Καθαριότητα: 8 κόλπα που θα σου γλιτώσουν χρήματα!

Πάντα υπάρχουν τρόποι να κάνεις οικονομία όταν καθαρίζεις το σπίτι σου χρησιμοποιώντας υλικά που δεν κοστίζουν και κυρίως δεν κάνουν κακό στο περιβάλλον και επιπλέον συνήθως τα έχεις πάντα στο σπίτι σου! Αυτά τα 8 κολπάκια καθαριότητας είναι όλα δοκιμασμένα και εγγυημένα και κυρίως πάμφθηνα!

1. Ξεφραξε το νεροχύτη με σόδα και ξυδι.


Ρίξε στο νεροχύτη σου μισή κούπα σόδα και μισή ξύδι. Θα δεις ότι αφρίζει. Σκέπασε την τρύπα του νεροχύτη με ένα βρεγμένο πανί και άφησε για 5 λεπτά. Ξέπλυνε με τρεχούμενο νερό ή με ζεστό. Μπορείς να το κάνεις τακτικά για να διατηρείς τις σωληνώσεις σου καθαρές χωρίς να μυρίζουν.

2. Ξεσκόνισε με φίλτρο!

Δεν έχεις ξεσκονόπανο ή δεν θέλεις να αγοράσεις φτερά και εξοπλισμούς για το ξεσκόνισμα; Ένα φίλτρο για την καφετιέρα του γαλλικού είναι ό,τι πρέπει για να ξεσκονίσεις επιφάνειες όπως η τηλεόραση και ο υπολογιστής αφού αφαιρεί τη σκόνη αποτελεσματικότατα!

3. Καθάρισε τις τρίχες με ένα γάντι!

Ξέχνα τη σκούπα, τα σκουπάκια, το ρεύμα, τις βούρτσες, τα αυτοκόλλητα! Έχεις… τριχωτό κατοικίδιο και θέλεις να καθαρίσεις τον καναπέ, το κρεβάτι ή οποιοδήποτε ύφασμα έχει γεμίσει τρίχες; Κάνε μια απλή κίνηση: φόρα το γάντι της κουζίνας και πέρασε το χέρι σου πάνω από την επιφάνεια! Κυριολεκτικά θα πάθεις πλάκα πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά θα μαζέψεις όλες τις τρίχες!

4. Φοβερό κόλπο!

Θέλεις να ξεσκονίσεις τα φωτιστικά ή τον ανεμιστήρα οροφής χωρίς να εισπνεύσεις όλη τη σκόνη ή ακόμα χειρότερα να σκορπιστεί παντού; Πάρε μια μαξιλαροθήκη, τύλιξε το φωτιστικό ή το φτερό του ανεμιστήρα και ξεσκόνισέ τα μέσα στη μαξιλαροθήκη. Έτσι η σκόνη θα μείνει μέσα και εσύ δεν θα φταρνίζεσαι!

5. Μην πετάς το αλουμινόχαρτο!

Έφτιαξες φαγητό στο πυρέξ, το τύλιξες με αλουμινόχαρτο και το έβαλες στο ψυγείο. Όταν με το καλό το βγάλεις για να το πλύνεις μην πετάξεις το αλουμινόχαρτο! Κάντο μια χαλαρή μπάλα και τρίψε με αυτό το πυρέξ για να διώξεις τα επίμονα υπολείμματα φαγητού. Προσοχή όμως! Κάνε το κόλπο αυτό μόνο σε γυάλινα σκεύη όχι σε μεταλλικά!

6. Παγάκια ξυδιού

Έχεις νεροχύτη με σκουπιδοφάγο και βαρέθηκες να μυρίζει; Βάλε ξύδι σε μια παγοθήκη και άφησέ το να παγώσει. Ρίξε τα παγάκια στον σκουπιδοφάγο, ενεργοποίησέ τον και πες αντίο στη μυρωδιά!

7. Σόδα και στο γυάλισμα!

Αν δεν το ξέρεις ήδη τότε πρέπει να το μάθεις! Για να γυαλίσεις παλιά ασημικά και χάλκινα σκεύη, πρώτα πλύν’ τα με σαπούνι κουζίνας και μετά βάλε σε ένα βρεγμένο πανί λίγη σόδα που θα έχεις την έχεις κάνει σαν πάστα με λίγο νεράκι και τρίψε με αυτήν τα σκεύη. Ξέπλυνέ τα και θα γυαλίσουν στη στιγμή!

8. Θαυματουργό λεμόνι!

Μην πετάς τις λεμονόφλουδες καθώς με αυτές μπορείς να καθαρίσεις την επιφάνεια κοπής σου, το νεροχύτη και τους πάγκους της κουζίνας! Τρίψε το λεμονάκι πάνω στην επιφάνεια κοπής σου και μετά ξέπλυνε ελαφρά!

Read More

And More