροπικού φοίνικα, ένα φυσικό στοιχείο που μπορεί να “καδραριστεί” με μεγάλη επιτυχία στη floating art είναι τα λουλούδια! Αρκεί να τα συμπιέσεις για μερικές εβδομάδες κάτω από ένα βαρύ αντικείμενο (ναι, όπως έκανες για το ανθολόγιό σου στο σχολείο) και θα έχεις το πιο όμορφο αποτέλεσμα!

Δαντέλα και κεντήματα

Θυμάσαι τα σεμεδάκια της γιαγιάς σου; Πολύ πιθανό να έχεις ήδη κάποιο δαντελωτό ή κεντητό στοιχείο στο σπίτι, ειδικά αν είσαι λάτρης της vintage αισθητικής! Ε, λοιπόν, τώρα ήρθε η ώρα να τα βάλεις και σε κορνίζα, δημιουργώντας ένα πρωτότυπο διακοσμητικό!

Read More

And More