Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: Πώς να στολίσεις χωρίς… δέντρο!

Δεν πρόλαβες να αγοράσεις χριστουγεννιάτικο δέντρο; Δεν συμφωνείς με την ιδέα του δέντρου αλλά σου αρέσουν τα Χριστούγεννα; Δεν έχεις χώρο; Έχεις όμως γιορτινή διάθεση; Δες τις ιδέες μας και θα συμφωνήσεις απόλυτα! Μπορείς κι εσύ να το κάνεις! Σου προτείνουμε απλές γιορτινές πινελιές που θα δώσουν στο σπίτι σου γιορτινή όψη ακόμη κι αν δεν είσαι υπέρ των στολισμών και του δέντρου! Υπάρχουν τόσες ιδέες και προτάσεις που σίγουρα θα σε παρασύρουν!


Κρεμαστά αστέρια και άλλες χάρτινες κατασκευές σε κόκκινο και λευκό μπορούν να δώσουν στιλάτη και γιορτινή ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο και ειδικά πάνω από την τραπεζαρία!


Τριγωνικοί κώνοι σε διάφορα χρώματα και σχέδια υποκαθιστούν ιδανικά ένα ολόκληρο δέντρο μαζεμένοι σε μιαν όμορφη γωνιά του σαλονιού. Πρόσθεσε και φωτάκια σε ένα μεγάλο βάζο και όλα θα λάμψουν!


Κουκουνάρια βαμμένα με λευκό σπρέι και κορδέλες είναι το καλύτερο και πιο χειμωνιάτικο ντεκόρ για τις καρέκλες της τραπεζαρίας σου ή κρεμασμένα στα πόμολα ή στα φωτιστικά!

//
Αντί για στεφάνια, φωτάκια και γιρλάντες τι θα έλεγες για μερικά ψηλά κεριά σε χριστουγεννιάτικα χρώματα; Στόλισε διάσπαρτα κόκκινα και πράσινα κεριά σε κηροπήγια επίσης πράσινα ή κόκκινα ή και λευκά και άναβέ τα αντί για φωτάκια ώστε να δημιουργήσεις γιορτινή ατμόσφαιρα. Μια άλλη ιδέα είναι να διακοσμήσεις τα πόμολά σου με γιορτινά κορδόνια με κρόσσια όπως αυτά που δένεις τις κουρτίνες. Τα δένεις ανά δύο στα πόμολα στις πόρτες ή στα παράθυρά σου και αλλάζεις το ύφος τους!

//
Φτιάξε μια γωνιά με κόκκινα και πράσινα βάζα ή άλλα αντικείμενα στις αποχρώσεις αυτές. Αντί για δέντρο μπορείς να τιμήσεις τα βασικά χρώματα της εποχής με αυτόν τον τρόπο και να διατηρήσεις το διάκοσμο και μετά το πέρας των γιορτών. Αν πάλι αναζητάς κάτι πιο προχωρημένο, δοκίμασε να στολίσεις ένα μπόα με κόκκινα και πράσινα φτερά, πάνω σε ένα κλαδί πεύκου ή ελάτου!


Ένα πλαίσιο κάδρου ή ένας καθρέφτης στολισμένος με μπάλες σε σχηματισμό δέντρου συνθέτουν μια μεταμοντέρνα ιδέα για στολισμό!


Κι αν έχεις το ρομαντισμό μέσα σου, φτιάξε μια γωνιά σε ένα παράθυρο με δυο χιονισμένα φυτά και μερικά λευκά κεριά σε διάφορα ύψη και είσαι μέσα στο κλίμα!

Read More

And More