Τα πιο stylish κεφαλάρια για το κρεβάτι σου δεν πάνε “πακέτο” μαζί του! Δες ποια είναι

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από την τελευταία φορά που σου τόνισα πως το κεφαλάρι του κρεβατιού πρέπει από εδώ και στο εξής να το προσέχεις! Βλέπεις, η νέα τάση στο υπνοδωμάτιο θέλει η “πλάτη” του κρεβατιού σου να είναι oversized, πρωτότυπη, stylish και να κυριαρχεί στο χώρο! Και αυτό είναι κάτι που από εδώ και πέρα θα βλέπεις παντού γύρω σου! Όπως σου είχα πει και εδώ, αυτό το μικρό κομμάτι επιφάνειας που βρίσκεις στην κορυφή των κρεβατιών κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να αναδειχθεί σε must have item για τη διακόσμηση και μάλιστα έχει “αγκαλιαστεί” από τους interior designers. Σημασία όμως έχει, πως ακόμη κι αν το κρεβάτι σου δεν διαθέτει ένα μεγαλοπρεπές και επιβλητικό (εντάξει, όχι “βασιλικό”) κεφαλάρι, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να περιοριστείς! Γιατί υπάρχουν τρόποι να το δημιουργήσεις μόνη σου, με εναλλακτικούς τρόπους!

Ο λόγος που το κεφαλάρι έχει επανέλθει στο προσκήνιο είναι κυρίως η “στροφή” της διακόσμησης προς περισσότερο cozy και comfy αισθητικά στοιχεία. Και μιας και το υπνοδωμάτιο είναι ο κατεξοχήν χώρος της χαλάρωσης, της ξεκούρασης και γενικότερα της… απόσυρσης, εννοείται πως η “πλάτη” του κρεβατιού θα έπαιρνε νέες και πολύ ενδιαφέρουσες διαστάσεις. Ωστόσο, επειδή τα πάντα στο interior design είναι θέμα στυλ, γούστου και διάθεσης, αλλά κυρίως είναι θέμα budget, μπορείς με πρωτότυπες λύσεις να αποκτήσεις το ειδυλλιακό κεφαλάρι που ονειρεύεσαι! Κι ας μην πάει “πακέτο” με το κρεβάτι σου!

Δες, λοιπόν, παρακάτω με ποιους τρόπους μπορείς να εντάξεις αυτή τη νεοεισαχθείσα τάση της διακόσμησης και στο δικό σου προσωπικό… καταφύγιο!

Όρισε μια περιοχή γύρω από το κρεβάτι

Το κεφαλάρι μπορεί να “μεταφραστεί” και ελεύθερα ως μια περιοχή στο “κεφάλι” του κρεβατιού. Μπορείς, λοιπόν, να δημιουργήσεις μόνη σου μια “εσοχή” που θα λειτουργεί ως κεφαλάρι, φτιάχνοντας μια σύνθεση από ράφια με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία.

Με ακατέργαστο ξύλο και φελλό

Μιας και τα φυσικά υλικά θεωρούνται top trends αυτή τη στιγμή, δημιούργησε το κεφαλάρι σου απλώς και μόνο κρεμώντας στον τοίχο ένα μεγάλο κομμάτι φελλού ή ακατέργαστου ξύλου.

Χρωμάτισε μια περιοχή στον τοίχο

Ένας από τους πιο stylish τρόπους να δημιουργήσεις το δικό σου κεφαλάρι είναι να επιλέξεις την αγαπημένη σου απόχρωση και να δώσεις σχήμα στον τοίχο! Βάψε, λοιπόν, μια ορισμένη περιοχή όπως ακριβώς θέλεις και το αποτέλεσμα θα είναι super!

Χρωμάτισε ολόκληρο τον τοίχο

Όπως είπαμε, στο θέμα του κεφαλαριού… size does matter! Επομένως, μπορείς να βάψεις ολόκληρο τον τοίχο στον οποίο εφάπτεται το κρεβάτι σου και μάλιστα με διάφορες τεχνοτροπίες!

Με ένα διαχωριστικό ή παραβάν

Αν το στυλ σου αγγίζει περισσότερο την boho chic πλευρά της ζωής, τότε αυτή ίσως να είναι η καλύτερη λύση για εσένα! Ένα παραβάν από μπαμπού που θα στερεώσεις στον τοίχο, θα δώσει το πιο ενδιαφέρον και ξεχωριστό αποτέλεσμα!

Κρέμασε ένα διακοσμητικό πανί

Άλλη μία λύση για εσένα που θέλεις να λέγεσαι και stylish και bohemian! Τα διακοσμητικά πανιά με patterns είναι μεγάλη τάση στη διακόσμηση και δίνουν το κατάλληλο αποτέλεσμα αν χρησιμοποιηθούν ως κεφαλάρια!

Κρέμασε ένα… χαλί

Τα κιλίμια χρησιμοποιούνται πλέον κατά κόρον για να διακοσμήσουν ένα χώρο και συγκεκριμένα τους τοίχους του. Και στο υπνοδωμάτιο μπορούν να κάνουν “θαύματα”.

Read More

And More