Χολ και διάδρομοι: Δώσε “ζωή” στους λιγότερο… φωτογενείς χώρους του σπιτιού σου

Κάθε σπίτι διαθέτει ιδιωτικούς και κοινόχρηστους χώρους. Ανεξάρτητα από το μέγεθός του -εκτός και αν πρόκειται για γκαρσονιέρα-, το σπίτι έχει τουλάχιστον ένα σαλόνι, ένα υπνοδωμάτιο, ένα μπάνιο και μια κουζίνα. Από εκεί και πέρα και ανάλογα με τα τετραγωνικά που καλύπτει η εκάστοτε κατοικία, είτε προστίθενται δωμάτια, είτε αλλάζουν οι εκτάσεις τους. Για όλους τους παραπάνω χώρους μιλάμε συχνά και σου δείχνουμε τρόπους που θα μπορούσες να αξιοποιήσεις, ώστε να τους διακοσμήσεις ακριβώς όπως θέλεις και σου ταιριάζει. Υπάρχει, όμως, και ένα κομμάτι του σπιτιού, που δεν έχουμε “αγγίξει” έως τώρα και αυτό είναι ο… συνδετικός κρίκος για όλα τα υπόλοιπα δωμάτια: οι διάδρομοι και τα χολ! Μάλιστα, καλά κατάλαβες! Και αυτοί οι περιορισμένοι και στενοί χώρου χρειάζονται ανάλογη περιποίηση με το υπόλοιπο σπίτι και υπακούν σε δικούς τους κανόνες!

Η αλήθεια είναι πως οι διάδρομοι παρουσιάζουν αρκετή προσαρμοστικότητα και ευελιξία όσον αφορά στο στυλ, αφήνοντάς σου το περιθώριο να πειραματιστείς και να “παίξεις” μαζί τους, χωρίς φυσικά να ξεχνάς κάποιες βασικές προδιαγραφές που τηρούνται στο ολόκληρο το σπίτι. Πρώτη και βασική είναι η… χωροταξία! Ο κάθε χώρος έχεις τις δικές του ανάγκες, σύμφωνα με το μέγεθος και τη χρήση του. Επιπλέον, και πάλι ανάλογα με την έκτασή του υπαγορεύει και συγκεκριμένα αντικείμενα τα οποία μπορεί να χωρέσει. Για παράδειγμα, σε ένα μικρό χολ είναι πολύ δύσκολο να χωρέσεις μια συρταριέρα, ένα κάθισμα, ένα side table και μία κρεμάστρα, ειδικά αν δεν έχεις βρει τις κατάλληλες διαστάσεις των αντικειμένων. Πέρα, όμως, από αυτά έχεις τη δυνατότητα να προσαρμόσεις το χώρο όπως σου αρέσει, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να τον διαμορφώσεις με τέτοιο τρόπο που να δίνεται έμφαση στα υπόλοιπα δωμάτια!

Διάλεξε τα χρώματα που σου αρέσουν, ψάξε τις ανάγκες σου γιατί εκεί μπορείς να τοποθετήσεις αρκετά βοηθητικά έπιπλα και αντικείμενα ανάλογα με την καθημερινότητά σου και εμπνεύσου από την ήδη υπάρχουσα διακόσμηση για να βρεις ποια θα είναι η τελική εικόνα του διαδρόμου ή του χωλ σου! Μην φοβηθείς να κάνεις τολμηρές επιλογές, γιατί έτσι θα δώσεις την κατάλληλη δόση καλαισθησίας ακόμη και σε ένα χώρο που θα μπορούσε να περνά απαρατήρητος!

Παρακάτω μπορείς να πάρεις μερικές ιδέες για να διακοσμήσεις το χολ και τους διαδρόμους του σπιτιού σου με μοναδική αισθητική!


Συνδύασε παστέλ αποχρώσεις που δεν θα τολμούσες να χρησιμοποιήσεις σε περισσότερο εκτεταμένη επιφάνεια, όπως είναι το σαλόνι.


Οι ταπετσαρίες είναι το must της χρονιάς και ειδικά οι oversized floral! Πάρε το θάρρος να επενδύσεις τους τοίχους του διαδρόμου σου με μια ταπετσαρία αυτού του στυλ και σίγουρα θα ξετρελαθείς.


Τοποθέτησε κάποιο statement piece στον περιορισμένο χώρο. Ακόμη και αν επιλέξεις μια minimal κατάλευκη αισθητική γραμμή, ένα αρχιτεκτονικό φωτιστικό με έντονη “προσωπικότητα” ή ένα βοηθητικό έπιπλο με στυλ θα δώσει boost στη διακόσμηση.


Διχρωμίες στους τοίχους και σκούρες αποχρώσεις. Διάλεξε ό,τι από τα δύο θέλεις, αν όχι τα δύο. Πάντως, ο συγκεκριμένος συνδυασμός θα δώσει… ύψος στο χώρο, κάνοντάς τον να φαίνεται μεγαλύτερος.


Light gray τοίχοι με ολόλευκες πόρτες. Φοβερός συνδυασμός για να δείχνει ο χώρος καθαρός και ευρύχωρος.


Έντονες αντιθέσεις και “παιχνίδι” με τις υφές. Μια σκούρα απόχρωση στους τοίχους συνδυάζεται άψογα με ένα σχεδόν φλούο χρώμα στις πόρτες.

Read More

And More