Reused ξύλο: Το τέλειο… φινίρισμα για την “οικολογική” διακόσμησή σου

Η eco – friendly διάθεση έχει κυριαρχήσει -ή τουλάχιστον προσπαθεί- σε όλους τους τομείς του lifestyle, από τη μόδα και τη διατροφή μέχρι την αρχιτεκτονική και τη διακόσμηση. Το” Go Green” κίνημα εξαπλώνεται (ευτυχώς) με ραγδαίους ρυθμούς παρασύροντας τον κόσμο στη δίνη μιας αντίληψης και συμπεριφοράς που μόνο εποικοδομητική μπορεί να είναι! Οι interior designers από κάθε γωνιά της γης έχουν εντάξει τα ανακυκλωμένα υλικά και την επαναχρησιμοποίησή τους στα κορυφαία trends της κάθε σεζόν, σε μια προσπάθεια να επιστήσουν την προσοχή στην αναγκαιότητα που υπάρχει για “πράσινη” νοοτροπία! Και ευτυχώς, η ευαισθητοποίηση έρχεται… πακέτο με μια αισθητική ανώτερου επιπέδου!

Ανάμεσα στις οικολογικές τάσεις της χρονιάς είναι φυσικά και τα reused ξύλα και όχι χωρίς λόγο! Μία από τις πιο διαχρονικές τάσεις -μιας και… κρατάει χρόνια αυτή κολόνια-, αφού οι used ξύλινες επιφάνειες φέρνουν απίθανο elegance και φινέτσα σε ένα χώρο, ενώ ταυτόχρονα το ξύλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με χίλιους δυο τρόπους! Αν μέσα στην οικολογική συνειδητοποίηση δε, προσθέσεις και τη ροή προς μια πιο… homemade και DIY διακόσμηση, τότε θα δεις ότι η επαναχρησιμοποίηση των παλιών ξύλινων επίπλων είναι ό,τι πιο in style αυτή τη στιγμή!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να βάλεις στη ζωή σου το παλαιωμένο ξύλο και μάλιστα χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία κάνοντάς το! Είτε αν “κληρονομήσεις” ένα παλιό έπιπλο από τη… γιαγιά, είτε αν κάνεις μια βόλτα σε second hand και vintage καταστήματα ή ακόμα κι αν απλά αποφασίσεις να βρεις νέο τρόπο χρήσης ενός επίπλου που ήδη έχεις, αλλά σε έχει κουράσει, ο δρόμος για την επαναχρησιμοποίηση είναι μακρύς και με πολλές επιλογές!

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες για το πώς να εντάξεις το παλαιωμένο ξύλο στο σπίτι και τη διακόσμησή σου!

Με μερικά παλιά καφάσια ή ράφια τυπογραφείου μπορείς να δημιουργήσεις μια εναλλακτική σύνθεση στον τοίχο σου, αντί για την καθιερωμένη βιβλιοθήκη.

Παλιές ξύλινες σανίδες μπορούν να μεταμορφωθούν σε… έργο τέχνης για να κρεμάσεις στο σαλόνι σου.

Τα ξύλινα κουτιά που συνήθως περιέχουν κρασιά και δεν ήξερες πώς να αξιοποιήσεις τώρα μπορούν να γίνουν υπέροχα κασπό για τα φυτά σου.

Σανίδες και κομμάτια ξύλου που μπορείς να βρεις ακόμα και στα… σκουπίδια, με ένα καλό καθάρισμα και λίγο λούστρο θα γίνουν ένα απίθανο κεφαλάρι για το υπνοδωμάτιό σου.

Άλλη μία κατασκευή από παλιά ξύλινα καφάσια που έχουν “χτίσει” μια ολοκληρωμένη βιβλιοθήκη.

Μια εγκαταλειμμένη πόρτα μπορεί να βρει νέο “σκοπό” αν επαναχρησιμοποιηθεί με νέο ρόλο στο σπίτι.

Μια δανέζικη συρταριέρα φτιαγμένη εξολοκλήρου από used ξύλα δίνει βάθος και προσωπικότητα σε όποιο χώρο σταθεί.

Η μοναστηριακή τραπεζαρία από παλιό ξύλο με πάγκους για καθίσματα είναι από τις πιο διαχρονικές τάσεις στο inetrior.

Read More

And More