Luxurious tips: Πέντε βήματα που θα κάνουν το σπίτι σου να μοιάζει με πολυτελές κατάλυμα της Νέας Υόρκης

Ανοίγεις το Deco του Tlife και βλέπεις ένα σωρό σπίτια, δωμάτια, μπάνια και κουζίνες που κάνουν τα μάτια σου να μετατρέπονται σε… καρδούλες! Απολύτως κατανοητό, άλλωστε αυτός είναι ο στόχος της διακόσμησης: να σε κάνει να “ερωτεύεσαι” το χώρο σου! Ξέρεις, όμως, πολύ καλά πως τα περισσότερα σπίτια που βλέπεις στις επαγγελματικές φωτογραφίσεις κοστίζουν μια μικρή (ή και μεγαλύτερη περιουσία) και κυρίως έχουν επιμεληθεί από εμπνευσμένους interior designers και έχουν φωτογραφηθεί από δαιμόνιους φωτογράφους! Συμπέρασμα; Αν όλοι είχαμε αυτά τα κομφόρ, τότε τα σπίτια μας θα ήταν μικροί “ναοί” του design! Ξέρεις, όμως, τι σημαίνει διακόσμηση; Να έχεις τα κατάλληλα αισθητικά κριτήρια, ώστε να μπορείς να διαμορφώσεις ένα χώρο ακόμη και με το χαμηλότερο δυνατό budget!

Εκείνο που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη διαδικασία της διακόσμησης είναι να δημιουργείς ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής, ακόμη κι αν δεν θέλεις ή δεν μπορείς να διαθέσεις πολλά χρήματα σε αυτό! Όπως καταλαβαίνεις, είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις ένα… συγκλονιστικό χώρο αν έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις τα πιο ιδιαίτερα και up to date διακοσμητικά items και έπιπλα. Τι γίνεται, όμως, όταν δεν είσαι σε θέση να το κάνεις; Τότε είναι που χρειάζεται να επιστρατεύσεις όλη τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και το ταμπεραμέντο σου, ώστε να έχεις το σπίτι που σε εκφράζει και μάλιστα να μοιάζει σαν να ξεπήδησε από τις σελίδες περιοδικού!

Και για να μην μακρηγορώ, παρακάτω μπορείς να δεις μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να δώσεις στο σπίτι σου το touch of elegance που θέλεις, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις μεγάλα ποσά!

“Ντύσε” το φουαγιέ του σπιτιού σου

Είναι ένα από τα πιο παραμελημένα σημεία του σπιτιού, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για την πρώτη εικόνα που δίνει ο χώρος σου! Για αυτό και χρειάζεται προσεγμένες βελτιωτικές κινήσεις! Διάλεξε ένα εντυπωσιακό κιλίμι (μπορείς να βρεις ένα ακόμη και σε flea markets), μερικές ιδιαίτερες κρεμάστρες για τα παλτό και τα φουλάρια σου, αλλά και τον κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο, ώστε να “κρύψεις” όσα χρηστικά αντικείμενα δεν είναι αναγκαίο να βλέπεις καθημερινά. Μία θήκη για ομπρέλες, μερικά κάδρα και ο σωστός φωτισμός είναι στα plus, για να έχεις το πιο luxurious αποτέλεσμα!

Κάνε το δικό σου… Ikea Hack

Αν δεν γνωρίζεις το “ρεύμα”, τότε αξίζει να το μάθεις: τροποποίησε, βάψε, άλλαξε χρήση ή και όψη στα αντικείμενα που έχεις προμηθευτεί από καταστήματα μαζικής παραγωγής, όπως η Ikea. Βλέπεις, ένα από τα στοιχεία που κάνουν τη διακόσμηση… βαρετή είναι το γεγονός πως μοιάζει πλέον τόσο πανομοιότυπη, μιας και όλοι ψωνίζουμε από τα ίδια μέρη. Εκείνο, όμως, που κάνει ένα σπίτι να ξεχωρίζει είναι η μοναδικότητα των αντικειμένων του! Κάνε, λοιπόν, τις απαραίτητες αλλαγές σε κάποιο βασικό έπιπλο και δώσε την αίσθηση πως πρόκειται για μια custom made επιλογή!

Πάρε παράδειγμα από τα πολυτελή ξενοδοχεία

Ένα είναι το τρίπτυχο που ακολουθούν όλα τα εκπληκτικά καταλύματα του κόσμου: stylish, comfy & cozy. Και αυτός είναι ο βασικός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσεις και στο σπίτι! Διάλεξε, λοιπόν, έπιπλα που να είναι βολικά και φιλόξενα και διάνθισέ τα με αντικείμενα και πινελιές οι οποίες να προσδίδουν στυλ και ενδιαφέρον στο χώρο. Δώσε βάση στις υφές και χρησιμοποίησε αρκετό layering για να το επιτύχεις!

Δώσε έμφαση στις υφές

Αντί να ψάχνεις τις χρωματικές αποχρώσεις που θα κάνουν τη… διαφορά, δώσε καλύτερα περισσότερη σημασία στις υφές που χρησιμοποιείς! Για παράδειγμα, οι φυσικές ύλες είναι το must do της χρονιάς και το στοιχείο που βλέπεις περισσότερο στα υψηλής αισθητικής σπίτια. Βάλε και εσύ στο χώρο σου, λοιπόν, διαφορετικές υφές, όπως ξύλο, ψάθα, faux γούνα και fake leather, ώστε να δημιουργήσεις layering, αλλά και αισθητική συνέχεια στο χώρο!

Φρόντισε τις μικρότερες λεπτομέρειες

Το εκπληκτικό στα πολυτελή σπίτια είναι το γεγονός πως ακόμη και οι μικρότερες λεπτομέρειες έχουν επενδυθεί με άφθονη… προσοχή! Αυτό σημαίνει, πως οι μικρές πινελιές στο σπίτι είναι εκείνες που θα αναδείξουν και την αισθητική του! Αντί, λοιπόν, να ψάχνεις για πάντα έναν ιδιαίτερο καναπέ, δώσε βάση στα μαξιλάρια του. Αν δεν θέλεις να κάνεις ολική ανακαίνιση στο μπάνιο και την κουζίνα σου, άλλαξε τα χερούλια, τις βρύσες και τις κρεμάστρες, πρόσθεσε ράφια ή κρέμασε… τέχνη. Αν δεν μπορείς να βάψεις όλο το σπίτι, βρες τα κατάλληλα φωτιστικά που να τραβούν τα βλέμματα! Οι μικρές λύσεις είναι πάντα οι καλύτερες!

Read More

And More