Χριστουγεννιάτικο deco: Στόλισε το σπίτι σου με όλες εκείνες τις ευχετήριες κάρτες που έχεις μαζέψει

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι η περίοδος που ξεκινάς την αναζήτηση των διακοσμητικών στοιχείων που θα βάλεις στο σπίτι για αυτά τα Χριστούγεννα! Αυτό σημαίνει πως το δέντρο έχει βγει ξανά από το κουτί του, έχει ξεσκονιστεί κι είναι έτοιμο να υποδεχθεί τα πολυάριθμα στολίδια του! Μπάλες, λαμπιόνια, γιρλάντες, φιγούρες, άνθη αλεξανδρινού και γκι ψάχνουν και βρίσκουν τελικά τη θέση τους πάνω στα πράσινα κλαδιά, ενώ κεριά, κάλτσες, τάρανδοι και ξωτικά παίρνουν τη σκυτάλη από τα σταθερά διακοσμητικά σου. Ανάμεσα, λοιπόν, σε όλα τα στολίδια που έχεις στο σπίτι, κάθε φορά που ανοίγεις τα κιβώτια και τις τσάντες με τα στολίδια σου, είναι σίγουρο πως “ξεθάβεις” κάθε λογής ευχετήριες κάρτες! Από τη μαμά και τον μπαμπά, από τη γιαγιά σου στο χωριό, από την αδερφή σου στο παραπάνω τετράγωνο, από μια φίλη σου που ζει στο εξωτερικό, από τον κολλητό σου που πέρυσι αποφάσισε να γυρίσει τον κόσμο και σου έστελνε χριστουγεννιάτικες κάρτες από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και… ούτω καθεξής! Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις με όλες αυτές τις κάρτες;

Δεν ξέρω, μπορεί να μην ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που συλλέγουν σχεδόν φανατικά διάφορα memorabilia, με αποτέλεσμα να μην έχεις μαζεμένες αμέτρητες κάρτες. Αλλά αν μου πεις πως δεν έχεις ήδη αρχίσει να λαμβάνεις δώρα από τους δικούς σου, με τις χαρούμενες κάρτες να κρέμονται από το περιτύλιγμα, τότε μάλλον λες ψέματα! Η αλήθεια είναι πως μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην συνηθίζεται, αλλά κατά τη δεκαετία του ’90 οι περισσότεροι έστηναν τις ευχετήριες κάρτες κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μαζί με τα δώρα. Πλέον, λοιπόν, μπορείς να επαναφέρεις αυτό το είδος στολισμού, και μάλιστα να το… εξελίξεις! Επομένως, βγάλε τις κάρτες σου από όπου κι αν τις έχεις… καταχωνιάσει και άρχισε να τις ενδωματώνεις με τους πιο ευφάνταστους τρόπους στη γιορτινή διακόσμησή σου, γιατί είναι ένα από τα μεγάλα trends της φετινής εποχιακής διακόσμησης και σίγουρα θα σε ενθουσιάσει!

Παρακάτω θα δεις μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις παλιές, τις καινούριες και τις πάντα γεμάτες ευχές κάρτες σου!

Αρχικά, μπορείς να στολίσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου με αυτές! Ανάμεσα στα στολίδια και τα φωτάκια σου, μπορείς να κρεμάσεις με λίγο σπάγκο ή μανταλάκια μερικές από τους αγαπημένες σου κάρτες, ώστε να δώσεις ακόμη πιο ιδιαίτερη εικόνα στο παραδοσιακό (ή αντισυμβατικό) δέντρο σου!

Δημιούργησε μια σύνθεση με τις κάρτες σου και φυσικά κλαδιά φυτών, όπως το έλατο ή το πεύκο, ή ακόμη και το γκι. Κρέμασέ τα απλά από ένα κομμάτι ξύλο και τοποθέτησέ το στον τοίχο! Το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει σίγουρα!

Ένας ακόμη τρόπος που απαιτεί λιγάκι DIY από την πλευρά σου είναι να δημιουργήσεις ένα κρεμαστό ομοίωμα δέντρου στον τοίχο σου! Με ένα κομμάτι σπάγκο σχημάτησε τη μορφή του δέντρου και πάνω του κρέμασε κάρτες και μικρά στολιδάκια!

Σίγουρα σε κάποιο σημείο του σπιτιού θα υπάρχει μια σκαλιέρα, αφού είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα διακοσμητικά items των τελευταίων χρόνων. Είναι, όμως, και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να στολίσεις με εναλλακτικούς τρόπους το χώρο σου! Τοποθετώντας πολύ απλά τις ευχετήριες κάρτες πάνω τους, ίσως και μερικά γιορτινά λαμπάκια!

Άλλη μία επιλογή αντί δέντρου είναι να “χτίσεις” ένα διακοσμητικό δέντρο με ένα τριγωνικό κομμάτι ξύλου, σπάγκο και τις κάρτες σου!

Read More

And More