Λιλιπούτεια διαμερίσματα: Πώς να κάνεις το μικρό σπίτι σου να μοιάζει με stylish έπαυλη

Όπως κάθε καλοκαίρι που πολλές από εμάς φλερτάρουμε με την ιδέα να μετακομίσουμε, έτσι και εσύ μπορεί να έχεις ήδη ενδώσει στον πειρασμό και να έχεις κάνει το μεγάλο βήμα! Τι συμβαίνει, όμως, στην περίπτωση που το καινούριο σπίτι σου μπορεί να σου έχει “κλέψει” μεν την καρδιά και να είναι αυτό που έψαχνες, εκτός από μια μικρή λεπτομέρεια: το μέγεθός του; Ξέρω, είναι απίθανο το πόσα μικρά σπίτια μπορεί να χωρέσει αυτή η πόλη! Και κάπως έτσι, προκειμένου να στεγάσουμε τα stylish… όνειρά μας, καλούμαστε να τα στριμώξουμε σε ελάχιστα τετραγωνικά -κι ας είναι τα ενοίκια τσουχτερά! Ευτυχώς, όμως, υπάρχει λύση για να κάνεις το… κουκλόσπιτό σου να μοιάζει με έπαυλη (άσε τη βαριοπούλα κάτω, δεν θα σπάσουμε τοίχους σήμερα!) και κρύβεται στις σωστές και έξυπνες επιλογές!

Βλέπεις, ένα σπίτι μπορεί να χωρέσει όσα εσύ του επιβάλεις! Και αν προβληματίζεσαι πώς θα καταφέρεις να… στοιβάξεις όλη την πραμάτεια σου σε ένα λιλιπούτειο studio ή δυάρι, τότε μάθε πως υπάρχουν τρόποι και μάλιστα έρχονται από τα πιο updated κορίτσια του Παρισιού και της Νέα Υόρκης, δυο μητροπόλεις που φημίζονται για τα ιδιαιτέρως μικρά διαμερίσματά τους! Γιατί, όπως αντιλαμβάνεσαι όλα είναι θέμα στυλ και σωστού χειρισμού φυσικά και είναι βέβαιο πως αν βάλεις την καλή αισθητική, αλλά και τη λογική σου σε λειτουργία, τότε μπορείς να κάνεις θαύματα και να μετατρέψεις ακόμη και τη μικρότερη γκαρσονιέρα σε “ναό” του interior design!

Και για να μην μακρηγορώ, ρίξε μια ματιά παρακάτω για να δεις πώς τα πιο stylish κορίτσια καταφέρνουν να μετατρέψουν τα λίγα τετραγωνικά τους σε ευρύχωρες… βίλες!


Χρησιμοποίησε γειρτούς καθρέφτες

Ναι, οι καθρέφτες είναι διάσημοι για την ιδιότητά τους να “μεγαλώνουν” ένα χώρο. Εκείνο, όμως, που έρχονται να προσθέσουν τα French girls και οι New Yorkers είναι ένα μικρό tip: χρησιμοποίησε μεγάλους καθρέφτες που ακουμπούν στους τοίχους! Ειδικά αν τοποθετηθούν σε σημεία που αντανακλούν το φως των παραθύρων ή κοντά στις πόρτες των διαμερισμάτων, τότε το maximazing effect θα είναι ιδανικό!

Κάνε τα χρηστικά αντικείμενα μέρος της διακόσμησης

Μιας και ο αποθηκευτικός χώρος είναι πολύ περιορισμένος, η καλύτερη λύση είναι να μετατρέψεις τα καθημερινά αντικείμενα σε διακοσμητικά στοιχεία! Αν εφοδιαστείς με stylish αποθηκευτικά καλάθια και κουτιά ή όμορφα βάζα, θα καταφέρεις να “κρύψεις” όσα δεν χρειάζεται να βρίσκονται σε κοινή θέα και να δείχνουν υπέροχα ακόμη και στο ενιαίο σαλόνι- γραφείο- κουζίνα σου!

Βάλε τη φύση στη ζωή σου

Όπως κάθε χώρος που… σέβεται τον εαυτό του, έτσι και το μικρότερο διαμέρισμα του κόσμου οφείλει να έχει φυτά εσωτερικού χώρου! Επίλεξε κρεμαστά φυτά ή παχύφυτα και φοινικοειδή και με αυτό τον τρόπο θα καταφέρεις να δώσεις ιδιαιτέρως “δροσερή” ενέργεια στο χώρο σου, ενώ ταυτόχρονα θα καθαρίζεις την ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι που ίσως να μην αερίζεται επαρκώς.

Επίλεξε τα έπιπλά σου έξυπνα

Ένα από τα λάθη που κάνουν όσοι ζουν σε μικρούς χώρους είναι να τους γεμίζουν με πολλά μικρά έπιπλα, θεωρώντας πως έτσι κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Λάθος! Είναι προτιμότερο να εφοδιαστείς με τα βασικά κομμάτια σε normal διαστάσεις, έναν κανονικό καναπέ, ένα queen size κρεβάτι, μια καλή κονσόλα και ένα χρήσιμο coffee table, παρά να έχεις ένα σωρό αντικείμενα που δημιουργούν “φασαρία”. Με λίγα λόγια, αντιμετώπισε το χώρο σου σαν να είναι σουίτα πεντάστερου ξενοδοχείου και γίνε minimal lover!

Διάλεξε “έξυπνα” έπιπλα για να διευκολύνεις τη ζωή σου

Αντικείμενα όπως οι σκάλες, οι σκαλιέρες και τα dexion είναι ίσως οι ιδανικές λύσεις για μικρούς χώρους, αφού μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες σου και να χωρέσουν ό,τι θελήσεις να αποθηκεύσεις εκεί! Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια υπάρχει και μια σχετική “άνθιση” στο συγκεκριμένο κλάδο, κάνοντας τα εν λόγω αποθηκευτικά props τα απόλυτα design items που πρέπει να έχεις στο σπίτι σου!

Read More

And More