Low budget λύσεις για χειμωνιάτικη διακόσμηση

Μπορεί οι γιορτές να τελείωσαν και τα έλατα να εξαφανίστηκαν, αφήνοντας τις γωνιές του σπιτιού σου… άδειες, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να “ξαναστολίσεις”. Ευτυχώς, με μικρές low budget επεμβάσεις στο χώρο, μπορείς να κρατήσεις το χειμωνιάτικο πνεύμα ζωντανό!

Μετά το κενό που άφησε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο σαλόνι, ευκαιρία να μετακινήσεις τα έπιπλα ώστε να βρουν καινούρια θέση και να ανανεωθεί η “γεωμετρία” του σαλονιού. Αν είσαι fan του πρασινο – κόκκινου χρωματισμού, υπάρχουν φυτά και γλαστράκια που σίγουρα θα σε ενθουσιάσουν. Βάλε λαμπάκια που δίνουν ζεστασιά στο σπίτι σε βάζα, κλαδιά και ράφια ή βιβλιοθήκες για να ενισχύσεις τη θαλπωρή. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για κουκουνάρια, βελανίδια και καρύδια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις πάνω στο τζάκι, μέσα σε πιατέλες και γύρω από τα κηροπήγια. Τέλος, παίξε με λευκές αποχρώσεις σε υφάσματα και πορσελάνινες ή ξύλινες επιφάνειες.

Επειδή ο χειμώνας καλά κρατεί και σου δίνει την ευκαιρία να απολαύσεις το cocooning, κάνε το σπίτι σου ξανά λαμπερό με εύκολες κινήσεις!


Στόλισε παλιά μπουκάλια με φυσικά κλαδιά έλατου αντί για φρέσκα λουλούδια.



Τα λευκά διακοσμητικά και οι πορσελάνες “μιμούνται” το εφέ του χιονιού κάνοντας την ατμόσφαιρα super χειμερινή.



Γέμισε μεγάλα βάζα και μπουκάλες με άμμο και κεριά για να “ζεστάνεις” τις γωνιές του σπιτιού.



Χρησιμοποίησε μεταλλικά ή και υφασμάτινα στολίδια με έξυπνο τρόπο, ώστε να σου χρησιμεύουν όλο το χειμώνα.



Μάζεψε κουκουνάρια και διάφορους καρπούς για να διακοσμήσεις
baskets και μπολ.



Συνδύασε κόκκινα τριαντάφυλλα με γκι ή berries και βαμβάκι για να δημιουργήσεις “θερμές” συνθέσεις.

Read More

And More