Πώς να κάνεις τους τοίχους σου να μοιάζουν ολοκαίνουριοι, χωρίς να χρειαστεί να φρεσκάρεις το χρώμα τους

Αν ψάχνεις έναν ενδιαφέροντα και ελκυστικό τρόπο να ανανεώσεις τους τοίχους του σπιτιού σου, μιας και βρισκόμαστε στην κατάλληλη εποχή για μια mini ανακαίνιση, τότε μάλλον έχει έρθει η στιγμή να σκεφτείς μερικούς περισσότερο πρωτότυπους και εφευρετικούς τρόπους από το απλό βάψιμό τους! Ναι, φυσικά και μια μεγάλη χρωματική αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά τόσο στο interior design, όσο και στη διάθεσή σου, ειδικά αν έχεις ερωτευτεί κάποια απόχρωση από τις νέες τάσεις και δεν μπορείς να περιμένεις μέχρι να την… ευχαριστηθείς στους τοίχους σου, αλλά να είσαι σίγουρη πως υπάρχουν πολύ πιο δυναμικοί τρόποι να φέρεις νέο αέρα και πνοή στο χώρο σου και να να τον κάνεις να μοιάζει εντελώς διαφορετικός! Και αυτό, γιατί θα πρέπει να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη και να εμπνευστείς από υλικά και μοτίβα που ίσως να μην είχες σκεφτεί πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι και να σταματήσεις να θεωρείς πως το σπίτι σου δεν θα μπορούσε ποτέ να μοιάζει σαν να ξεπήδησε από σελίδες περιοδικού… Κι όμως, είναι απολύτως doable και μάλιστα όχι τόσο εξεζητημένο και huge όσο το έχεις στο μυαλό σου!

Η κεντρική ιδέα που μεσουρανεί στον τομέα της διακόσμησης είναι ο συνδυασμός των προσωπικών προτιμήσεων και γούστων με τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και τα trends της κάθε εποχής. Άλλωστε, όλα είναι αλληλοσυνδεόμενα και επηρεάζονται μεταξύ τους σε ένα ντόμινο αισθητικών κατευθύνσεων! Επομένως, εκείνο που έχει σημασία όταν ετοιμάζεσαι να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στο σπίτι, όπως να παρέμβεις στο σχεδιασμό των τοίχων, είναι να αντλήσεις έμπνευση από τα ερεθίσματα που αντικρίζεις γύρω σου και να τα προσαρμόσεις στα “θέλω” και τις ανάγκες σου. Η διακόσμηση είναι ο χώρος στον οποίο μπορείς να επενδύσεις όλο σου το creative thinking και να πάρεις αποτελέσματα που ούτε είχες φανταστεί! Γιατί, λοιπόν, να μην κάνεις ένα βήμα παραπάνω και να δεις πού θα σε οδηγήσει; Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κινείσαι με απόλυτη ασφάλεια και ακολουθώντας την πεπατημένη, αλλά αντίθετα χρειάζεται πολλές φορές να δοκιμάζεις νέα πράγματα που θα σου δώσουν και μεγαλύτερη ευχαρίστηση!

Ετοιμάσου, λοιπόν, να κάνεις τη μεγάλη αλλαγή και διάβασε παρακάτω μερικές ιδέες που θα ανανεώσουν τους τοίχους σου και μαζί όλη την αισθητική του σπιτιού σου!

Χρησιμοποίησε oldschool ταπετσαρίες

Ναι, it’s a thing και οι ταπετσαρίες της… γιαγιάς έχουν κάνει ξανά την εμφάνισή τους! Μην τρομάζεις, μέχρι τώρα μπορεί να τις θεωρούσες παλιομοδίτικες, αλλά το παλιακό είναι τα τελευταία χρόνια η No1 τάση, όπως έχεις καταλάβει! Οι ρομαντικές, οι floral, οι oversize patterned και tropical ταπετσαρίες είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό μπορείς να συναντήσεις σε ένα σπίτι, αρκεί να έχουν τοποθετηθεί σωστά και σε αρμονία με το υπόλοιπο interior!

“Παίξε” με τα επιτοίχια μοτίβα

Είτε πρόκειται για ζωγραφισμένα μοτίβα, είτε για stencil, tape art ή ακόμη και street art, οι τοίχοι που “φιλοξενούν” πάνω τους απευθείας την… τέχνη είναι μία από τις καλύτερες λύσεις και πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές που μπορείς να κάνεις! Ανάλογα με τη διακοσμητική γραμμή που έχεις ακολουθήσει στο υπόλοιπο σπίτι, τα μοτίβα μπορούν να πάρουν πολλές και διαφορετικές μορφές και να κάνουν το χώρο να “ακτινοβολεί” φινέτσα και στυλ.

Επένδυσε τους τοίχους με πλακάκι

Η διακόσμηση με πλακάκια είναι μία τάση που τα τελευταία χρόνια κάνει… πάταγο! Μάλιστα, όλο και περισσότερα σχέδια και patterns έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο, είτε αφορούν την τοποθέτηση, είτε την κατασκευή τους. Θα έχεις σίγουρα προσέξει πόσο έντονη είναι η παρουσία των vintage διακοσμημένων πλακιδίων ή πως τα ευφάνταστα μαροκινά πλακάκια βρίσκονται παντού γύρω μας! Να, λοιπόν, μια ευκαιρία να εντοπίσεις τα αγαπημένα σου σχέδια και να τα χρησιμοποιήσεις για την επένδυση των τοίχων σου!

Κρέμασε oversized κάδρα και posters

Τα κάδρα και οι κορνίζες είναι πάντα μια καλή επιλογή για να δώσεις νέα εμφάνιση στους τοίχους σου, αλλά εκείνο που είναι ακόμη πιο ενδιαφέρον και σίγουρα θα σου αλλάξει τη διάθεση είναι ένας υπερμεγέθης πίνακας. Ουσιαστικά, εκείνο που θα μπορούσες να κάνεις με μια ταπετσαρία σε τμήμα ενός τοίχου, μπορείς να το καταφέρεις ακόμη πιο εύκολα και απλά, κρεμώντας ένα oversized κάδρο ή ένα μεγάλο poster που θα σε “προστατεύσει” επιπλέον από την αίσθηση της μονιμότητας που μπορεί να σου προκαλεί μια ταπετσαρία ή ένα καινούριο χρώμα στον τοίχο.

“Ντύσε” τους τοίχους σου με ξύλο

Ένα από τα πιο αριστοκρατικά στοιχεία που μπορείς να συναντήσεις σε ένα σπίτι, μπορεί να μην σου είχε περάσει ως τώρα από το μυαλό, αλλά είναι οι ξύλινες επενδύσεις που συναντάς στους τοίχους! Αυτή η ευρωπαϊκή τεχνοτροπία που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στη διακόσμηση των παλιών αρχοντικών μονοκατοικιών νεοκλασικού ρυθμού, είναι ίσως η πιο chic και μεγαλειώδης αλλαγή που μπορείς να κάνεις αυτή τη στιγμή στο σπίτι σου!

Read More

And More