Γκρι: Δεν έχει μόνο πενήντα αποχρώσεις και δεν είναι όλες σκοτεινές

Χρώματα υπάρχουν πολλά, αλλά μόνο ένα κρατάει την πρωτοπορία να μην ονομάζεται χρώμα! Έχει έντονη προσωπικότητα, κυριαρχεί το χώρο στον οποίο υπάρχει και παράλληλα ξεκουράζει τις αισθήσεις. Δημιουργείται από συνδυασμό βασικών χρωμάτων, αλλά το ίδιο ως βάση δεν παράγει καμία άλλη απόχρωση. Χαρακτηρίζεται “σοβαρό”, ενώ πολύ εύκολα προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον το φιλοξενεί. Είναι φυσικά το γκρι και οι περισσότερες από… πενήντα αποχρώσεις του!

Δεν πρόκειται για κάποια καινούρια “μόδα” στο interior design, διότι το γκρι είναι η απόλυτα διαχρονική τάση! Έχει κατά καιρούς ταυτιστεί με τους βιομηχανικούς χώρους, αλλά πολύ γρήγορα κατάφερε να ανήκει στις πιο δημοφιλείς χρωματικές παλέτες και να χρησιμοποιείται παντού. Από τους τοίχους και τα έπιπλα, μέχρι τα διακοσμητικά στοιχεία και τα υφάσματα, το γκρι μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε γούστο και προτίμηση, να πάρει οποιαδήποτε απόχρωση (μιας και οι διαφορετικοί τόνοι του είναι αμέτρητοι) και να δώσει νέα πνοή σε ένα χώρο.

Μπορεί σε όρους ψυχολογίας το γκρι να θεωρείται ένα από τα πιο “καλυπτικά” χρώματα, που φέρει την αίσθηση του αόρατου ή εκείνου που θέλει να κρυφτεί, παρ’ όλα αυτά στον τομέα του design τα πιο εντυπωσιακά και άλλοτε επιβλητικά, άλλοτε cozy στοιχεία που συναντάς γύρω σου είναι γκρι! Ένας ανθρακί καναπές είναι από τα πιο “εύκολα” και πασπαρτού αντικείμενα που μπορείς να εντάξεις στο καθιστικό σου. Το ανοιχτόχρωμο γκρι στους τοίχους έχει τη δυνατότητα να φωτίζει το χώρο και να τον βγάζει από τη μονοτονία του λευκού. Τα γκρι μάρμαρα έχουν “επιβληθεί” στη διακόσμηση του σπιτιού, κάνοντας όλες τις υπόλοιπες αποχρώσεις να μοιάζουν… θολές. Η ξύλινη γκρι επένδυση στην κουζίνα δημιουργεί την πιο ατμοσφαιρική και minimal διάθεση. Έπειτα, τα γκρι τσιμεντένια δάπεδα και τα χτιστά μπάνια είναι η πιο δυναμική πρόταση των τελευταίων χρόνων!

Οι… σκοτεινές αποχρώσεις του γκρι έχουν το μαγικό χάρισμα, πέρα από το να παίζουν μόνες τους τον πρωταγωνιστή σε ένα περιβάλλον, να πριμοδοτούν και όποιο άλλο χρώμα σταθεί δίπλα τους. Και αυτό το πετυχαίνουν, διότι σαν χρώματα δεν δημιουργούν “φασαρία”, αλλά αντίθετα είναι ξεκούραστα και λιτά, δίνοντας τη δυνατότητα στο ποπ φωτιστικό σου ή την έντονη πολυθρόνα σου να αναδειχθεί στο πλάι τους.

Αν δεν έχεις πειστεί ακόμα να εντάξεις το γκρι στη ζωή και τη διακόσμησή σου, δες παρακάτω τις πολλές επιλογές που μπορεί να σου δώσει και άρχισε να αναθεωρείς!

Total γκρι με μάρμαρο, τσιμέντο και υφάνσεις να “υιοθετούν” διαφορετικούς τόνους.

Το σκουρόχρωμο γκρι, σχεδόν ανθρακί, που έχει ως βάση το κυπαρισσί δημιουργεί μια ατμοσφαιρική κουζίνα.

“Ζεστό” και cozy γκρι στην τραπεζαρία που συνδυάζεται άψογα με το φυσικό ξύλο και το δέρμα.

Βιομηχανικό τσιμέντο με ανθρακί και μολυβί κάνουν το δωμάτιο “ήσυχο” και ξεκούραστο.

Η γκρι διχρωμία κάνει το μπάνιο πρωτότυπο και εντυπωσιακό, ενώ παράλληλα μεγαλώνει το χώρο.

Η απόλυτη γκρι μονοχρωμία συνδυάζεται τέλεια με τις χρυσές λεπτομέρειες και τις αναδεικνύει.

“Σκανδιναβικό” γκρι με βιομηχανικές… νότες δίνουν ένα φοβερό αποτέλεσμα στην τραπεζαρία.
Το σχεδόν ανεπαίσθητο γκρι στους τοίχους καταφέρνει να συνδυάσει γύρω του ποικίλα διαφορετικά διακοσμητικά ρεύματα.
Επιβλητική μονοχρωμία που αποπνέει αέρα μυστηρίου.

Read More

And More