Paint it black: Έξι περιπτώσεις που το μαύρο είναι το ιδανικό χρώμα για τη διακόσμηση

Χρώμα, χρώμα, χρώμα! Αν υπάρχει κάτι που ακούς πιο συχνά τον τελευταίο καιρό είναι πώς να βάλεις χρώμα στο σπίτι, πού να βάλεις χρώμα στο σπίτι, ποιο χρώμα να βάλεις στο σπίτι και γιατί να βάλεις χρώμα στο σπίτι. Φαίνεται πως το βασικό… ζητούμενο στο interior design είναι οι σωστές αποχρώσεις. Και είναι πολλές! Σε όποιο διακοσμητικό στυλ και αν ανήκεις, υπάρχει ένα χρώμα για σένα. Οι designers προτείνουν συνεχώς (και εγώ μαζί τους!) καινούριες τάσεις στις χρωματικές διαθέσεις, που είναι συνήθως διαφορετικές ανάλογα με το χώρο που θα τις χρησιμοποιήσεις. Ροζ στο μπάνιο, σμαραγδί στον καναπέ, navy blue στα μαξιλάρια, greenery στο υπνοδωμάτιο, hunter’s green στην κουζίνα, λευκό στην είσοδο και ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί για πολλές γραμμές ακόμη. Και αν εσύ είσαι άνθρωπος του μαύρου; Τι κάνεις τότε; Ε, λοιπόν, μπορείς επιτέλους να “αγκαλιάσεις” τη… μαυρίλα που συμπαθείς τόσο πολύ και να την εντάξεις στη διακόσμησή σου! Θυμήσου, όμως, πως οι περιορισμένες εκτάσεις έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα και χωρίς φόβο… paint it black!

Διότι, η διαχρονικότερη των διαχρονικότερων “αξιών” στη διακόσμηση είναι το μαύρο και κανείς δεν μπορεί να σε σταματήσει από το να χρησιμοποιήσεις το πιο elegant χρώμα στο χώρο σου. Άλλωστε, το πιο σημαντικό στοιχείο του interior design είναι να το φέρνεις στα… μέτρα σου! Όλες οι τάσεις του κόσμου και η πιστή ακολούθησή τους δεν θα καταφέρουν να κάνουν το σπίτι σου έτσι όπως το θέλεις, αν δεν ξεκινήσεις να βάζεις τα προσωπικά στοιχεία και το στυλ σου στο χώρο.

Εάν, λοιπόν, ψάχνεις να βρεις τρόπους να επαναφέρεις το μαύρο -έστω και σε μικρές ποσότητες- στο σπίτι μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες παρακάτω!

Στις πόρτες του σπιτιού


Μια σχετικά περιορισμένη επιφάνεια, που όμως θα δώσει τον κατάλληλο χαρακτήρα μιας και ξεχωρίζει μέσα στα υπόλοιπα χρώματα είναι οι πόρτες των δωματίων. Πέρα από το chic αποτέλεσμα θα έχεις και μια πολύ πρωτότυπη πρόταση!

Στην κουπαστή της σκάλας


Αν το σπίτι σου διαθέτει εσωτερική σκάλα, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην βάψεις την κουπαστή μαύρη! Και πάλι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό, χωρίς να νιώθεις ότι ο χώρος “κλείνει”.

Στα ντουλάπια της κουζίνας


Ακόμη ένας τρόπος να ανανεώσεις την κουζίνα σου και μάλιστα χρησιμοποιώντας την αγαπημένη σου απόχρωση. Βάφοντας τα ντουλάπια και τα συρτάρια της κουζίνας μαύρα θα δημιουργήσεις ένα minimal αποτέλεσμα, που θα βοηθήσει ιδιαιτέρως πολύ και στο ζήτημα των λεκέδων.

Στο “περίγραμμα” του τζακιού


Ειδικά στην περίπτωση που ο υπόλοιπος χώρος κυριαρχείται από το λευκό, τότε λίγο “μαύρισμα” στο τζάκι θα δώσει… προσωπικότητα στο δωμάτιο. Με το μαύρο θα αναδειχθούν οι γραμμές της αρχιτεκτονικής του και θα “απογειωθεί” η αισθητική του χώρου.

Στο πάτωμα των δωματίων


Αν έχεις κουραστεί από το πλακάκι και το παρκέ των δωματίων και θέλεις να κάνεις μια αλλαγή που σου ταιριάζει, τότε το μαύρο μπορεί να είναι η No1 επιλογή σου! Το μαύρο δάπεδο δίνει εντελώς διαφορετική διάσταση στο χώρο και ανανεώνει πλήρως την αισθητική του.

Στη μπανιέρα


Αυτό ίσως να είναι το πιο πολυτελές αποτέλεσμα του μαύρου: η προσθήκη του στο μπάνιο! Μια μαύρη μπανιέρα σε συνδυασμό με ξύλο και boho στοιχεία θα κάνει το μπάνιο σου… καινούριο και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει εξαιρετική αντίθεση, ιδανική αν αναζητάς εύκολο και άμεσο τρόπο να αλλάξεις την εικόνα του χώρου.

Read More

And More