Κάν’το μόνη σου: Μεταποίησε εύκολα ένα παλιό καθρεφτάκι με ελάχιστα υλικά!

Εκείνο το παλιό σου καθρεφτάκι που είχες στο δωμάτιό σου ή στο μπάνιο έχει μείνει χωρίς “ποδαράκι” αλλά λυπάσαι να το πετάξεις ή το θεωρείς γρουσουζιά να κάνεις τέτοιο πράγμα! Και επειδή έχουμε μπει καλά στο πνεύμα της μεταποίησης και του να μην πετάμε πράγματα που η ημερομηνία λήξης τους δεν ήρθε ακόμα σου έχουμε μια καταπληκτική ιδέα που μπορείς να κάνεις μόνη σου πολύ εύκολα και με πολύ λίγα υλικά! Μεταποιήσε το παλιό σου καθρεφτάκι σε έναν υπέροχο boho κρεμαστό καθρέφτη και δώσε νέα ζωή στα παλιά σου αντικείμενα! Δες βήμα-βήμα πώς να το κάνεις!

Τα υλικά

Θα χρειαστείς ένα παλιό στρογγυλό καθρεφτάκι με μεταλλικό ή πλαστικό πλαίσιο (καλό θα είναι να υπάρχουν οι προεξοχές που στηρίζονταν τα ποδαράκια του για να περάσεις το σκοινί), πολύ χοντρό σκοινί, πιστόλι κόλλας ή απλή κόλα και γερό σπάγγο (κόκκινο ή άλλο χρώμα), λίγη κολλητική ταινία. Επειδή θα χρησιμοποιήσεις κόλλα φρόντισε να δουλέψεις πάνω σε μια επιφάνεια προστατευμένη ώστε να αποφύγεις δυσάρεστα ατυχήματα.

Βήμα πρώτο

Ξεκίνα μετρώντας πόσο σκοινί θα χρειαστείς. Κάνε κύκλους για να καλύψεις γύρω γύρω το πλαίσιο του καθρέφτη (ξεκινώντας λίγο πιο μέσα) και τελείωσε στο ίδιο ύψος με το σημείο που άρχισες. Κόψε το σκοινί και στερέωσέ το με ταινία για να μη λυθεί.

Βήμα δεύτερο


Βάλε κόλλα με το πιστόλι (ή απλή κόλλα) σε διάφορα σημεία του σκοινιού και ανάμεσα στους κύκλους για να δέσουν μεταξύ τους οι σειρές. Αφαίρεσε την ταινία όταν έχει στεγνώσει η κόλλα. Μόλις στεγνώσει η κόλλα πέρασε ένα δεύτερο στρωμα στο σημείο που θα κολλήσεις τον καθρέφτη.

Βήμα τρίτο


Με γρήγορες κινήσεις για να μην στεγνώσει η κόλλα στο σκοινί, πέρασε κόλλα και στο πλαίσιο του καθρέφτη.


Γύρισε το σκοινί και κόλλησέ το πάνω στον καθρέφτη πιέζοντας για μερικά δευτερόλεπτα για να κολλήσει καλά. Άφησε να στεγνώσει καλά η κόλλα.

Βήμα τέταρτο

Στερέωσε στις εξοχές του καθρέφτη δύο σειρές κόκκινο σπάγγο. Κάνε έναν γερό κόμπο στην άκρη αφήνοντας λίγο σπάγγο να περισσεύει.

Ο καθρέφτης είναι έτοιμος!


Το έργο τέχνης σου είναι έτοιμο με πολύ απλό και εύκολο τρόπο!

Πηγή: www.diys.com

Read More

And More