Tips για να ζεσταίνεις το σπίτι σου κάνοντας οικονομία!

Η θέρμανση είναι μεγάλο οικονομικό ζήτημα για πολλά νοικοκυριά. Και καθώς ο χειμώνας είναι σε πλήρη εξέλιξη είναι φυσικό να θέλεις το σπίτι σου να είναι ζεστό και προφυλαγμένο. Πώς μπορείς να εξοικονομήσεις ενέργεια και να μειώσεις το κόστος θέρμανσης; Τσέκαρε τα tips μας!

1. Χρησιμοποίησε σωστά το θερμοστάτη σου. Ένας σωστά ρυθμισμένος θερμοστάτης κρατάει τη θερμοκρασία του σπιτιού σταθερή καίγοντας λιγότερο. Κατέβασε κατά ένα βαθμό το θερμοστάτη και θα μειώσεις το πετρέλαιο που καίει.

2. Συνδύασε το μαγείρεμα με τη θέρμανση. Ο φούρνος για παράδειγμα είναι μια συσκευή που παράγει θερμότητα και μπορεί να ζεστάνει την κουζίνα σου και έτσι να μην χρειάζεται άλλο θερμαντικό σώμα αρκεί να κλείσεις την πόρτα της κουζίνας ή τις ενδιάμεσες πόρτες για να διατηρηθεί η θερμότητα!

3. Μόνωσε σωστά το σπίτι σου με χαλιά, μοκέτες, ζεστές κουρτίνες και υφάσματα που θα συγκρατούν τη ζέστη αλλά και θα ομορφαίνουν την ατμόσφαιρα!

4. Κάνε τα φυσικά υλικά όπως το ξύλο και την πέτρα τους συμμάχους σου. Ένα σπίτι με ξύλινα δοκάρια ή πατώματα συγκρατεί καλύτερα τη θερμότητα!

Αυτή η κρεβατοκάμαρα είναι ένα καλό παράδειγμα χρήσης ξύλου και “πλούσιων” υφασμάτων για να ζεσταθεί το δωμάτιο!

5. Φρόντισε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσα στις πόρτες και τα παράθυρά σου που επιτρέπουν στη θερμότητα να διαφεύγει. Επίσης ο σωστός αερισμός του σπιτιού και το φως διώχνουν την υγρασία που κάνει το σπίτι πιο κρύο!

Read More

And More