Stylish thirties: Αυτά είναι τα 5 πράγματα που πρέπει να ξεφορτωθείς αμέσως από το σπίτι αν έγινες 30

Αυτή είναι μία περίοδος που εκεί έξω κυκλοφορούν παντού οδηγοί για τους νέους φοιτητές και γενικά εκείνους που είτε πορεύονται προς τα 20 ή τα έχουν μόλις συμπληρώσει. Πώς να διακοσμήσουν το σπίτι τους, από πού να ψωνίσουν, ποια είναι τα απαραίτητα για το φοιτητικό σπίτι και ό,τι άλλο φανταστείς! Ξέρεις, όμως, τι δεν βλέπεις συχνά; Οδηγούς για εμάς τους υπόλοιπους, που θέλουμε-δεν θέλουμε αποκαλούμαστε “30άρηδες” και οι επιλογές μας στο interior design θα έπρεπε να αντικατοπτρίζουν την ηλικία μας! Βλέπεις, υπάρχει τελικά ένα χάσμα ανάμεσα στα φοιτητικά χρόνια και την επίσημα ενήλικη ζωή και είναι κάπως λάθος να “κουβαλάμε” τα κατάλοιπα των twenties στο τώρα, ακόμη κι αν αυτό αφορά τις διακοσμητικές επιλογές μας!

Και να μερικοί λόγοι. Κάποτε μπορεί να μην σε ένοιαζε η διακόσμησή σου και το μόνο που χρειαζόσουν να ήταν τα απολύτως απαραίτητα: ένας καναπές, ένα τραπέζι και ένα κρεβάτι. Από τότε, όμως, οι ανάγκες έχουν αυξηθεί, με κυριότερη εκείνη της ξεκούρασης, μιας και τώρα δουλεύεις, έχεις υποχρεώσεις, ευθύνες και πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως ο χρόνος που περνάς στο σπίτι είναι πολύτιμος για τη χαλάρωσή σου και άρα ο τρόπος που διαμορφώνεις το χώρο σου εξαιρετικά σημαντικός για αυτό το λόγο. Επιπλέον, γιατί στα 20 μας λίγοι έχουμε ανακαλύψει τον εαυτό μας και τα “θέλω” μας και αυτό καθρεφτίζεται τόσο στις στιλιστικές επιλογές, όσο και στις διακοσμητικές. Σκέψου, πόσες φορές έχεις “φρίξει” με μια φωτογραφία από τα φοιτητικά χρόνια σου; Κάπως έτσι είναι και το σπίτι: κάποια στιγμή θα μετανιώσεις για εκείνο το poster του… Brad Pitt στο σαλόνι σου! Τέλος, γιατί όπως και να το κάνουμε η αισθητική σου έχει πάθει… update. Μεγαλώνοντας αλλάζει και η οπτική μας πάνω στο τι είναι ωραίο και καλαίσθητο και ο προσωπικός χώρος μας είναι το κατάλληλο πεδίο για να εφαρμόσουμε το νέο, εξελιγμένο και αναπτυσσόμενο στυλ μας!

Για όλα αυτά, λοιπόν, σε περίπτωση που ακόμα δεν το έχεις κάνει, αυτά είναι τα πέντε βασικά πράγματα που πρέπει να… ξεφορτωθείς από το σπίτι σου αν έχεις ήδη “πατήσει” τα 30!


Ο καναπές- κρεβάτι

Μπορεί στο φοιτητικό σπίτι να σου φαινόταν υπέροχος και σούπερ λειτουργικός, αλλά πλέον δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ύπαρξής του στο σαλόνι σου. Έχει έρθει η στιγμή να κάνεις περισσότερο “ενήλικες” επιλογές, όπως είναι ένας stylish διθέσιος ή τριθέσιος καναπές, γύρω από τον οποίο θα… ξετυλίξεις το διακοσμητικό ταλέντο σου!

Τα παλιά κλινοσκεπάσματα

Είναι απολύτως λογικό στα 20 σου να μην έδινες καμία απολύτως σημασία στα σεντόνια και τις κουβέρτες σου, αλλά πλέον κερδίζεις τα δικά σου χρήματα και δεν έχεις καμία δικαιολογία για τα παλιά και γαριασμένα σεντόνια σου. Ευτυχώς, μπορείς να βρεις εκπληκτικά σχέδια σε πολύ καλές τιμές, για να ανανεώσεις επιτέλους το υπνοδωμάτιό σου!

Τα poster χωρίς κάδρο

Μπορεί κάποτε να σου ήταν αρκετό και να “γέμιζε” τους τοίχους σου, αλλά όχι, σε αυτή την ηλικία δεν είναι καθόλου θεμιτό να έχεις κολλημένα poster στο σαλόνι σου! Η τέχνη είναι απαραίτητη, αλλά η σωστά οργανωμένη τέχνη θέλει και το… κάδρο της!

Τα “δανεικά” έπιπλα

Ίσως, ξεκινώντας τη φοιτητική ζωή και στήνοντας το πρώτο σπίτι σου, να άρχισες να “φιλοξενείς” παλιά έπιπλα των γονιών σου, των μεγαλύτερων αδερφών σου, της γιαγιάς ή μιας θείας σου. Τώρα, όμως, είναι αναγκαίο να τα… ξεφορτωθείς και να τα αντικαταστήσεις με πράγματα που σου ταιριάζουν και ολοκληρώνουν τη διακόσμησή σου. Εκτός, βέβαια, και αν μιλάμε για κειμήλια ή έπιπλα με εξαιρετικό design που μπορεί να χρειάζονται απλά ένα φρεσκάρισμα για να “λάμψουν”!

Τα “φθηνά” χαλιά

Ξέρω, στο φοιτητικό σπίτι σου μάλλον δεν είχες χαλιά. Ή είχες… κακά χαλιά. Και τώρα σου φαίνεται περίεργο. Μάθε, όμως, πως τα χαλιά και οι κουρτίνες είναι τα στοιχεία που είτε “φτιάχνουν”, είτε καταστρέφουν ένα σπίτι. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να βρεις το χαλί που θα σε συντροφεύσει για τα επόμενα χρόνια και να κάνεις μια επένδυση, Πίστεψέ με, θα σε ανταμείψει!

Read More

And More