Πίσω στην κορυφή της σελίδας
12.06.2013 | 22:58

Ετοιμάζεσαι για ανακαίνιση; Αυτές οι συμβουλές θα σου φανούν χρήσιμες!

Ετοιμάζεσαι για ανακαίνιση; Αυτές οι συμβουλές θα σου φανούν χρήσιμες!
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;
Ο καταλληλότερος τρόπος για να βελτιώσουμε τον χώρο μας αποδεικνύεται η ανακαίνιση. Ακόμη κι αυτή προϋποθέτει να έχουμε στην άκρη οικονομίες, αλλά αν την κάνουμε με προσωπική εργασία και επιλέγοντας είδη σε συμφέρουσες τιμές μειώνεται το μπάτζετ. Αν λοιπόν σκέφτεσαι να ανακαινίσεις το σπίτι σου σού έχουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές!

Το DIY δεν είναι μόνο μόδα
Τα διαφόρων ειδών μαστορέματα είναι εκτόνωση.
Σκεφτείτε τι χρήματα σού έφυγαν τα τελευταία χρόνια σε μικρομερεμέτια και επισκευές και τι θα μπορούσες να είχες  εξοικονομήσει εάν είχες αξιοποιήσει εκείνο το παλιό ντουλαπάκι της γιαγιάς ή το παλιό τραπεζάκι του κήπου! Οι μικρές κατασκευές, οι επισκευές και οι επιδιορθώσεις είναι εργασίες οι οποίες καλύπτουν σίγουρα το 90% των αναγκών ενός σπιτιού και είναι στο χέρι του καθενός μας να τις πραγματοποιήσει, αρκεί να έχει διάθεση και τον απαραίτητο εξοπλισμό.
/

Πού θα βρω εξοπλισμό;
Από κατσαβίδια, μετροταινίες, κόλλες, χρώματα, πλακάκια, ξυλεία, αλλά και κάθε άλλου είδους υλικό, μέχρι είδη πλήρους ανανέωσης του μπάνιου, της κουζίνας, του καθιστικού, της κρεβατοκάμαρας και άλλων αγαπημένων χώρων, στα καταστήματα Praktiker υπάρχει μεγάλη πληθώρα εργαλείων καθώς και όλων των απαραίτητων υλικών για όλες τις ανάγκες, σε πολύ προσιτές τιμές, που θα αποτελέσουν τον πλέον έμπιστο και «πρακτικό» συνεργάτη, ακόμα και στις πιο «δύσκολες» στιγμές.

/
Απαραίτητος εξοπλισμός για ένα βασικό μάστορα σύμφωνα με τα καταστήματα Praktiker:
Σφυρί/ Πρόκες/καρφιά
Σετ κατσαβιδιών ή δραπανοκατσάβιδο
Μέτρο
Κόφτης
Πένσα

/


Σώσε την ενέργεια που χάνεται
Μια ακόμη σημαντική παράμετρος, που θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη σε κάθε ανακαίνιση είναι και η ενεργειακή. Στοχευμένες επεμβάσεις οδηγούν σε ενεργειακή αναβάθμιση και βελτιώνουν εντυπωσιακά το ενεργειακό ισοζύγιο του κτιρίου. Εργασίες που ξεκινούν από απλά βαψίματα με συγκεκριμένα θερμομονωτικά χρώματα και καταλήγουν σε πιο αναβαθμισμένες λύσεις , όπως η εγκατάσταση συστημάτων για οικονομικότερη θέρμανση, η τοποθέτηση συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης, ενεργειακών θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων αλουμινίου, συστημάτων φωτισμού εξοικονόμησης ενέργειας κ.τ.λ, προσφέρουν οικολογική αναβάθμιση στο σπίτι και εξοικονόμηση χρημάτων.


Μπες στο ίντερνετ!
Χωρίς κόπο και τρέξιμο, κάνε ένα συστηματικό ψάξιμο και ανακάλυψε από συμβουλές μέχρι εξοπλισμό στις καλύτερες τιμές ώστε να το σηκώσει η τσέπη σου.Πέτα τα άχρηστα...
....και ανακύκλωσε τα χρήσιμα. Μη μαζεύεις περιττά αντικείμενα αλλά ξαναχρησιμοποίησε τα παλιά με άλλο τρόπο ώστε να μην αγοράζεις καινούργια.Βαθμολόγησέ το
Εσύ τι λες; Πες τη γνώμη σου
Top 10