Καλοκαιρινό update: Τι να κάνεις για να αλλάξεις την εικόνα της κουζίνας και του μπάνιου σου

Ομολογουμένως, τα δωμάτια της κουζίνας και του μπάνιου είναι δύο χώροι που ενώ δεν μοιάζουν καθόλου μεταξύ τους, ωστόσο ακολουθούν πολύ παρόμοιους κανόνες. Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι διότι τα υλικά που τους απαρτίζουν είναι συνήθως κοινά. Επίσης ομολογουμένως, τον τελευταίο καιρό βλέπεις παντού γύρω σου τα νέα trends και τους τρόπους που μπορείς να αλλάξεις την κουζίνα και το μπάνιο σου. Φυσικά, αυτό συμβαίνει γιατί τώρα διανύουμε την κατάλληλη εποχή για τις μεγάλες αλλαγές, που απαιτούν χρόνο και κάποιες φορές ριζική μεταμόρφωση. Γι’ αυτό, λοιπόν, και το σημερινό θέμα είναι αφιερωμένο σε αυτούς τους “ταπεινούς” χώρους του σπιτιού, που παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο, αλλά συχνά τους ξεχνάς!

Όπως και όλα τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού, έτσι και το μπάνιο και η κουζίνα χρειάζονται συνεχή φροντίδα και μικρές τονωτικές ενέσεις για να είναι πάντα ταιριαστά στο γούστο σου. Όπως θα άλλαζες τις κουρτίνες ή τα χαλιά του σαλονιού ή θα αγόραζες ένα καινούριο κρεβάτι για το υπνοδωμάτιο, ή ακόμη και σε μικρότερης κλίμακας αντικείμενα, όπως τα διακοσμητικά μαξιλάρια, τα βάζα και τα κηροπήγιά σου, έτσι και στο μπάνιο και την κουζίνα θα χρειαστεί πολλές φορές να αναδιαμορφώσεις το χώρο και να επαναπροσδιορίσεις τη διακοσμητική κατεύθυνσή τους! Δεν υπάρχει, όμως, κανένας λόγος να σε αγχώνει η σκέψη πως θα πρέπει σε τακτά χρονικά διαστήματα να ανανεώνεις το σπίτι σου, αφού ακόμη και με τις μικρότερες κινήσεις το αποτέλεσμα θα είναι και πάλι “φρέσκο” και… δροσερό!

Για να πάρεις, λοιπόν, μερικές ιδέες για το πώς θα περιποιηθείς το μπάνιο και την κουζίνα σου σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις στο interior design, ρίξε μια ματιά παρακάτω!

Στην κουζίνα:

Ταίριαξε διαφορετικά μέταλλα με ουδέτερα ντουλάπια

Ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις πως η κουζίνα σου έχει εξελιχθεί με τα χρόνια είναι να συνδυάσεις διαφορετικά μέταλλα στις λεπτομέρειες όπως είναι η βρύση, τα πόμολα και τα φωτιστικά. Έτσι θα εκμεταλλευθείς και το τεράστιο trend που είναι τα used μέταλλα! Ωστόσο, για να αποφύγεις την αίσθηση του kitsch, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις δύο είδη μετάλλου, ώστε να υπάρχει και μια σχετική ομοιομορφία. Και για να δώσεις ακόμη μεγαλύτερη έμφαση και ταυτόχρονα να ενώσεις τις διαφορετικές υφές μπορείς να βάψεις τα ντουλάπια, τις ξύλινες επιφάνειες και τους τοίχους σε ουδέτερους ή γήινους τόνους, όπως οι διάφορες αποχρώσεις του γκρι, τα ήσυχα παστέλ και οι νότες της άμμου.

Συνδύασε πλακάκια στον τοίχο με ανοιχτά ράφια αποθήκευσης

Αντί να “κρύβεις” τα πανέμορφα και ολοκαίνουρια πιάτα σου μέσα σε ντουλάπια, γιατί να μην δημιουργήσεις μια “βιτρίνα”, τοποθετώντας τα σε ανοιχτά ράφια; Και μιας και με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσεις μεγαλύτερη επιφάνεια στους τοίχους σου, από το να τους αφήσεις ακάλυπτους, γιατί να μην επενδύσεις σε πρωτότυπα και super stylish πλακάκια που επίσης έχουν την τιμητική τους φέτος; Κάνε ένα πείραμα και δες πόσο θα αλλάξει η εικόνα της κουζίνας σου!

Στο μπάνιο:

“Παίξε” με τα πλακάκια του μπάνιου, το χρώμα και τα έπιπλα

Είπαμε, τα πλακάκια έχουν μεγάλο hype αυτή τη στιγμή και ειδικά στη moroccan εκδοχή τους! Αυτό σημαίνει πως το μπάνιο σου μπορεί να γνωρίσει πολύ μεγάλο update και να αποκτήσεις εντελώς διαφορετική εικόνα! Μπορείς να τα συνδυάσεις με happy και “ζωντανά” χρώματα στους τοίχους ή αν τα πλακάκια έχουν ήδη χρώμα, τότε να χρησιμοποιήσεις το βασικό τους και να το επεκτείνεις και στους τοίχους. Ταυτόχρονα, μπορείς να επενδύσεις σε βοηθητικά έπιπλα με πολλαπλές χρήσεις, όπως ένα ράφι με ενσωματωμένες κρεμάστρες, ώστε να αποφύγεις την πολλή “φασαρία”!

Χρησιμοποίησε το σωστό φωτισμό και τα κατάλληλα έπιπλα

Αν το μπάνιο σου δεν έχει παράθυρο ώστε να διαχέεται το φυσικό φως (που είναι πάντα ιδανικό, ειδικά όταν περνάς το μακιγιάζ σου), τότε θα πρέπει να “δουλέψεις” σωστά τον τεχνητό φωτισμό. Σε αυτή την περίπτωση, προτίμησε τις απλίκες που τοποθετούνται γύρω από τον καθρέφτη, παρά ένα κεντρικό φωτιστικό που δεν θα έχει τα κατάλληλα αποτελέσματα. Και για να δώσεις ακόμη μεγαλύτερο boost στο μπάνιο σου, δώσε λίγη παραπάνω προσοχή στην τουαλέτα με το νιπτήρα! Το κατάλληλο έπιπλο, στη σωστή απόχρωση και μέγεθος θα αλλάξει εντελώς το χώρο!

Read More

And More