Spring redecoration: Βάψε τα παράθυρά σου για το πιο ανοιξιάτικο look στο σπίτι

Όσο ο καιρός “ανοίγει”, τόσο πιο έντονη είναι η διάθεση για ανανέωση! Είτε πρόκειται για τις ντουλάπες και την γκαρνταρόμπα σου, είτε για το σπίτι και τη διακόσμησή σου, η ανάγκη να αλλάξεις παραστάσεις και να δώσεις νέο αέρα στην καθημερινότητά σου είναι πλέον σχεδόν… επιτακτική! Είναι κάτι που προκύπτει κάθε χρόνο τέτοια εποχή, αυτή η “έμπνευση” που σε πιάνει να φέρεις τα πάνω κάτω και να κάνεις το σπίτι… φύλλο και φτερό! Η ακαταμάχητη επιθυμία να αλλάξεις χρώματα, έπιπλα, διακοσμητικά και υφάσματα, όμως, δεν μπορεί να έχει και απολύτως πραγματικό… αντίκρυσμα! Διότι, πέρα από χρονοβόρο, μπορεί να γίνει και πολύ ακριβό “σπορ”. Ευτυχώς, όμως, υπάρχει μία κίνηση ματ που μπορείς να κάνεις, ώστε να ανανεώσεις πλήρως την εικόνα του σπιτιού σου με minimum έξοδα και μάλιστα πολύ εύκολα! Και αυτή δεν είναι άλλη από το να βάψεις τα παράθυρά σου!

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή! Αν βάλεις… κάτω όλα εκείνα που θέλεις να αλλάξεις, για να είσαι ικανοποιημένη με το “ελαφρύ και δροσερό” σπίτι σου, θα δεις πως θα χρειαστεί να επενδύσεις ένα σκασμό χρήματα σε αυτή την ανακαίνιση (που ΔΕΝ είναι εφικτό να την κάνει κάνει χρόνο), ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να δουλεύεις από τώρα μέχρι τον Αύγουστο για να ολοκληρωθεί το project! Σκέψου απλά πόσο μπορεί να σου κοστίσει μια τόσο μεγάλη αλλαγή σαν αυτή που ίσως να έχεις στο μυαλό σου: να ξαναβάψεις τους τοίχους σε πιο απαλές αποχρώσεις, να αγοράσεις καινούρια ριχτάρια- μαξιλαράκια- κουρτίνες- χαλιά, να γεμίσεις με παστέλ και διάφανα βάζα και boho κασπό, να “ανθίσεις” φυτά και λουλούδια και ό,τι άλλο μπορεί να κατεβάσει ο νους σου μέσα σε αυτή την τρελή ανοιξιάτικη τροχιά που κατά πάσα πιθανότητα έχεις μπει! Αντίθετα, μια σχετικά μικρή παρέμβαση, όπως είναι η αλλαγή στο χρώμα των παραθύρων θα κάνει το σπίτι σου ακόμη πιο χαρούμενο, πιο αρμονικό και περισσότερο “ζωντανό” σε χρόνο dt και με ελάχιστα έξοδα! Άσε, που μπορείς να το κάνεις και ολομόναχη, μιας και δεν θα χρειαστεί απίστευτη δεξιοτεχνία για μια τόσο μικρή επιφάνεια!

Έπειτα, μέσα από τα χρωματιστά παράθυρα, που φαίνεται πως ως τάση είναι ανάμεσα στις πιο ανερχόμενες της σεζόν, θα καταφέρεις να “ισιώσεις” τη διακόσμησή σου, φέρνοντας φως και ενέργεια στο χώρο. Αν για παράδειγμα, λατρεύεις ένα χρώμα, αλλά είτε δεν είσαι έτοιμη να “δεσμευτείς” με αυτό σε μια μεγάλη επιφάνεια όπως είναι οι τοίχοι, τότε μπορείς να βάψεις τα παράθυρά σου. Ή αν νιώθεις πως δεν υπάρχει μεγάλη χρωματική συνοχή σε ένα δωμάτιο, μέσα από την κατάλληλη απόχρωση στα παράθυρα θα καταφέρεις να έχεις ισορροπία. Επίσης, όταν θέλεις να δώσεις προοπτική στο χώρο, με αρχιτεκτονικές αναφορές και γεωμετρία, πάλι μέσα από το περίγραμμα των παραθύρων θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια, τα χρωματιστά παράθυρα θα σου λύσουν τα χέρια και θα φέρουν νέα πνοή στο σπίτι!

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες για να προετοιμαστείς κατάλληλα ή να… ψηθείς περισσότερο για αυτή την αλλαγή!

Το κίτρινο παράθυρο σε συνδυασμό με τον κατάλευκο τοίχο φέρνει ενέργεια και φως στο χώρο.

Ένα βαθύ μπλε με νότες του γκρι χρώμα μπορεί να δημιουργήσει ένα υπέροχο english style σύνολο.

Black & white αντιθέσεις σε απόλυτη σύμπνοια με το Danish design και το μινιμαλισμό κάνουν αυτό το σαλόνι chic και in style.

Cobalt blue σε μια κουζίνα που κινείται στο όριο του έθνικ και του σκανδιναβικού design.

Ένα mediterranean σκηνικό επιτυγχάνεται πανεύκολα με αυτό το grey βεραμάν σε συνδυασμό με ολόλευκο περιβάλλον.

Ένας ακόμη black & white χώρος που γεμίζει ενέργεια από τις αντιθέσεις των χρωμάτων.

Το αρκετά πιο pop πορτοκαλί που μπορεί να ξένιζε σε μεγάλη επιφάνεια, αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον “κοσμώντας” το παράθυρο.

Read More

And More