Secret spot: Όλα τα σημεία που ξεχνούσες να διακοσμήσεις μέχρι τώρα και πώς να τα ανανεώσεις

Υπάρχει ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους λάτρεις της διακόσμησης και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός πως ο κάθε χώρος θέλει το χρόνο του για να διαμορφωθεί πλήρως. Η αντίληψη πως ένα σπίτι μπορεί να διακοσμηθεί εφάπαξ και εξολοκλήρου είναι εντελώς λανθασμένη -και παρωχημένη αν με ρωτάς! Όπως έχω τονίσει πολλές φορές, το σπίτι είναι σαν ένας “ζωντανός” οργανισμός και ως τέτοιος εξελίσσεται, αλλάζει και μεταλλάσσεται με τον καιρό. Γι΄ αυτό, άλλωστε, υπάρχουν και τα trends που τόσο πολύ αγαπάμε όλοι, για να μας δίνουν νέες προοπτικές και προτάσεις, ώστε να ανανεώνουμε τη διακόσμησή μας και να αλλάζουμε μαζί και την αύρα που αποπνέει ο προσωπικός χώρος μας. Κάπως έτσι, λοιπόν, με το πέρασμα του χρόνου θα ανακαλύπτεις όλο και περισσότερες ευκαιρίες για διακοσμητικούς… πειραματισμούς, τις οποίες θα εκμεταλλεύεσαι κατά καιρούς με διαφορετικούς τρόπους! Τέτοιες ευκαιρίες είναι και όλες οι γωνιές του σπιτιού που μέχρι τώρα δεν είχες σκεφτεί ποτέ ότι μπορείς να αξιοποιήσεις ή δεν ήξερες πώς να το κάνεις!

Μπορεί οι κεντρικοί χώροι, όπως το σαλόνι, τα υπνοδωμάτια, η τραπεζαρία, η κουζίνα και το μπάνιο, να ήταν τα σταθερά πεδία δράσεις σου μέχρι τώρα, αλλά ακόμη και αυτοί έχουν κρυφές γωνιές με πολλές δυνατότητες. Την ίδια στιγμή, εκτάσεις όπως το φουαγιέ του σπιτιού, οι διάδρομοι και τα χωλ ή και οι εσωτερικές σκάλες αν το σπίτι σου είναι διώροφο, περνούν συχνά απαρατήρητοι. Αυτό, όμως, ισχύει μόνο για εσένα που τους βλέπεις καθημερινά! Ένας επισκέπτης ή καλεσμένος σίγουρα θα προσέξει και θα εκτιμήσει τις μικρότερες διακοσμητικές πινελιές που θα δώσεις σε σημεία με μικρότερη σημασία! Πολύ απλά, γιατί όλη η “μαγεία” κρύβεται στις λεπτομέρειες! Μάλιστα, αυτά είναι και τα στοιχεία τα οποία θα μπορείς να εναλλάσσεις και να μεταβάλεις πολύ πιο εύκολα σε βάθος χρόνου, μιας και ποτέ κανένας δεν προτίμησε να αγοράσει έναν ολοκαίνουριο (και πανάκριβο!) καναπέ, από το να “παίξει” με τα διακοσμητικά αντικείμενα ή τις κρεμάστρες στο χωλ και τα ράφια της κουζίνας!

Για αυτό, λοιπόν, σήμερα θα σου πως μερικά μικρά μυστικά με μεγάλη αισθητική αξία που θα μεταμορφώσουν το χώρο σου! Αρκεί να δώσεις… βάση στις λεπτομέρειες!

Στις κενές γωνίες της κουζίνας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κουζίνα μας δεν χωράει όλα αυτά τα σκεύη και τα τρόφιμα που θα θέλαμε να αποθηκεύσουμε. Ωστόσο, ταυτόχρονα υπάρχει μια γωνία ή ένας τοίχος, τα οποία αφήνουμε κενά θεωρώντας πως είναι πολύτιμος ζωτικός χώρος. Στην πραγματικότητα, μπορούμε να τοποθετήσουμε σε αυτά τα σημεία ένα τρόλεϊ, ένα dexion ή ακόμη και μια σκαλιέρα, ώστε να το τοποθετήσουμε, να κρεμάσουμε και να διακοσμήσουμε τα ράφια τους με όλα τα αγαπημένα μας αντικείμενα!

Στους τοίχους που περιβάλουν τη σκάλα

Άλλη μία περίπτωση που μονίμως ξεχνάμε! Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε τη σκάλα σαν έναν κενό χώρο, που επιτελεί μονάχα το λειτουργικό ρόλο του. Λάθος! Οι σκάλες μας δίνουν τη δυνατότητα να εξαντλήσουμε το διακοσμητικό ταλέντο μας! Τα αγαπημένα μας posters, μια ταπετσαρία, ένα stylish χρώμα, ένα ιδιαίτερο χαλί, κάποιο κρεμαστό διακοσμητικό ή ακόμη και διακοσμητικά στα πλατύσκαλα είναι η καλύτερη και ευκολότερη λύση για αυτούς τους άδειους και άχρωμους τοίχους!

Στην είσοδο του σπιτιού

Το φουαγιέ είναι ένα ζήτημα που πολύ με έχει απασχολήσει στο παρελθόν. Και στο παρελθόν. ΚΑΙ στο παρελθόν. Τα πράγματα είναι απλά: είναι το πρώτο πράγμα που βλέπουν όλοι όταν μπαίνουν στο σπίτι σου, οπότε δεν μπορεί να είναι άδειο, ούτε ακατάστατο, ούτε αδιάφορο! Θέλεις, λοιπόν, να είναι eye catching; Ράφι, κρεμάστρες, καλάθι, φυτό, κάδρο, χαλί. Αυτά είναι τα απολύτως απαραίτητα και φυσικά το προσωπικό στυλ σου!

Στο μπάνιο… γενικώς

Αν πληκτρολογήσεις τη λέξη “μπάνιο” στο search του Tlife σου, υπόσχομαι πως θα βρεις όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις! Ωστόσο, πρέπει να θυμάσαι πως το μπάνιο είναι το next big thing που πρέπει να προσέξεις στη διακόσμησή σου! Με μερικά κρεμαστά φυτά εσωτερικού χώρου (που αγαπούν την υγρασία), λίγα κεριά στο ράφι του καθρέφτη και ένα ψάθινο καλάθι κάτω από το νιπτήρα ή πλάι στο πλυντήριο, ο χώρος θα αποκτήσει ενδιαφέρον και προσωπικότητα!

Πάνω από τον καναπέ

Η συνηθισμένη εικόνα στα σπίτια είναι ο καναπές να εφάπτεται σε έναν τοίχο και πίσω να έχουν τοποθετηθεί κάδρα. Πολύ ωραία ως εδώ! Δεν θα ήθελες, όμως, και ένα μικρό twist σε αυτή την εικόνα; Γιατί να μην κρεμάσεις ένα ράφι, πάνω στο οποίο θα χωρέσεις όλα τα ιδιαίτερα και ξεχωριστά διακοσμητικά σου, ώστε να δημιουργηθεί ένα σημείο αναφοράς στο σαλόνι σου; Μερικά βιβλία ή περιοδικά, φυτά εσωτερικού χώρου, αρωματικά κεριά και decorating items θα δώσουν ανανεωτικό “αέρα” στο χώρο!

Read More

And More