The Bedroom Files: Πέντε βήματα για να ανανεώσεις το υπνοδωμάτιο και να ετοιμαστείς για το απόλυτο cocooning

Είτε είναι χειμώνας, είτε καλοκαίρι, ακόμη κι αν έξω χιονίζει ή έχει καύσωνα, ένα είναι το μέρος που θα σου προσφέρει θαλπωρή, χαλάρωση και ξεκούραση και ξέρεις ποιο είναι. Φυσικά, το υπνοδωμάτιό σου! Ειδικότερα, όμως, όσο οι μήνες προχωρούν προς περισσότερο χειμωνιάτικο mood, όσο οι θερμοκρασίες πέφτουν και ο ουρανός συννεφιάζει, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη θα έχεις να… αποσύρεσαι στο προσωπικό σου καταφύγιο, να “βουτάς” στα αφράτα και λιγουρευτά σαν ζαχαρωτά σκεπάσματά σου και να απολαμβάνεις πολύτιμο χρόνο με τον εαυτό σου, διαβάζοντας το βιβλίο σου ή βλέποντας μια σειρά στο Netflix. Άλλωστε, μετά από μία κουραστική ημέρα στη δουλειά, είναι βέβαιο πως το μόνο που θέλεις είναι να βγάλεις τα ρούχα σου και να κουλουριαστείς κάτω από τα φίνα σεντόνια σου και τα άπειρα fluffy μαξιλάρια σου! Τι γίνεται, όμως, όταν στην αλλαγή της εποχής κάτι “κλωτσάει” στη συνολική εικόνα; Τότε χρειάζεσαι επειγόντως ένα update, για να κάνεις το δωμάτιό σου ακόμη πιο λαχταριστό και “ζεστό”!

Ένας είναι ο βασικός κανόνας για κάθε υπνοδωμάτιο και έχει τρία σκέλη: πρέπει να είναι όσο στιλάτος θέλεις και σου ταιριάζει, να είναι φυσικά απεριόριστα άνετο, ώστε να σε ξεκουράζει και τέλος να σου δίνει την αίσθηση ενός “ζεστού” χώρου που σε προσκαλεί να τον απολαύσεις! Έχουμε, λοιπόν, ξανά τον κεντρικό άξονα: stylish, comfy & cozy! Και αυτός είναι ο “νόμος” για κάθε υπνοδωμάτιο. Επομένως, όταν ο καιρός αλλάζει μαζί με τις εποχές, είναι απαραίτητο να προσαρμόσεις και το χώρο στα νέα δεδομένα για να μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σου! Όπως δεν θα συνεχίσεις να σκεπάζεσαι με ένα απλό σεντόνι, αλλά θα… επιστρατεύσεις σύντομα το πουπουλένιο πάπλωμα, έτσι θα χρειαστεί να δώσεις και στον υπόλοιπο χώρο την αύρα και την ατμόσφαιρα που επιβάλλει η χειμωνιάτικη διάθεση.

Τώρα, λοιπόν, είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνεις αυτή τη μετάβαση και παρακάτω θα δεις μερικά βήματα που θα σε οδηγήσουν με ακρίβεια στο stylish, cozy & comfy υπνοδωμάτιο που ονειρεύεσαι!


Άλλαξε τα διακοσμητικά μαξιλάρια σου

Αν μέσα στο καλοκαίρι είχες επιλέξει να δώσεις στο δωμάτιό σου έναν πιο εξωτικό χαρακτήρα, τώρα ήρθε η στιγμή να ξεχάσεις τα palm tree, tropical και summery patterns στα μαξιλάρια σου και να επιλέξεις περισσότερο fluffy και “ζεστές” υφές, όπως η faux γούνα, το βαμβάκι, το πλεκτό, το μάλλινο και το βελούδο, σε γήινες ή πιο moody αποχρώσεις που θα δημιουργήσουν layering στο χώρο και θα σε προσκαλούν για ατελείωτο cocooning!

Βάλε το βελούδο στο χώρο σου

Μιλώντας για “χειμερινές” υφές, το βελούδο είναι ένα από τα πιο φίνα και κομψά υφάσματα που πετυχαίνουν αμέσως το εφέ του cozy δωματίου! Είναι “ζεστό”, φινετσάτο και δίνει ακόμη πιο έντονη αίσθηση χειμώνα από ό,τι το βαμβάκι ή το λινό -ακόμη κι αν τα λατρεύεις, μάλλον πρέπει να τα αποχωριστείς. Plus: φαίνεται ότι θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends του ερχόμενου χειμώνα!

Στρώσε τα χαλιά σου

Δεν έχει σημασία αν θα είναι με ψηλό πέλος ή κιλίμια, αν θα έχουν φτιαχτεί με βαμβάκι, ψάθα ή μαλλί, αν θα έχουν patterns ή μονοχρωμία, αρκεί να καλύπτουν τα δάπεδά σου! Άλλωστε, No1 κανόνας στη μετάβαση από το καλοκαίρι στο χειμώνα είναι να “ζεστάνεις” το σπίτι σου με χαλιά, που δίνουν αυτόματα πιο cozy αίσθηση σε κάθε χώρο. Επίλεξε το layering χαλιών για ακόμη πιο επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Ανανέωσε τη χρωματική παλέτα σου

Είναι αρκετά σημαντικές οι διαφορές ανάμεσα στην ανεμελιά του καλοκαιριού και την ανάγκη για cocooning του χειμώνα. Για αυτό και τα χρώματα αλλάζουν, μαζί με τις υφές, για να προσαρμοστούν στα διαφορετικά συναισθήματα που προκαλεί η κάθε εποχή. Αν είσαι λάτρης των neutral αποχρώσεων θα μπορούσες να διανθίσεις τον καμβά σου με περισσότερους γκρι και sand τόνους. Αν οι έντονες διακυμάνσεις είναι το στοιχείο σου, τότε το πετρόλ, το μαύρο, το millenial pink και οι χρυσές λεπτομέρειες είναι το επόμενο βήμα που θα κάνεις!

Φτιάξε το φωτισμό σου

Το λευκό φως έχει την τάση να δημιουργεί ψυχρότητα στο χώρο, είναι πιο “κρύο” και… αποστειρωμένο και προτιμάται το καλοκαίρι για να δροσίζει. Αντιθέτως, το κίτρινο φως δίνει πιο σκοτεινό αποτέλεσμα, που συνήθως κουράζει το βλέμμα. Η καλύτερη λύση, λοιπόν, για αυτή την εποχή είναι να επιλέξεις λαμπτήρες μεσαίας κατηγορίας, που να δίνουν γλυκό φωτισμό στο δωμάτιό σου και θα σε ξεκουράζουν!

Read More

And More