Ποιες δουλειές του σπιτιού θα σε κάνουν να… ξεφορτωθείς τα νεύρα και την αρνητική ενέργεια

Είσαι σπίτι. Και είσαι νευριασμένη. Τι κάνεις; Ξεσπάς στο καθάρισμα φυσικά! Γιατί να χαλάσεις το “καλογυαλισμένο” σπίτι σου και να χαραμίσεις την κουκλίστικη διακόσμησή σου, σπάζοντας ό,τι βάζο και διακοσμητικό αντικείμενο απέκτησες με κόπο και θυσίες, όταν μπορείς να κάνεις κάτι εποικοδομητικό, όπως να καθαρίσεις τα πιο δύσκολα σημεία, να ξεσκονίσεις τις πιο κρυμμένες γωνιές και να γενικά να συνεφέρεις το σπίτι σου στην αρχική και πραγματική εικόνα του; Άλλωστε, είναι σίγουρο πως μόνο έτσι θα καταφέρεις να βάλεις μία τάξη στο χάος που δημιουργείται καθημερινά στο χώρο σου!

Πάρε, λοιπόν, την απόφαση, δώσε τόπο στην οργή και πιάσε το ξεσκονόπανο! Μην το πολυσκέφτεσαι, οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε συναισθηματικά συνδεδεμένοι με τις δουλειές του σπιτιού -ή τουλάχιστον με κάποιες από αυτές! Άλλος ηρεμεί πλένοντας πιάτα, κάποιοι σιδερώνοντας, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που το ρίχνουν στο σκούπισμα. Σε κάθε περίπτωση, άσε κάτω τις πορσελάνες και πιάσε γρήγορα το… ξεσκονόπανο!

Δες παρακάτω ποιες είναι οι ιδανικές δουλειές του σπιτιού, για να ξεσπάσεις κάθε φορά που νιώθεις ότι θα εκραγείς από τα νευρά!

  • Ξεσκόνισε τα πάντα από όλες τις βιβλιοθήκες και τα ράφια. Μην “κλέψεις”, βγάλε τα βιβλία ένα- ένα και κάνε τη δουλειά σωστά!
  • Τρίψε τους αρμούς από τα πλακάκια. Το ξέρεις ότι το θέλεις και καιρό τώρα το σκέφτεσαι. Πάρε βούρτσα, οδοντόβουρτσα ή ό,τι άλλο σε βολεύει και απαλλάξου από την εκνευριστική βρωμιά!
  • Άλλαξε την πλευρά του στρώματος στην οποία κοιμάσαι. Κοινώς, φέρε τα πάνω κάτω και τα πίσω μπρος! Και μετά στρώσε και το κρεβάτι σου, να είναι… κολαριστό!
  • Πλύνε τους τοίχους, τις πρίζες και το… σοβατεπί. Ναι, καλά άκουσες! Εκεί μπορείς να βγάλεις όλη την αρνητική ενέργειά σου και να ξεσπάσεις άφοβα!
  • Με ευλάβεια σκούπισε και σφουγγάρισε τα πατώματα. Δεν ξέρω αν μπορείς να “ξεσπαθώσεις” ακριβώς σε αυτή την κατηγορία, αλλά σίγουρα θα ηρεμήσεις και θα έχεις ένα καθαρό… πάτωμα!

Read More

And More