Μικροί χώροι: Πώς να διακοσμήσεις το σπίτι σου όταν ο χώρος του είναι περιορισμένος

Όταν αναρωτιέσαι πώς θα καταφέρεις να δημιουργήσεις έναν όμορφο και περιποιημένο χώρο, ενώ θεωρείς ότι τα περιορισμένα τετραγωνικά του σπιτιού σου σε δεσμεύουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγχώνεσαι! Άλλωστε, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, πόσο μάλλον στο design που η ομορφιά κρύβεται στις μικρότερες λεπτομέρειες και την τακτοποίηση βάσει του γούστου και των αναγκών σου! Το ζήτημα του μικρού χώρου μπορεί να απασχολεί πολύ κόσμο, αλλά αδίκως! Δεν χρειάζεται η έκταση να είναι αντίστοιχη ενός… αεροδρομίου για να σου δώσει τη δυνατότητα να ξεδιπλώσεις το διακοσμητικό ταλέντο σου! Αντιθέτως, δεν κάνει το μέγεθος τη διαφορά, αλλά ο τρόπος που θα το εκμεταλλευθείς σωστά, ώστε να δημιουργήσεις τους κατάλληλους συνδυασμούς και την ευκολότερη και πιο αποτελεσματική διάταξη!

Και αυτό ακριβώς είναι το μοναδικό σημείο που αξίζει να προσέξεις στη διαδικασία διακόσμησης ενός μικρού διαμερίσματος, η διάταξη! Γνωρίζεις, ότι με την ορθή χρήση του χώρου και με έξυπνες ιδέες μπορείς να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει πολύ μεγαλύτερο από ό,τι πραγματικά είναι; Επίσης, θα χρειαστεί να υιοθετήσεις την τέχνη του… decluttering, δηλαδή να απαλλαγείς από αντικείμενα και έπιπλα που δεν σου χρησιμεύουν, ώστε να “ανοίξεις” τις διαστάσεις του σπιτιού και να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα!

Παρακάτω μπορείς να δεις τρεις βασικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν να διακοσμήσεις άψογα το σπίτι σου, ακόμη και όταν ο χώρος σε περιορίζει!


Χρησιμοποίησε έπιπλα με αποθηκευτικό χώρο


Ακόμη και όταν τα έπιπλά σου έχουν έναν… αξιόλογο όγκο, δεν υπάρχει πρόβλημα, από τη στιγμή που μέσα σε αυτά μπορείς να τακτοποιήσεις όλα τα αντικείμενα που δεν χρειάζεται να έχεις σε κοινή θέα! Για παράδειγμα, με τη σωστή τοποθέτηση των επίπλων σου, μία κονσόλα ή μια συρταριέρα που λειτουργούν και ως διακοσμητικά στοιχεία, μπορούν να χωρέσουν απίθανα πολλά πράγματα και η διάταξη του χώρου να μοιάζει πιο ανοιχτή και άνετη.

Βάλε τα ράφια στη ζωή σου


Από τη στιγμή που το ζήτημα είναι τα περιορισμένα τετραγωνικά του σπιτιού σου, τότε το επόμενο βήμα είναι να αρχίσεις να χρησιμοποιείς και τους τοίχους, ώστε ο χώρος να… υψώσει! Εκεί που μπορεί να μην χωράει ένα side table ή ένα κομοδίνο, θα υπάρχει σίγουρα αρκετός χώρος λίγο… παραπάνω για ένα ραφάκι! Το ίδιο ισχύει και για μια σύνθεση από ράφια, που μπορεί να φιλοξενήσεις τα βιβλία και τα διακοσμητικά σου, χωρίς να “μπουκώνει” το διαμέρισμα.

Χρησιμοποίησε παστέλ και ανοιχτές αποχρώσεις


Είτε στους τοίχους, είτε στις υφάνσεις και τα έπιπλα, οι βασικές επιφάνειές καλό θα είναι να κινούνται σε ανοιχτόχρωμους τόνους. Με τον τρόπο αυτό και πάλι ο χώρος θα φαίνεται μεγαλύτερος και πιο ανοιχτός, δίνοντάς σου την αίσθηση ότι είναι περισσότερη η έκτασή του. Ωστόσο μπορείς να δώσεις πιο moody διάθεση με τα κατάλληλα διακοσμητικά αντικείμενα, αν το ζητούμενό σου είναι ο χρωματισμός του χώρου.

Read More

And More