Metallics: Πώς να συνδυάσεις διαφορετικά μεταλλικά στοιχεία στο χώρο σου

Θέλεις να κάνεις το χώρο σου λαμπερό και elegant, ακολουθώντας την πιο ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη τάση των τελευταίων χρόνων, που προστάζει να εντάξεις στη διακόσμησή σου τις μεταλλικές επιφάνειες; Λατρεύεις τη λάμψη που προσφέρουν σε ένα σπίτι τα χρυσά elements και δεν μπορείς να τα αποχωριστείς, ακόμη κι αν η “μόδα” αλλάζει ανά… εξάμηνο και τώρα σε προτρέπει να χρησιμοποιήσεις χαλκό και ορείχαλκο; Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας! Ευτυχώς, όσον αφορά τα μεταλλικά στοιχεία, υπάρχει τρόπος να συνδυάσεις τα αγαπημένα σου αντικείμενα και ας προέρχονται από διαφορετικές “οικογένειες” μετάλλων!

Οι τάσεις στο interior design μπορεί να αλλάζουν συνεχώς, τόσο με βάση την εποχή που δίνει τη δική της χροιά στη διακόσμηση, όσο και ανάλογα με τις γενικότερες τάσεις που επικρατούν στο lifestyle! Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως τα μεταλλικά αντικείμενα και οι λεπτομέρειες στα έπιπλα και τα διακοσμητικά έχουν κυριαρχήσει σε κάθε interior… λίστα, ανεξαρτήτως καιρού και διάθεσης! Είναι η αίσθηση υψηλής αισθητικής και πολυτέλειας που δίνουν σε κάθε χώρο, ενώ ταυτόχρονα διαθέτουν την απαραίτητη… ευελιξία., ώστε να ταιριάζουν με πληθώρα διαφορετικών ρευμάτων και στυλ. Σίγουρα θα έχεις δει ποικίλα μεταλλικά αντικείμενα που καλύπτουν αρκετά μεγάλο αισθητικό φάσμα, αφού από τα vintage και used metallics μέχρι τα “καλογυαλισμένα” και αρχοντικά η… έκταση που καλύπτουν είναι μεγάλη!

Αν, όμως, θεωρούσες ότι τα διαφορετικά μέταλλα δεν ταιριάζουν μεταξύ τους και πως όταν στο χώρο έχεις ένα μπρούτζινο coffee table δεν μπορείς να έχεις και ένα ασημένιο φωτιστικό, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις! Εκείνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις το κατάλληλο layering, που θα σε βοηθήσει να “σετάρεις” με ιδανικό τρόπο τα μεταλλικά διακοσμητικά σου, χωρίς να αναγκαστείς να αποχωριστείς κανένα! Αρκεί να γίνει η σωστή κατανομή στο χώρο και τότε το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει!

Δες παρακάτω πέντε τρόπους που θα σε βοηθήσουν να συνδυάσεις τα αγαπημένα σου μεταλλικά αντικείμενα μεταξύ τους και να δημιουργήσεις την πιο up to date διακόσμηση στο σπίτι σου!


Τα “λαμπερά” μέταλλα
Συνδύασε επιφάνειες από λεία και φωτεινά μέταλλα μεταξύ τους! Δεν έχει σημασία αν είναι ασήμι με χρυσό και χαλκό, αρκεί να έχουν το ίδιο φινίρισμα! Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να μην το παρακάνεις με τα πολλά διαφορετικά αντικείμενα, που θα δημιουργήσουν ανεπιθύμητη “φασαρία” στο χώρο.

“Παίξε” με τις υφές
Metallic δεν σημαίνει μόνο πραγματικά μεταλλικά αντικείμενα, αλλά και μεταλλικού τύπου υφάσματα και επενδύσεις. Μπορείς να ταιριάξεις ένα γυαλιστερό ασημένιο φωτιστικό με μαξιλάρια που στο pattern τους έχουν μεταλλικό… εφέ ή με ένα χαλί που στην ύφανσή του περιέχει “μεταλλικό” νήμα ή με μια metallic ταπετσαρία στον τοίχο.

Μπλέξε φυσικά υλικά
Το μέταλλο από μόνο του είναι σχετικά ψυχρό και “απόμακρο”. Ακόμη και αν οι αποχρώσεις του είναι πιο… θερμές σαν εκείνη του ορείχαλκου ή του rose gold, χρειάζεται πάντα κάτι που θα το… ζεστάνει! Αν συνδυάσεις τα διάφορα μεταλλικά στοιχεία του χώρου με ξύλο ή faux δέρμα, τότε θα έχεις ένα πολύ καλύτερο αποτέλεσμα!

Χρησιμοποίησε “έντονα” υφάσματα
Τα έντονα χρώματα, αλλά και οι “βαριές” υφάνσεις ταιριάζουν απόλυτα με τα μεταλλικά στοιχεία, ενώ ταυτόχρονα δίνουν βάθος και προοπτική στο χώρο. Το layering μπορεί να κάνει θαύματα σε ένα χώρο όπου το μέταλλο παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο!

Σωστή κατανομή
Όσα κι αν είναι τα διαφορετικά μέταλλα που χρησιμοποιείς ή ακόμη κι αν είναι ένα κυρίαρχο σε πολλά αντικείμενα, το βασικό στοιχείο που πρέπει να προσέξεις είναι η σωστή κατανομή στο χώρο! Αν τα διακοσμητικά σου είναι τοποθετημένα με τέτοιο τρόπο, που ο χώρος να “ανασαίνει” και να μην μοιάζουν όλα μαζί συγκεντρωμένα σε μια γωνιά, τότε η διακόσμησή σου θα πάρει νέες… διαστάσεις!

Read More

And More