Lights ON: Πέντε τύποι φωτιστικών που θα κάνουν το stylish σαλόνι σου πιο λαμπερό και από τον ήλιο

Οι περισσότεροι από εμάς όταν είμαστε σε διαδικασία εύρεσης σπιτιού έχουμε ένα βασικό κριτήριο στο μυαλό μας: να είναι φωτεινό! Έλα, όμως, που έχουμε 90% πιθανότητα να μην το πετύχουμε! Δυστυχώς, δεν είναι όλα τα σπίτια στραμμένα προς τον… ήλιο και αυτό δημιουργεί συχνά μικροπροβλήματα στη γενικότερη αισθητική τους. Για αυτό και ο φωτισμός είναι πάντα τόσο σημαντικός για την ολοκλήρωση τουinterior design! Πέρα, όμως, από αυτό, ο σωστός και επαρκής φωτισμός είναι ένα στοιχείο που παίζει τεράστιο ρόλο στη διακόσμηση και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον εκάστοτε χώρο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε, πως τις περισσότερες φορές είναι “το Α και το Ω” της διακόσμησης και έχει την ικανότητα είτε να “φτιάξει”, είτε να “χαντακώσει” ένα σπίτι!

Ειδικά στην περίπτωση του σαλονιού που είναι η… ναυαρχίδα κάθε κατοικίας και το σημείο στο οποίο όλοι αφιερώνουμε χρόνο, κόπο, σκέψη και χρήματα για να το φτιάξουμε όσο πιο φιλόξενο, στιλάτο και χαλαρωτικό γίνεται, η επιλογή των κατάλληλων φωτιστικών οφείλει να γίνεται ιδιαιτέρως προσεκτικά και μελετημένα! Πάντα, φυσικά, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν τις ανάγκες του χώρου, την λειτουργικότητα και την χωρητικότητά του για να κάνουμε την τελική επιλογή! Γι’ αυτό και συνήθως τα φωτιστικά με τα οποία θα διανθίσουμε τη διακόσμηση του καθιστικού μας είναι τα τελευταία items που εγκαθιστούμε.

Για να μην έρχεσαι, λοιπόν, αντιμέτωπη με μεγάλα διλήμματα κάθε φορά που σκέφτεσαι ποιο είναι το κατάλληλο φωτιστικό για εσένα, σου έχω συγκεντρώσει πέντε stylish επιλογές για να προσθέσεις στο σαλόνι σου τον κατάλληλο φωτισμό!

 

Τα πολύφωτα

Οι νέοι “πολυέλαιοι” δεν χρειάζεται να είναι… φορτωμένοι, παλιακοί και χρυσοποίκιλτοι! Βλέπεις, τα πολύφωτα μπορεί να είναι η σύγχρονη και άκρως στιλάτη απάντηση στο “βαρύ” παρελθόν του πολυελαίου! Εφόσον, λοιπόν, το σαλόνι σου είναι ψηλοτάβανο, τότε ένα αρχιτεκτονικής κοπής contemporary φωτιστικό οροφής μπορεί να γίνει το απόλυτο statement item και κομβικό σημείο αναφοράς στη διακόσμησή σου!

Τα επιδαπέδια φωτιστικά

Σε σύγκριση με εκείνα της οροφής, που θα σε αναγκάσουν να καλέσεις ηλεκτρολόγο για να τα συνδέσει, τα επιδαπέδια φωτιστικά είναι ιδανικά για εσένα που νοικιάζεις το διαμέρισμά σου και δεν σε “εξιτάρει” η ιδέα του να τρυπάς το ταβάνι και να παρεμβαίνεις στο σπίτι. Επιπλέον, με την επέλαση του industrial design, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία που αναδύθηκαν είναι τα βιομηχανικά φωτιστικά δαπέδου, που σίγουρα ταιριάζουν σε κάθε αισθητική!

Τα επιτραπέζια φωτιστικά

Άλλη μία εύκολη και χρηστική λύση για το φωτισμό είναι τα επιτραπέζια φωτιστικά, με τα οποία μπορείς να διανθίσεις τη διακόσμησή σου, τοποθετώντας διαφορετικού στυλ και ύφους λάμπες σε διάφορες γωνιές του δωματίου. Έτσι θα έχεις maximum αποτελέσματα στο φωτισμό σου, ενώ αν δώσεις έμφαση στο είδος τους, θα έχεις ένα stylish καθιστικό!

Το φωτιστικό οροφής

Στην περίπτωση που ο χώρος σου είναι σχετικά χαμηλοτάβανος, όπως συμβαίνει στα περισσότερα καινούρια σπίτια, ένα κρεμαστό φωτιστικό είναι αυτό που έχεις ανάγκη. Σε συνδυασμό με το λευκό χρώμα στους τοίχους, μπορεί να δημιουργήσει το illusion μεγαλύτερου χώρου, προσθέτοντας… πόντους στο σαλόνι σου!

Οι επιτοίχιες απλίκες

Αυτή είναι η πιο ταιριαστή λύση για σπίτια με χαμηλή οροφή και περιορισμένη έκταση. Τοποθετώντας στιλάτες απλίκες στους τοίχους, αποφεύγεις να γεμίσεις το δωμάτιο με side tables και επιφάνειες για επιτραπέζια φωτιστικά, να χάσεις πολύτιμο χώρο με φωτιστικά δαπέδου, αλλά και να περιορίσεις το ύψος του καθιστικού με φωτιστικά οροφής! Άσε, που είναι και η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή!

Read More

And More