Project Μπαλκόνι: Κάνε τη βεράντα σου τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό με απλές και εύκολες κινήσεις και χωρίς κόπο

Ο καύσωνας έρχεται! Ο καύσωνας βασικά ήρθε, αλλά… έπεται και συνέχεια! Και τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις; Παίρνουμε βαθιά ανάσα και βουτάμε στα καταγάλανα νερά! Ή τουλάχιστον αυτό ονειρευόμαστε. Γιατί στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι είμαστε ακόμα εδώ και κάνουμε σχέδια για τις καλοκαιρινές διακοπές. Ως τότε, όμως, κάπως πρέπει να βγουν οι μήνες και ο καλύτερος τρόπος φαίνεται πως είναι η “κατασκήνωση” στο μπαλκόνι. Ναι, αυτή η μικρή “νησίδα” καλοκαιριού, μέσα στην… αφρικανική ζέστη, ίσως να είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας για τις καυτές ημέρες που έρχονται όσο θα προχωράμε πιο βαθιά προς την καρδιά του καλοκαιριού! Και για να μετακομίσεις στο μπαλκόνι σου, βασική προϋπόθεση είναι να του συμπεριφερθείς σωστά! Να το εξοπλίσεις με τα απαραίτητα, να το διακοσμήσεις και να του δώσεις την tropical εικόνα που χρειάζεσαι για να αντέξεις τις υψηλές θερμοκρασίες!

Όπως σε κάθε χώρο του σπιτιού, έτσι και στο μπαλκόνι μπορείς να επιστρατεύσεις όλη τη φαντασία σου, να πάρεις έμπνευση από τις αγαπημένες σου εικόνες και να “πλάσεις” έναν κόσμο ιδανικό για σένα και τη χαλάρωση που έχεις ανάγκη! Κυρίως, θα πρέπει να περιποιηθείς τον εξωτερικό χώρο σαν να πρόκειται για το σαλόνι σου! Γιατί, πίστεψέ με, τις επόμενες ημέρες (και νύχτες) θα γίνει το σαλόνι σου! Θα είναι το σημείο του σπιτιού που θα σε “φιλοξενήσει” με την παρέα σου τα κυριακάτικα μεσημέρια, θα σε… νανουρίσει με το αεράκι τις γλυκές βραδιές και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε ένα ειδυλλιακό δείπνο! Για όλα τα παραπάνω, αξίζει να του δώσεις την απαραίτητη προσοχή, ώστε να διαμορφωθεί όπως ακριβώς το φαντάζεσαι και να σε συντροφεύσει στις εξωτικές καλοκαιρινές ημέρες που έρχονται!

Αν δεν το έχεις ήδη κάνει, λοιπόν, πάρε χαρτί και μολύβι και άρχισε να κρατάς σημειώσεις για να κάνεις το μπαλκόνι σου τη μικρή όαση που θέλεις για να… ξεκαλοκαιριάσεις!

Κρέμασε φωτάκια και φανάρια

Ο φωτισμός του μπαλκονιού είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία του! Ζητούμενο είναι όταν περνάς εκεί τα καλοκαιρινά βράδια να μπορείς να χαλαρώσεις, άρα το έντονο φως δεν βοηθάει, αλλά ταυτόχρονα να βλέπεις γύρω σου! Επομένως, χρειάζεσαι πολλά μικρά φωτάκια με χαμηλό φως και φαναράκια που θα κάνουν πιο ρομαντική και easy living τη διάθεση!

Χρησιμοποίησε πολλά φυτά

Μην ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο μπαλκόνι και άρα στο… φυσικό χώρο των φυτών! Για να έχεις το επιθυμητό tropical feeling επέλεξε πολλά πράσινα δέντρα, παχύφυτα ή καλάμια που θα κάνουν ακόμη πιο έντονη την καλοκαιρινή αίσθηση, ενώ ταυτόχρονα θα σε προστατεύει από τα αδιάκριτα βλέμματα της γειτονιάς!

Τοποθέτησε καλαμωτές και ψάθες γύρω σου

Η ψάθα είναι το κατεξοχήν υλικό του καλοκαιριού! Τόσο από αισθητική, όσο και από πρακτική άποψη, τοποθετώντας καλαμωτές και ψάθινα αντικείμενα στο μπαλκόνι σου θα του δώσεις ιδιαίτερη tiki διακόσμηση, ενώ ταυτόχρονα θα νιώθεις μια σχετική απομόνωση από τα γύρω διαμερίσματα!

Διακόσμησε με μαξιλάρια και pouf

Είπαμε, το μπαλκόνι θέλει χαλάρωση και ξεγνοιασιά! Δεν χρειάζεται να το “φορτώσεις” με oversized έπιπλα και να σπαταλήσεις πολύτιμο χώρο, όταν μπορείς να γεμίσεις (μεταφορικά και κυριολεκτικά) το μπαλκόνι με μαξιλάρια, επιδαπέδιες μαξιλάρες και pouf που θα χωρέσουν περισσότερο κόσμο, ενώ ταυτόχρονα θα είναι ιδανικά για… ξάπλες!

Κρέμασε σημαιάκια και διακοσμητικές γιρλάντες

Ένας ακόμη τρόπος να ομορφύνεις το μπαλκόνι σου είναι να το διακοσμήσεις με καλοκαιρινή props! Μαζί με τα φωτάκια και τα φανάρια, μπορείς να κρεμάσεις σημαιάκια, πανιά και γιρλάντες εξωτερικού χώρου είναι τα ιδανικά στοιχεία για την… μπαλκονάτο design σου!

Στρώσε τα… χαλιά σου

Το μπαλκόνι θα γίνει το δεύτερο σπίτι σου για τους επόμενους μήνες και ως τέτοιο θα πρέπει να το διακοσμήσεις! Πέρα από το γεγονός πως πρόκειται για μεγάλο interior trend, τα χαλιά είναι και ο No1 τρόπος να κάνεις τη βεράντα σου ακόμη πιο cozy και comfy, δίνοντας την αίσθηση του χώρου που “αγκιαλιάζει” την καθημερινότητά σου!

Βάλε χρώμα και καλή διάθεση

Το καλοκαίρι είναι φωτεινό, πολύχρωμο και… ζουμερό! Και έτσι πρέπει να είναι η διάθεσή σου και επομένως η διακόσμησή σου! Είτε πρόκειται για εσωτερικό, είτε για εξωτερικό χώρο, το χρώμα είναι απαραίτητο για να σου φτιάξει τη μέρα και να σε γεμίσει ενέργεια και χαρά!

Read More

And More