Βιβλιοθήκες: Να πώς μπορείς να τις κάνεις μέρος της διακόσμησής σου

Μπορεί για πολύ καιρό να πίστευες ότι οι βιβλιοθήκες χρησιμεύουν για την αποθήκευση και τακτοποίηση των βιβλίων σου -όπως δηλώνει και το όνομά τους. Πλέον, όμως, θα πρέπει να τις δεις με διαφορετική ματιά, αφού τα ράφια αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναδείξεις τα μοναδικά διακοσμητικά σου! Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες τάσεις στο interior design των τελευταίων ετών, κάθε έπιπλο ή επιφάνεια μπορεί να αλλάξει ρόλο και χρήση και να επαναπροσδιοριστεί εντελώς -κάνοντας πραγματικότητα το reused κίνημα! Στην περίπτωση της βιβλιοθήκης κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, μιας και πάνω της μπορεί να χωρέσει τα πάντα!

Μια σύνθεση από ράφια λειτουργεί σχεδόν σαν… προθήκη τέχνης ή βιτρίνα! Ο χαρακτήρας που έχει με την ανοιχτή πρόσοψη, αλλά και την… επέκταση προς τα πάνω (λόγω ύψους), την κάνουν ιδανική για να φιλοξενεί, πέρα από τα βιβλία, τα design μικροαντικείμενα, τις γλάστρες, τα αποθηκευτικά κουτιά, τις μπιζουτιέρες, τα τηλέφωνα, τα φωτιστικά, τα βάζα σου και ό,τι άλλο θα τοποθετούσες σε ένα side ή coffee table! Επιπλέον, λόγω της θέσης και της κατασκευή τους, οι βιβλιοθήκες βρίσκονται σε άμεση επαφή με το βλέμμα -σε αντίθεση με τα τραπεζάκια που πρέπει να κοιτάξεις χαμηλά για να τα περιεργαστείς- κάνοντας ακόμη πιο εύκολο να “υπογραμμιστούν” οι φινετσάτες λεπτομέρειες του σπιτιού.

Δεν έχει σημασία από τι υλικό είναι κατασκευασμένες οι βιβλιοθήκη σου, από τη στιγμή που τις έχεις επιλέξει με το προσωπικό γούστο σου και ταιριάζουν στην αισθητική σου. Είτε είναι από ξύλο, είτε μεταλλικές, ή “χτιστές” ως κομμάτι του τοίχου, τα ράφια τους μπορούν να διακοσμηθούν αναλόγως! Τα βασικά στοιχεία που πρέπει να προσέξεις είναι να υπάρχει σωστή διάταξη των αντικειμένων, ώστε να μην φαίνεται παραφορτωμένη και να αναδεικνύονται τα διακοσμητικά και τα βιβλία σου! Επιπλέον, καλό είναι να χρησιμοποιήσεις διαφορετικά μεταξύ τους αντικείμενα, διότι αν μαζέψεις σε ένα ράφι όλα τα βάζα, τότε θα μοιάζει περισσότερο με… συλλογή, παρά με διακόσμηση!

Δες πώς μπορείς να διακοσμήσεις μία βιβλιοθήκη, ώστε να χωρέσει όλα τα αγαπημένα βιβλία και αντικείμενά σου!

Μια ξύλινη βιβλιοθήκη μπορεί να χωρέσει όλα τα αγαπημένα σου βιβλία και τα συλλεκτικά περιοδικά σου, αλλά και μερικά καδράκια, δυο – τρία διακοσμητικά και μικρές γλάστρες.

Η μεταλλική σύνθεση από ράφια που θυμίζει dexion μπορεί να “απογειωθεί” με λίγα και εντυπωσιακά βιβλία και μερικά πολυτελή design items.

Η “πολυσυλλεκτική” βιβλιοθήκη μπορεί να χωρέσει όλα τα καλά: αμέτρητα βιβλία, πολλά φυτά, διακοσμητικά αντικείμενα και φωτιστικά.

Προσωπικά αντικείμενα, πορτατίφ, πράσινη… φύση και coffee table books δίνουν στη βιβλιοθήκη μοναδική αισθητική και cozy διάθεση.

Κάδρα, μπουκάλια, βάζα, αγγεία και λιγοστά βιβλία κάνουν τη βιβλιοθήκη σου να μοιάζει με… έκθεση σύγχρονης τέχνης.

Μια εναλλακτική βιβλιοθήκη φτιαγμένη από σωλήνες είναι ιδανική για τα vintage διακοσμητικά σου και τα second hand βιβλία σου.

Read More

And More